25 Nisan 2024 Perşembe

19 yılda Bölgenin en gözde kurumu oldu

19 yılda Bölgenin en gözde kurumu oldu

Isparta

1995 yılında kurulan ve kısa sürede büyük bir gelişim göstererek yataklı tedavi merkezini de bünyesinde hizmete açan Diş Hekimliği Fakültesi’nin amacı yılda 300 bin hastaya hizmet vermek.

Süleyman Demirel Üniversitesi’nin gözde fakülteleri arasındayer alan Diş Hekimliği Fakültesi kısa sürede büyük gelişim göstererek  Türkiye’nin önemli sağlık merkezlerinden birihaline geldi. Konuyla ilgili olarak özel açıklamalarda bulunan Fakülte Dekanı Prof.Dr. Hakan Türk kahraman 1995 yılında kurulan fakültenin 19. Yılında Türkiye’nin en büyük ağız ve diş sağlığı hizmeti veren kurumlarından birine sahip hale geldiğini belirtti. Özellikle son 3 yılda yeni fakülte binası ve yenilenen hizmet anlayışı ile sadece Isparta’nın değil bölgenin en gözde kurumlarından biri haline geldiklerini kaydeden Türkkahrman, “Fakültemizde 150’nin üzerinde uzman öğretim elemanı kadrosu ile her türlü ileri ve çağdaş ağız ve diş tedavisi en kaliteli şekilde gerçekleştirilmektedir. 2011 yılında 57 bin hastaya hizmet veren kurumumuz hasta kapasitesini 3 kat artırarak yılda 150 bin hastaya hizmet verir hale gelmiştir. Hedefimiz yılda en az 300 bin hastaya hizmet sunmaktır” dedi.

SIRA YOK , BEKLEME YOK !

Diş Hekimliği Fakültesi Hastanesiyle ilgili bilgiler deveren Türkkahraman, “Fakülte kliniklerinde randevu verilmeksizin aynı gün kanal tedavisi,dolgu,cerrahi işlemler,protez işlemleri, dişeti tedavisi ve ortodontik tedavi hizmeti bekletilmeksizin sunulmaktadır. Ortodontik tedavi Türkiye’desadece Isparta’da ve fakültemizde randevusuz gerçekleşiyor. Birçok kurumda 5-10 yıl arasında randevu verilirken fakültemizde hasta başvuru yaptığı gün tedaviye alınmaktadır. Bu bölümümüzde 50 ortodontistle sadece Isparta hastalarına değil, komşu 9 ilden gelen hastalara ortodontik tedavi hizmeti verilmektedir.Fakülteye önümüzdeki günlerde 85 adet diş ünitesi daha alınacak böylece aynıanda 230 hasta tedavi edilebilecektir” dedi.

SDÜ DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ’NDEN ENGELLİLERE YÖNELİK ÖZELHİZMET

Engellilere yönelik geliştirdikleri projenin amacından dabahseden Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Hakan Büyükkahraman, “Projenin amacı, nüfusumuzun yüzde 10-12 si yani 6,7 milyon engelli, ağız ve diş sağlığı sorunlarını yaşamaktadır. Engelli bireylerde özellikle mental retardelerde ağızve diş sağlığı sorunlarıyla başa çıkabilmek özel bilgi ve eğitim gerektirir.

 Geçen yıl hizmeteaçılan genel anestezi ünitesi “ yataklı servis “ ve ameliyathanede hem zihinselhem de bedensel engellilerin tüm diş tedavi hizmetleri gerçekleştirilmektedir. Aynı zamanda bu serviste aşırı diş hekimi korkusu olan hastalar “ sedasyon” eşliğinde hiçbir acı ve korku hissetmeden tedavi edilmektedir. Bu yıl içerisinde genişletilen sterilizasyonünitesi ile çok daha fazla kapasiteye ulaşılmış olacaktır. Sedasyon ve Genel anestezi ile fakültemizde yapılabilecek diğer işlemleri şu şekilde sıralayabiliriz :

4 yaşından küçük çocuklara yönelik diş tedavileri , İleri derecede korkusu olan hasta tedavileri, lokal anestezi ile tek seansta yapılamayacak birden fazla cerrahi işlem yapılacak hastaların tedavileri ,travmaya bağlı oluşan çene kırıklıkların tedavileri , Ortodontik cerrahi olarak bilinen çenelerin büyüme bozukluklarına yönelik ameliyatları da ilerleyen dönemlerde yapılabilecektir.” dedi.

 

Türkiye’de ilk kez yaşlılara özel geriatri Kliniği açılacak

Türkkahraman ayrıca Türkiye’de ilk kez bir kliniği de kısa sürede Diş Hekimliği Fakülteski bünyesinde açma hazırlığı içerisinde olduklarını söyledi. Sadece 65 yaş ve üstü hastalara yönelik hizmet verecek olan ve Türkiye’de bir ilk olan Geriatri Kliniği’nin de bu yıl içerisinde hizmete gireceğini müjdeleyenTürkkahraman,  “Tüm vatandaşlarımızı fakültemizin yenilenen yüzü ve hizmet anlayışı ile tanışmaya ve en kaliteli ağız ve diş sağlığı hizmeti almaya davet ediyoruz” şeklinde konuştu

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR