16 Nisan 2024 Salı

11 GÜN DEĞİL 111 GÜN DE OLSA

11 GÜN DEĞİL 111 GÜN DE OLSA

Isparta

Isparta'da Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbegirişimine yönelik tepkiler sürüyor.

 

Aralarında sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin debulunduğu yaklaşık 4 bin kişi, Hükümet Meydanı'nda toplandı. Türk Bayrakları veCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın posterlerini taşıyan vatandaşlar, darbegirişimini protesto etti.

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile MHP Genel BaşkanıDevlet Bahçeli'nin konuşmaları da alandaki ekrana yansıtıldı. Demokrasi nöbetitutan bazı aileler çocuklarını geldikleri meydanda uyuttu.

 

Çocuğunu meydanda kurulan platformun üzerinde uyutan SabihaKayıkçı, 11 gündür çocuklarıyla demokrasi nöbetine geldiğini söyledi. Vatan vedevlet için gelmeye devam edeceğini belirten Kayıkçı, "Bayrak ve milletiçin her şeyi feda ederim. Bugün burada canımı vermeye hazırım. Ben darbealtında yaşamak yerine çocuklarımla birlikte burada yaşamaya razıyım.Çocuğumla, canımla Cumhurbaşkanımızın yanındayız." diye konuştu.

 

Havva Nuraysoy da 15 Temmuz'da darbe girişimini öğrendiktensonra meydanlara çıktıklarını ve o günden bu yana meydanlarda olduklarınısöyledi. "Değil 11 gün 111 gün de olsa vatanımızı ve Cumhurbaşkanımızıkorumaya devam edeceğiz" diyen Nuraysoy, "Bizim için önemli olanvatanımız. Eğer vatansız kalırsak çocuklarımızı uyutacağımız bir mekanımız bileolmaz." dedi.

 

İki çocuğuyla demokrasi nöbetine katılan Mevlüt Altınkılıçda gerekirse bütün ömrünü meydanda geçirebileceğini dile getirdi. Devletinbekası için kendisini ve çocuklarını feda etmeye hazır olduğunu söyleyenAltınkılıç, "Önemli olan ülkemizin bölünmemiş olması, darbe girişimininbaşarısız olması. Uykusuz kalırız ama vatansız kalmayız." ifadesinikullandı.

Somalili Hassan da nöbette

 

Yaklaşık 7 yıl önce Somali'den Türkiye'ye gelen ShamanHassan da Türkiye'yi artık kendi ülkeleri gibi gördüklerini ve Türkiye'de barışortamında yaşadıklarını dile getirdi. Anne ve babasının Somali'de yaşanançatışmada hayatını kaybettiğini belirten Hassan, çocuklarının böyle bir ortamdayaşamasını istemediğini sözlerine ekledi

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

Baki yeşil

26 Temmuz 2016 Salı 12:35

1071 den beri batının kuyruk acısı hiç dinmedi çünkü bu millet yüzlerce Malazgirt yaşattı onlara. Bu ülked,e yüzlerce Bizans araştırma enstitüSÜ,arkeoloji enstitü. adı altında ajan faaliyeti yapan kuruluş var müthiş faaliyetleri var ey mit,ey emniyet,ey kültür bak.lığı uyuma."Cemil Bayık şerefsizi boşuna bunları geldikleri yere geri göndereceğiz" demiyor. Tarihçiler,sanat tarihçiler boş gezerse böyle olur. Acilen özel yetişmiş milli karakterli kültür adamları bu ülkede her yere yayılmalı

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR