28 Mart 2024 Perşembe

1 Temmuz'da normal hayat

1 Temmuz'da normal hayat

Isparta

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, koronavirüsle mücadele kapsamında 1 Temmuz’dan itibaren sokağa çıkma kısıtlamalarının tümüyle kaldırılacağını açıklayıp, “Müzikle ilgili kısıtlamayı saat 24.00’e çekiyoruz. Kusura bakmasınlar gece kimsenin kimseyi rahatsız etmeye hakkı yoktur. Şehirlerarası seyahat kısıtlamasıyla şehir içi toplu taşıma araçlarındaki sınırlamalar sona eriyor. Kamuda normal mesaiye geçiliyor” dedi.

Erdoğan dün Cumhurbaşkanlığı Kabinesi’nin ardından 1 Temmuz sonrası kararları şöyle açıkladı:

TURİZME KDV DESTEĞİNE DEVAM

“Türkiye, sağlık hizmetlerinden gıda zincirinin devamlılığına kadar her alanda salgın döneminin dünyada parlayan yıldızı oldu. Hükümet olarak aldığımız tedbirlerden etkilenen her kesimin üzerindeki yükü teşvik paketleriyle azalttık. Kısıtlamaları üretim ve istihdam üzerinde olumsuz etki yapamayacak şekilde uyguladık. Uygun fiyatlı yem hammaddesi satışını temmuz ayında başlatıyoruz. Esnaflarımızı kısa çalışma ödeneğinden kira ve ciro desteğine kadar pek çok yöntemle destekledik. Turizm sektörüne verdiğimiz KDV desteğini bir ay daha uzatıyoruz."

"Haziran ayıyla birlikte aşılamayı hızlandırarak Türkiye’nin bu cendereden çıkması için ne gerekiyorsa yaptık, yapacağız. Bugün itibariyle yaptığımız aşı sayısı 43 milyon doza yaklaştı. Son bir haftada nüfusuna oranla dünyada en çok aşı yapan ülke konumundayız. Son olarak 30 yaşa kadar indirdiğimiz aşılama faaliyetlerini aynı hızla sürdüreceğiz."

HEDEF 18 YAŞ ÜSTÜNÜN TAMAMI

Hedefimiz birkaç hafta içinde aşılamayı 18 yaş üstündeki nüfusun tamamına açmaktır. Böylece Türkiye’nin salgın krizini en az sıkıntıyla ve ilk atlatan ülkelerden biri olmasını sağlamak istiyoruz. Virüsün yeni varyantları sebebiyle dünyadaki sıkıntılar bir müddet daha devam edecek olsa da Türkiye bu süreci başarıyla geride bırakacaktır. Geçtiğimiz ayın sonunda yaptığımız son kabine toplantısında haziranla birlikte başlayacak yeni dönemi paylaşmıştık. Bugünkü (dünkü) toplantımızda önümüzdeki dönemde uygulamaya geçireceğimiz hususların istişaresini yaptık.

HES UYGULAMASI YAYGINLAŞTIRILACAK

"Tamamı 1 Temmuz’da başlamak üzere sokağa çıkma kısıtlamaların tümüyle kaldırıyoruz. Müzikle ilgili kısıtlamayı saat 24.00’e çekiyoruz. Kusura bakmasınlar gece kimsenin kimseyi rahatsız etmeye hakkı yoktur. Şehirlerarası seyahat kısıtlamasıyla şehir içi toplu taşıma araçlarındaki sınırlamalar sona eriyor.

"Kamuda normal mesai düzenine geçiliyor. Kamu ve özel sektördeki iş ve işlemlerin tamamında Sağlık Bakanlığı’nın hazırladığı salgın yönetimi rehberlerine uyulması takip edilecektir. HES kodu uygulaması yaygınlaştırılarak sürdürülecek.”

AŞIDA BİLİMİ DİNLEYİN

ERDOĞAN konuşmasında aşı çağrısı da yaptı: “Güzel gelişmelerin devamı için milletçe tedbirlere uymamız gerekiyor. Sırası gelen herkesin aşı olması hayati öneme sahiptir. Vatandaşlarımdan aşı konusundaki manipülasyonlara itibar etmemelerini, bilim insanlarına kulak vermelerini istiyorum. Biz de aşı olarak bilim insanlarına olan güvenimizi gösterdik. Yerli aşıda birkaç ay içinde yaygın kullanıma geçebilecek seviyeye gelmeyi ümit ediyoruz. Temizlik, maske, mesafe kuralına uyarak bu musibetten üstesinden hep birlikte geleceğiz.”

Hürriyet

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

mtmr

23 Haziran 2021 Çarşamba 17:46

MİLLETE TROL DİYEN YADA ZANNEDEN ZAT. AMPÜLÜ BÜYÜTÜP SENDE PATLATMİŞLAR . ACIN ÇOOOOOK BÜYÜK ÇOK

gazxcamigazxaltınxcamiuzayx

22 Haziran 2021 Salı 21:23

troller dolmuş gene buraya kim doğru kim dürüst yorum yapmışsa en az 60 olumsuzluk noldu canım gücünüzemi gitti dürüst için görünce kurdeşen oluyor bunlar pis tarikatçılar yalakalar kendisine saygısı olmayan saray kapıkulu paspaslar g....kılları(bunu ben demiyorum onlar diyor layık oldukları yeri biliyorlar)

Çoban

22 Haziran 2021 Salı 18:12

Salginda 1 maskeyi bile dağıtamadık, halka yardim edemedik , bütün parayı 5 li çeteye ve devleti soyan yandaşlara verdik , hakkınızi helal edin , bayrak inmez ,ezan susmaz koyunlarım.

Deterjancı bakan

22 Haziran 2021 Salı 18:04

Devleti soyanlardan rahatsiz degilim , ama müzikten cok rahatsızım, devlette 3 - 5 yerden maaş alan var olsun, kul hakkı mi bosver önemli değil, ama bu müzikten cok rahatsızım cok.

ayşe

22 Haziran 2021 Salı 17:35

siz zaten hergün normaldiniz sandık gelince normalleşecegiz bizde

Uysal

22 Haziran 2021 Salı 15:50

Birde şu yatanlar işe gitseler kronikler vs kişiler hasta bahanesi deyip ise gitmeyenler gezerken hiç korona bulaşmaz ama işe giderken krona olurlar

o lamba patlayacak az kaldı

22 Haziran 2021 Salı 15:43

milletçe tedbirlere uyulacaksa sizin özelliğiniz neydi lahabed kongreler mitingler çay atmalar fındık kırmalar birde toplandınız diye yandımm yandımm diye halay çekenlere teşekkür etmek neydi yeminle dalga geçiyor aklımızla tedbire uymakmış

normalleşemiyecez siz gitmeden

22 Haziran 2021 Salı 15:41

eeee 15 temmuz geliyor kutlayacak ya l5 temmuz fatihi şimdiden hazırlık yapıyorki şehitler köprüsünü doldursun 4 cü vakayı hazırlasın aptalızya biz 30 agostosta kısıtlar 29 ekimde yasak çıkarır olur olur gideriz hamdolsun

...

22 Haziran 2021 Salı 11:42

Padişahımız kullarını düşünmüyor diyenlere gelsin. Artık bir müslüman türk bir ****rimüslime denk ve onunla aynı zaman diliminde dışarıda olabiliyor. İşte ümmetin lideri. Padişahımız çok yaşa

22 Haziran 2021 Salı 09:49

Bugüne kadarki yasakların nedeninin insan sağlığını korumak değil Yaşam tarzına müdahale olduğunun itirafıdır...

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR