24 Nisan 2024 Çarşamba

1960’LARDAN KALAN İSTİMLAK DAVASI

Karayollarının 1960’lı yıllarda yol yapımı sırasında işgal ettiği Keçiborlu Belediyesine ait arazinin parası Belediye Başkanı Yusuf Murat Parlak’ın girişimleri ile belediye kasasına girdi. Belediye Başkanı Yusuf Murat Parlak istimlak edilmeden yol yapımı işgal edilen belediye arazisi karşılığından 468 bin TL alındığını söyledi.

Isparta

 

Bu tam bir Türkiye hikayesi. Karayolları 1960’lı yıllarda Keçiborlu sınırlarından geçen yol yapım çalışması sırasında belediye arazisini istimlak yada izin olmadan, işgal ederek yol yapıyor. O tarihten buyana hiçbir belediye başkanı tarafından fark edilmeyen yanlışlığı Belediye Başkanı seçildikten sonra tapu kayıtlarını incelerken fark eden Yusuf Murat Parlak yol için işgal edilen arazinin parasını Karayollarından talep ediyor. Uzun süren yazışma ve görüşmelerin ardından Karayolları Keçiborlu Belediyesine 468 bin TL’yi ödemek zorunda kalıyor. Keçiborlu Belediye Başkanı Yusuf Murat Parlak Gülses’e yaptığı açıklamalarda tirajı komik hikayeyi anlatarak 468 bin TL’nin belediye kasasına girdiğini söyledi.

 

SEÇİM SONUCU BİZ GÖRMÜŞTÜK

Keçiborlu Belediye Başkanı Yusuf Murat Parlak hiçbir anket şirketinin göremediği seçim sonuçlarını kendilerinin gördüğünü söyleyerek “seçimden bir hafta önce konuştuğumuz arkadaşlara %49-50 gibi bir oy oranına ulaşacağımızı söylemiştim. Çünkü toplumumuz 7 Haziran sonrası diğer patilerin üzerine düşen görevi yapmaması nedeniyle ciddi sıkıntılar ve acılar yaşadı. Bunun böyle bir sonuç ortaya çıkaracağını biz önceden görmüştük” dedi.

KEÇİBORLU BÜYÜK DEĞİŞİM YAŞIYOR    

Keçiborlu halkının kükürt fabrikasının kapanmasının ardından uzun bir süre buhran dönemine girdiğini belirten Belediye Başkanı Yusuf Murat Parlak “ama şimdi o buhranı attık ve büyük değişimler yaşıyoruz. İlçemizde Denizbank şubesi açıldı. Yakında Halkbank Şubesi de açılacak. Kapalı Pazaryeri inşaatımız devam ediyor. İlçemizi doğalgaza kavuşturmak için abone kayıtlarına devam ediyoruz. Şuan için 3 bin aboneyi geçti. Bizden istenen 4 bin aboneye çok kısa bir zamanda ulaşmayı hedefliyoruz” diye konuştu.

HEDEFİMİZ AK PARTİ BELEDİYECİLİĞİNİ GÖSTERMEK

Keçiborlu’nun yıllardır MHP ve CHP’li belediye başkanları ile idare edildiğini söyleyen Belediye Başkanı Parlak “bizim şimdi esas hedefimiz halkımıza AK Parti belediyeciliğini göstermek. Bunun için yoğun bir çaba sarf ediyoruz. Daha başka da müjde olarak niteleyebileceğimiz çalışmalarımız ve girişimlerimiz var. Ama somut sonuçlar yakalamadan açıklamak doğru olmaz. Biz mesela göreve geldiğimizde oturduk ilçenin tapu kayıtlarını elden geçirdik. Bu inceleme sırasında 1960’lı yıllarda karayolları tarafından yol yapımı için belediye arazinin işgal edildiğini ve herhangi bir istimlak bedeli ödenmediğini gördük. Onun için mücadele ettik. Belediyemizin kasasına 468 bin TL girdi” ifadelerini kullandı.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

mehmet

10 Kasım 2015 Salı 13:53

Sen sağı solu boşver gerçek ismiyle yorum yap.hersey yolunda giderken çomak ****k senin isin

insan

10 Kasım 2015 Salı 12:46

Keçiborlu'lu nun yazdıklarına katılmıyoruz sonuçta insan hata yapabilir önemli olan hatada ısrar etmemektir. çakma imam kasap yakıştırması hiç hoş olamamış. marketçi içinde yıllardır oradaydı noldu da şimdi birden . otelci için de ilçemize yatırım yapmış işleri kötü gitmiş olabilir bundan memnun olmak bize yakışmaz

Keçiborlu lu

10 Kasım 2015 Salı 04:02

başkanım çok yaşa Başkan'ım çok yaşa hasan güllü ve Seyfullah uğurlu döneminden bu yana memleket böyle hizmet görmedi seninle gurur duyuyoruz tüm ıspartayı temsilen vekil olarak görmek istiyoruz hayırlısıyla ekinini bozma hepsi direk gibi tek ses ve dürüst Allah hepinizin yolunu açık etsin inşallah dualarımız sizinle

Ak Yürek

10 Kasım 2015 Salı 03:51

Teşkilat ta süper belediyenin çalışması da süper meclis üyeleri de tek Yürek sadece kötü olan iki zübükzadenin kuyruk acısı birisi parti Başkanlığında gözü olan Şahıs digeri beş Kuruş değer verilmeyecek nerde Yatıp bedava milletin Parasını gaspederim diye Düşünen milleti birbirine katmaya çalışan Çakal başkanlarım siz bu yazılana bakmayın Keçiborlu sizinle gurur duyuyor durmak yok yola devam it ürür kervan Yürür taşlananlar meyve ağacıdır.

Cengiz

10 Kasım 2015 Salı 03:38

şimdi bu meclis Üyelerine çamur atan kendi hiç bir iş beceremeyen iki yüzlü menfaati Bittiği için insanların özel hayatına işine mesleğine laf atan şahsiyet bile olamamış Kişilik insan önce kendine bi bakar önce iğneyi kendine bi Batır bakalım ona çamur at buna çamur at nereye kadar senin gibiler oturduğu yerden hiç bir iş yapmadan cebi dolsun ister marketci otelci kasap. Vs kimsenin hayatı seni ilgilendirmez önce adam olacaksın ki sonra meclis üyeleri hakkında yorum yapabilesin basitsinbunu bil

Aklı selim düşünce

10 Kasım 2015 Salı 02:15

Mesele ne marketçi ne otelci nede namaz takkeli kasap senin meselen kuyruk acısı biri kuyruğuna basmış muhakkak senin

ibrahim

10 Kasım 2015 Salı 00:33

Keçiborlu ya hiçbirşey kaymayan adamlar artis artis geziyor Yusuf Parlak bir sürü şey yaptı her yere sözünü geçiyor keçiborlu bir nefes aldı allah ondan razı olsun değer bilin değer .. Parlak sende havaya girme böle yazınca :) meclis üyeleri sıkıntılı .

Fatih delen

09 Kasım 2015 Pazartesi 23:39

Bu seçim sonucunu beğenmeyen teşkilatı beğenmeyen kendini dava adamı sanan zavallı menfaat düşkünleri o kadar yüreğiniz sağlamasa gelin

Keçiborlu'lu

09 Kasım 2015 Pazartesi 23:27

Yusuf Reis, sen de biliyorsun aslında kimlerin neler yaptığını ama haklısın, müdahale edersen, hemen dedikoduya başlıyorlar. Çünkü onların derdi, senin derdinden farklı, kim mi onlar; daha düne kadar Tekkeli'den çıkmayan, pavyon kadınlarıyla içki alemi yapan, kafaya takke takınca Müslüman olduğunu zanneden çakma imam kasap, su borcu yüzünden peşinden ayrılmayan batık otelci, aman yerimiz gitmesin diyen marketçi. Bunlarla nereye kadar Koca Reis?????????????

serhat

09 Kasım 2015 Pazartesi 21:47

ak partinin keçiborlu da oy düşüşü yaşıyor bununu sebebi başkan ve yanındaki burnu havada meclis üyeleri adamlardır bu adamlar davranışları yüzünden insanlar iyice soğudu belediyeden başkandan kendilerine çeki düzen vermezlerse bu bir yıkım olcak

Ibrahim

09 Kasım 2015 Pazartesi 20:44

Barış a katılıyorum. Son seçimlerde akpartinin aldığı oy başkanın sayesinde. Teşkilat içler acısı.

emlakçı

09 Kasım 2015 Pazartesi 18:13

o arsa o fiyata verilir mi kimin malını kime veriyorsun up ucuz fiyat araştımasını neden yapmadınız.

sare

09 Kasım 2015 Pazartesi 18:11

teşekkürler başkanım siz olmasanız kimsenin haberi olmazdı inşallah daha yüksek makamlarda daha büyük tapuları incelersiniz...

keçiborlu

09 Kasım 2015 Pazartesi 17:33

para gelse nolur o parayla hizmet etmek önemli olan

BARIŞ SU

09 Kasım 2015 Pazartesi 16:11

başakanım süpersin. yok böyle bir hizmet..memleketimiz sayenizde değişiyor. Yanlız tek isteğim akparti teşkilatını değiştirin artık. sizi bir kez daha taktir ediyorum.

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR