25 Nisan 2024 Perşembe

1 YILDIR ISPARTA'DA TAKSİCİLİK YAPIYOR!

Isparta’da görmeye alışık olmadığımız ve Isparta’nın tek bayan taksicisi, müşterilerinin ve sürücülerin takdirini topluyor.

Isparta

Yaklaşık bir yıldan beri taksicilik yapan İsmahan Topak, hem çocuklarının annesi hem de işinin sahibi ve birçok erkeğin cesaret edemediği mesleğini severek yapıyor.

Eşinden gördüğü destek ile kendine olan güvenin daha çok arttığını dile getiren Isparta’nın ‘TEK’ taksicisi İsmahan Topak, “eşim bir zamanlar ikinci bir taksi hattı kurmak istiyorum diye söylüyordu. Hattı kurdu fakat şoför çalıştırıyorduk. Sonrasında ise benim geçmişten bu yana traktör kullanmam ve arabalara hevesli olmamı bilen yakın çevremizin ‘taksiyi neden sen kullanmıyorsun?’ demeleri üzerine bizde ‘neden olmasın’ diyerek eşimin de desteği ile taksi kullanmaya başladım.

“1 yıldır ticari taksi kullanıyorum”

1 yıldan beridir taksi kullanıyorum ve keşke daha önce başlasaydım diyorum. Çünkü işimi severek yapıyorum ve bunun için de mutluyum, huzurluyum.

‘Isparta’da bir bayan gözünden taksicilik yapmak nasıl’ diye sorulacak olursa tek cevabım, her şeyin daha iyi olacağıdır. Çünkü beni trafikte görenler hayretle bakıyorum sonrasında da tebrik ediyorlar.

“Amca bekliyorduk, abla geldi”

Bazen askerler biniyorlar taksiye. Beni ilk gördükleri zaman çok şaşırıyorlar. Şaşkınlıklarını attıktan sonra ‘amca bekliyorduk, abla geldi’ diye söylüyorlar. Müşteri kitlemizin çoğunluğunu bayanlar oluşturuyor. Çünkü bir bayan taksicinin yanında kendilerini daha rahat hissediyorlar. Bu sebeple de Isparta’da bayan taksicilere ihtiyaç olduğunu görmekteyiz. Bazı bayanların bize gelip bizde çalışalım dedikleri bile oldu.

Şimdiye kadar Allah’a şükürler olsun ki dua edenlerimiz sayesinde hiçbir sorunla karşılaşmadım. Trafikte diğer sürücülerin davranışları bana karşı oldukça iyi. Bazen yol verdikleri bile oluyor. Araç kullanmaktan çekinen bayan sürücülerin aslında çekinmemesi gerektiğinin bir ispatı da benim.Isparta trafiğinden çekinmesinler” dedi.

Eşinin taksicilik yapmasına sonuna kadar destek olduğunu ve istediği mesleği severek yapmasından dolayı memnuniyetini dile getiren Isparta’nın tek bayan taksicisi İsmahan Topak’ın eşi Bekir Topak; “8 yıldır taksicilik yapıyorum. İkinci hattı kurduğumuz zaman şoför çalıştırıyorduk. Son bir yıl öncesine kadar bu şekilde devam ettik fakat yakınlarımızın da ‘neden olmasın’ demesi üzerine eşim taksiyi kendisi çalıştırmaya başladı. İşimizi severek yaptığımız için işimizden memnunuz. Eşimle beraber çalıştığımız içine şimin taksicilik yapmasını da gayet olumlu karşılıyorum. Taksi durağımız yıllardır oturduğumuz İstiklal Mahallesi’nde ve çevre halkı çok samimi. Sonuna kadar eşimin arkasındayım” diyerek düşüncelerini ifade etti.

AKDENİZ

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR