25 Nisan 2024 Perşembe

130 ŞÜPHELİ HAKKINDA KAMU DAVASI AÇILDI

Isparta'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında örgütün elebaşı Fetullah Gülen'in de aralarında bulunduğu 130 şüpheli hakkında kamu davası açıldı.

Isparta

Isparta Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan yazılı açıklamaya göre, Süleyman Demirel Üniversitesinde (SDÜ) FETÖ/PDY'ye yönelik,"silahlı terör örgütü kurma ve yönetme", "silahlı terör örgütüne üye olmak", "hukuka aykırı kişisel verileri kaydetme","şantaj", "özel hayatın gizliliğini ihlal", "resmi belgede sahtecilik", "zimmet", "icbar suretiyle irtikap", "görevi kötüye kullanma", "6415 sayılı Terörizmin Finansmanının Önlenmesi Hakkındaki Kanun'a muhalefet", "kişisel verileri hukuka aykırı olarak ele geçirmek ve yaymak" suçlarıyla ilgilisoruşturma yürütüldü.

Soruşturma neticesinde hakkında yakalama kararı bulunanFETÖ/PDY silahlı terör örgütü elebaşı Fetullah Gülen'in de aralarında olduğu130 şüpheli hakkında Isparta 2. Ağır Ceza Mahkemesince kamu davası açıldı.

Haklarında kamu davası açılan 130 şüpheliden 51'i tutuklu,18'i hakkında adli kontrol, 7'si hakkında da yakalama kararı bulunuyor.

Isparta Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince farklı tarihlerde düzenlenen operasyonlarda aralarında eski SDÜ Rektörü Prof. Dr.Hasan İbicioğlu, rektör yardımcıları, akademisyen ve iş adamlarının da olduğu 51 şüpheli tutuklanmıştı.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

Fuatavni

11 Haziran 2016 Cumartesi 10:54

Bunlar bukelemun gibi anında het renge girerler o yüzden devletin işi zor. Yapar eder eylemler ve müthiş masum rolü oynarlar.Merkez üsleri ALTINBAŞAK ve oranın mütevellileri herşeyin organize olduğu yer bence,bir dişçi bozuntusu var birkeresinde bu yaptığınız yanlış dedim tekme tokat dışarı attılar beni o zaman veliydim çocuğumu zor kurtardım bu hain mason israil uşaklarından şimdi kimse acımıyor bunlara çünkü mert değiller tam kahpece vurdular milleti yoksa ülke İsraile paket teslim edilmişti

alettin

10 Haziran 2016 Cuma 13:04

daha alınmayan birçok azılı pararlel aramızda dolaşıyor programlarda iftar yemeklerinde salınıyorlar hepsi alınsın inşaallah

akp

10 Haziran 2016 Cuma 14:30

YAŞA AKP YOLSUZU ARSIZI HIRSIZI TEMİZLİYORSUN.

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR