24 Nisan 2024 Çarşamba

15 Günlük Bebek Hava Ambulansıyla Sevk Edildi

15 Günlük Bebek Hava Ambulansıyla Sevk Edildi

Isparta

Özel Isparta Hastanesinde 1 Mart’ta doğan ve doğumsal kalp hastalığı bulunan 15 günlük bebek Hava Ambulansıyla Ankara’ya sevk edildi.

 

Özel Isparta Hastanesinde dünyaya gelen Yurttaş bebek,doğumsal kalp hastalığı tanısı ile Ankara’ya sevk edildi. Konuyla ilgili açıklama yapan Sağlık İl Müdürü Dr. Mehmet Karakaya, “Özel Isparta Hastanesinde 01.03.2015 tarihinde 2640 gr doğan ve yenidoğan yoğun bakım ünitesinde takip edilen Yurttaş bebeğin çekilen Eko kardiografi sonucunda geniş A.S.D-Total Pulmoner Venöz dönüş anomalisi ( Doğumsal Kalp Hastalığı ) tanısı konulmuştur.

 

Isparta Komuta Kontrol Merkezi organizasyonu ile Hava Ambulansı için Bakanlığımız hava koordinasyon merkezi ile bağlantıya geçilmiştir.

16.03.2015 tarihinde Uçak Ambulansı sabah nakil için Ankara’dan saat: 08:15’de havalanmış olup 09:20’de Süleyman Demirel Havaalanına iniş yapmış saat: 09:49 hastayı alarak havaalanından ayrılış yapmış ve Ankara Başkent Üniversitesi Hastanesine hasta naklini gerçekleştirmiştir” dedi.

 

15 Günlük Bebek Hava Ambulansıyla Sevk Edildi15 Günlük Bebek Hava Ambulansıyla Sevk Edildi

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

Ahmet YÜCEL

17 Mart 2015 Salı 22:54

yahu kardeşim çevre tüm iller bu işi beş altı yıldır günlük yapıyor.sağlıkta birinci olduğu iddia edilen ısparta bu işi ilk bugün mü gerçekleştiriyor. ilginç şaşırmadım desem yalan olur.

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR