28 Mart 2024 Perşembe

12 Milyon TL'lik Teşvikli Yatırım

12 Milyon TL'lik Teşvikli Yatırım

Isparta

Ekonomi Bakanlığı tarafından 1 Ekim -31 Ekim tarihleri arasında teşvik belgesi verilen yatırımların listesi Resmi Gazetede yayımlandı.Listeye göre Isparta’da yapılacak üçü özel sektör biri belediye yatırımı olmaküzere dört yeni yatırım için teşvik belgesi verildi. Teşvik belgeleri iletoplam 11 milyon 748 bin TL’lik yatırım yapılarak 31 kişiye istihdamsağlanacak.

 

Ekonomi Bakanlığının ekim ayı içinde teşvik belgesi verdiği yatırımlar açıklandı. Resmi gazetede yayımlanan listeye göre Isparta’dan biri Yalvaç Belediyesinin altyapı hizmetleri için olmak üzere toplam dört yeni yatırıma teşvik belgesi verildi. Ekim ayı içinde Isparta’da teşvik belgesi alan yatırımların toplam sabit yatırım tutarı 11 milyon 748 bin TL olurken yatırımlar sonucunda 31 kişiye istihdam sağlanacak. Aynı dönemde Burdur’da üç,Antalya’da on üç, Afyon’da ise dört yatırıma teşvik belgesi verildi. Antalya,Burdur, Konya ve Afyon’da çok sayıda güneş enerjisi santrali yatırımına teşvik belgesi verilirken Isparta’da güneş enerjisi yatırımı konusunda bir teşvik belgesi olmaması dikkat çekti.

 

OSB’YE 6 MİLYON TL’LİK YATIRIM

Ekim ayı içinde teşvik belgesi alan İstanbul merkezli SoyluTurizm ve Ticaret Ltd. Şti. Süleyman Demirel Organize sanayi Bölgesinde 6milyon TL’lik yatırım yaparak mermer levha işleme tesisi kuracak. Teşvikbelgesine göre tesiste yıllık 120 bin metrekare mermer levha işlenecek ve 14kişiye istihdam sağlanacak.

 

TULUM GIDA MEYVE AROMALI İÇECEK ÜRETECEK

Isparta merkezli Tulum Gıda san. Tic. Ltd. Şti. ise Eğirdir yoluna yapacağı yatırımla meyve aromalı içecek üretecek. Yıllık 975 bin litreiçecek üretecek tesis için 3 milyon 328 bin 890 TL yatırım yapılacak ve 10kişiye istihdam sağlanacak.

 

ANKARA’DAN SOĞUK HAVA DEPOSU YATIRIMI

Ankara merkezli Bahar Narenciye isimli firma Isparta’yaaldığı teşvik belgesi ile soğuk hava deposu yatırımı yapacak. Yıllık 14 bin 400ton depolama kapasitesine sahip olacak soğuk hava deposu için 1 milyon 50 binTL’lik yatırım yapılacak ve 7 kişiye istihdam sağlanacak.

Ekim ayı içinde Isparta’da kamusal yatırım anlamında tekteşvik belgesini ise Yalvaç belediyesi aldı. Yalvaç Belediyesi altyapı vebelediye hizmetleri için 1 milyon 370 bin TL’lik teşvik belgesi aldı.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR