24 Nisan 2024 Çarşamba

1.3 milyon Bağ-Kur'luya müjde!

Prim borcunu yapılandırmayan 1.3 milyon Bağ-Kur'lu için düzenleme hazır. Meclis'ten geçecek yasa ile borçlar silinecek ve askıya alınacak.

Isparta
Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun prim borcunu yapılandırmak için başvurmayan 1 milyon 305 bin Bağ- Kur'luya verdiği müjdenin detayları belli oldu. Borçlu Bağ-Kur'luların sağlıktan yararlanmasını sağlayacak, hizmet süresine ihtiyacı olmayanlara da emeklilik yolunu açacak düzenlemenin ayrıntıları...

YASA ÇIKACAK
Borçlu Bağ-Kur'lulara yönelik düzenlemenin halen Meclis komisyonunda görüşülen torba yasa tasarısına eklenmesi için önerge verildi. Takvim'in haberine göre, bir değişiklik yapılmazsa, düzenleme yasanın Resmi Gazete'de yayımlandığı tarihi takip eden ay başından itibaren yürürlüğe girecek. Düzenlemeden 12 aydan fazla prim borcu olan esnaf, tüccar, şirket ortağı ve çiftçi gibi Bağ-Kur'lular yararlanacak. Borç silinecek, borcun olduğu dönemdeki hizmet süresi askıya alınacak.

NASIL CANLANDIRILACAK?
Halen 2 aylık prim borcu olanlar sağlık hizmetlerinden yararlanamıyor. Borç silindiği için bu kişilere hastane kapısı açılacak. Aileleriyle birlikte sağlık hizmetlerinden yararlanmaya başlayacaklar. İleride emeklilik için bu hizmet sürelerine ihtiyaç duyanlar Sosyal Güvenlik Kurumu'na başvurarak bunları canlandırabilecek. Bağ-Kur'lu askıya alınan bu hizmet sürelerinin tamamını canlandırabileceği gibi, ihtiyacı kadarını da canlandırabilecek. 30 günlük dönemi canlandırmak için başvurulan tarihteki asgari ücretin yüzde 34'ünü ödemek gerekecek. Ödemenin de 3 ay içinde yapılması şartı gelecek.

BAĞ-KUR'LUNUN YÜZÜ GÜLDÜ
Bağ-Kur borcu olanlara yönelik yeni düzenleme, mutlu etti. Yapılandırma imkanından yararlanmak için başvuramayan Bağ-Kur'lular, hem borcun silinip hizmetin askıya alınmasına hem de bu şekilde sağlıktan yararlanma imkanı getirilmesine imkan verecek düzenlemeden memnun. Bağ-Kur'lular, şunları kaydetti. "Borcumuz olduğu için sağlık hizmetlerinden faydalanamıyorduk. Askıya alınan hizmet süresini ilerleyen zamanda yatırıp tekrar emekliliğe saydırma imkanımız olacak."

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

EMEKLİ

06 Şubat 2015 Cuma 21:08

bakur ssk allah aşkına soguk demeden kücuk büyük esnaf vergisini ödüyor memur yatarak pırimini devlet ödüyör emeklı işci 2500 memur 2000 ssklı bakurlu 1100 kesinti

SSK bakur

06 Şubat 2015 Cuma 21:02

sayın büyüklerim herşey güzel anladık 30yıl üzerinden ödedik aldıgimiz 1100 allah aşkına odemeyen akıllı ödeyen enayı madem 1500 verin bizlerde cocuk okutuyoruz 24 lira bugun şarlarda haztaneyı yasakladım acıl olmayınca gıtmek yok hemen maaş kesılıyoracıyın elvijdan

SGK Çalışanı

06 Şubat 2015 Cuma 14:53

Sen istediğin kadar af çıkar, müjde ver bir işe yaramaz. Esnafın önemli bir kesimi bir şekilde primlerini borç harç öderken kalan kısmı parası olsa da ödemiyor. Nasıl olsa af çıkıyor. Eline geçen parayı (buna işçisinin parası da dahil) yatırıma koyuyor. Ya daire, arsa alıyor ya da mal. Borucnu ödemeyip af takip eden bir esnafa sebebini sorduğumda sizin aylık faizinizden fazlasını sigaradan (%10) kazanıyorum niye ödeyeyim demişti. Yazık ve günah. alttaki yorumlarda memura iftira atanlar iyi bilir

Yargıç

06 Şubat 2015 Cuma 13:44

Devlet memuru yokoldu. Hükümet memurları sussun. Esnaf ve gençlik çıkarsa meydana hükümet memuru masa altına hükümet polisin kıçına girer. Kimse ahkam kesmesin kendine hükümet tarafından aptallar denmesine tepki göstermiyen tüm kurum ve derneklerce yolunan esnafın sabrı eş ve çocuğudur. Bunu kimse efelenme cesareti algılamasın.

Mustafa KEMAL

06 Şubat 2015 Cuma 02:00

Sizi bu hale memur ****dı.Biz maaşlarımızla alış veriş yapıyoruz sizden.1)Bize fiş yazıyormusunuz.2)Kazanamıyorum diyen esnaf yoktur.Çünkü aldığınız ürünü üzerine giderleri hatta ödemediğiniz KDV yi ekleyerek satıyorsunuz.

Bojuware 201

06 Şubat 2015 Cuma 11:55

Bu kafa memur esnaf markete savaşta zaten kar marjını sıfırlarken hükümetin %60 vergisine direnirken sen paran ve kartınla AVM ye koşarken züğürt halinde esnafa abi diyorsan esnaf ne yapsın. Ey hükümet memuru.

Memur Sana

06 Şubat 2015 Cuma 11:52

Senin gibi garantimiz olmadı bizlerin bay memur,keyfimizden esnaf olmadık sen gibi 2000 tl değil 1300 tl ye razıyız ssk lı var mı bir iş varsa bilelim Çağrımerkezine 1000 tl lik maaş için başvuranlardan haberin var mı?Yok fiş kesmiyormuş esnaf vergi ödemiyormuş senin maaşın hangi parayla ödeniyor biliyormusun?Esnafın vergisiyle,en küçük esnaf senede 2000 tl vergi verir,stopaj,damga vergisi,muhasebe,oda aidatı,belediye reklam çtv vs.haberin var mı yok,oturduğun yerden gazel okursun anca

bağkurlu

06 Şubat 2015 Cuma 00:28

sağlık sektörünü batıran memurdur.kazanıp ödede görelim.

Mehmet

05 Şubat 2015 Perşembe 22:34

bu ülkede en kral memurlar, kıçı devlete daya salla başı al maaşı

Mustafa KEMAL

05 Şubat 2015 Perşembe 20:52

Memura zam yapılacağı zaman ekonomi bozulur YUNANİSTAN oluruz deniyordu. Ama Bağ-kurlu kazancının dan parasını önemeyince ekonomi bozulmuyor.Allah büyük.Herşeyi gömrüyor biliyor.

Derler

05 Şubat 2015 Perşembe 23:58

memur mu allah doyursun sizi bilader azıcıkta şükredin halinize...

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR