28 Mart 2024 Perşembe

2 milyon çiftçi üretici ekmekten dikmekten vazgeçmiş

2 milyon çiftçi üretici ekmekten dikmekten vazgeçmiş

Isparta

CHP İl Başkanı Yalım Halıcı, hükümetin tarım ve hayvancılık politikalarını eleştirdi. Ak Parti'nin iktidara geldiği gün çiftçi kayıt sistemine kayıtlı 2 buçuk milyon kayıtlı çiftçinin olduğunu belirten İl Başkanı Halıcı, bu rakamın 500 bine kadar düştüğünü açıkladı. İl Başkanı Halıcı, "Türkiye'de yaklaşık 2 milyon çiftçi üretici ekmekten dikmekten vazgeçmiş" dedi.

İl Başkanı Yalım Halıcı, hükümetin tarım ve hayvancılık politikalarını eleştirdi. Ak Parti'nin iktidara geldiği gün çiftçi kayıt sistemine kayıtlı 2 buçuk milyon kayıtlı çiftçinin olduğunu belirten İl Başkanı Halıcı, bu rakamın 500 bine kadar düştüğünü açıkladı. İl Başkanı Halıcı, " Türkiye'de son geldiğimiz noktada çiftçi sayısının 500 binin altına düştüğünü görüyoruz, kayıtlı çiftçi sayısının. Peki AKP iktidara geldiği zaman kaçmış bu ÇKS’ye kayıtlı çiftçi sayısı. 2 Milyon 588 binmiş, yaklaşık 2 Milyon kişi bu ülkede ekmekten, dikmekten vazgeçmiş. Neden vazgeç geçmiş? Akp'nin yanlış politikaları ve hızla yükselen maliyetler nedeniyle. Şimdi dünyada çok ciddi gıda krizi var. Türkiye bir zamanların kendi kendine tarımda yeten 7 ülkesinden biriydi. Biz bunu gururla her yerde konuşur ve söylerdik. Maalesef geldiğimiz noktada buğdayı, arpayı samanı bile ithal eden bir ülke haline gelmişiz. % 300’ün üzerinde maliyetlerde artış var tarım sektöründe. Bakın unun çuvalı ekmeklik unun çuvalı şu anda 400 küsur liraya gelmiş durumda. Peki ne kadardı biliyor musunuz bundan bir buçuk sene önce 80 TL lar civarındaydı. Yani 5’e katlanmış durumda insanların en temel gıda maddesi olan ekmeğe bile ulaşmaları günden güne zorlaşıyor." dedi.

İl Başkanı Halıcı, hükümetin çiğ süt fiyatına zam yaptığını ancak hemen ardından süte verilen desteği geri çektiklerini söyledi, CHP hükümetinde tarım ve hayvancılığın yeniden yükselmesi için yapacaklarını anlattı.

 

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

Doğrucu Davud

07 Aralık 2022 Çarşamba 09:17

Sayın İl başkanım... Genel başkanımız dışarıdan ABD, England, Docland'dan milyarlarca dolar Euro para getirecek. Çalışmaya ne gerek var. Besilik tosun gibi yer yatarız. Nasıl olsa geri istemezler dimi.

Ispartalıyım

06 Aralık 2022 Salı 22:36

Tarım ve hayvancılık ciddi bir iştir para kazanamıyorum diyen yalan söylüyor,devlet her konuda destek veriyor evet eksiklikler yok değil ama üstesinden gelinebilinir çiftçilik ve hayvan yetiştiriciliğinin azalmasının sebebi kazanamamak değil ,ağır işçilik gerektirdiği içindir ,herkes devlete kapak atmak istiyor,rahat bir yaşam istiyor emeksiz kazanmak istiyor zengin bir hayat istiyor devletin de bu konuda ivedilikle politikasını değiştirmesi gerekiyor mesele bu çocuklarınızı meslek sahibi yapın

Gazeteci Arif

06 Aralık 2022 Salı 21:49

Sen dik. Eli boş hiç olmazsa bir işe yaramış olursun.

Prof dr.sedat teker

06 Aralık 2022 Salı 16:53

Prof Dr. laaann bırak

Taşkın Selim

06 Aralık 2022 Salı 16:03

Adam doğru söylüyor Ne toprak ****izi ve ne planlı Üretim (tarım). Dağları taşları hazine arazilerini ver (kirala) gençlere mazotunu uygun fiyata karşıla fabrika da asgari ücrete köle olacağına kendi işinin patronu olsun. Tarım Müdürleri de bi zahmet sahaya insin. Köylü hala kabalama çiftçilik yapıyor Toprağı neye verimli doğru tohum ekim nasıl yapılır sulama vs bilgi veren sahaya inen varmı yok..

Prof.Dr.

06 Aralık 2022 Salı 14:10

Yorumumu beğenmeyenler; ne oldu, zorunuza mı gitti. Yalan mı dediklerim. Başkanınızı şakşaklıyacakmıydım. Almışsınız elinize klavyeyi trollük yapıyorsunuz. Bu millet ne yapacağını bilir. Ha bu arada Z kuşağına da güvenmeyin. Onlar bu haberleri okumuyor bile. Başkanınıza selam söyleyin bu dönem vekil oldu oldu, yoksa rüyasında görür bir daha. Ha unutmadan Yalım Başkan iyi bir adam ama çevresindekilere uymasa daha çok prim yapar. Sizlerin yorum ve oylarıyla da doğru yaptığını zannediyor.

ispartalı

06 Aralık 2022 Salı 14:07

kes ulan rüşvetçisevici din simsarı çakal seni

Ahmet

06 Aralık 2022 Salı 12:31

Sayın halıcı siz ana muhalefet partiliği İyi partiye kaptırmışsınız Sayın Aylin hanım öyle söylüyor.İyi parti ana muhalefet partisi diyor.Onun için ilk seçimde size oy yok kusura bakmayın.

Ispartali

06 Aralık 2022 Salı 10:59

Tarihe kara lekelerle gecmiş ekmegi karneyle dagitiginiz yillari biliyoruz chp dine actigin savas 100 yildir devam ediyor celalilerin soydaslariyla bir olup bugun ataturkcu yarin sosyalist pesmerge pkk oluyorsunuz. menfatci sagcilar haricinde kimseyi kandiramazsiniz artik herkezin elinde telefon internet tek partili donemdeki gibi at oynatamazsiniz camilerde kimse inanmiyor artik size her hareketiniz sahtekarlik altindan cikiyor sonra

Uzman Dr.

06 Aralık 2022 Salı 10:49

"Türkiye bir zamanların kendi kendine tarımda yeten 7 ülkesinden biriydi" masalını geçin Yalım Başkan. Biz bunu çocukken çok dinledik. O zaman kıt kanaat geçinen bir millettik. Şükretmesini bilirdik. Şimdi ise bolluk içinde olmamıza rağmen hep şikayet eden bir millet olduk. Tembelleştik. Herkesin kafasında kısa yoldan köşe dönmece. Bitcoin yok zırkoyim. Eskiden çocukken doktor olacağım, mühendis olacağım derdik, şimdi ise çocuklar coin madenciliği yapacağım, youtuber olacağım diyor.

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR