29 Mart 2024 Cuma

1 ŞEHİT 1 YARALI O POLİS ISPARTALI

1 ŞEHİT 1 YARALI O POLİS ISPARTALI !

Isparta

Siverek'te kaymakamı hedef alan terörist saldırısında 1 polis şehit oldu, 1 polis yaralandı yaralı polisin ıspartalı olduğu öğrenildi hayati tehlikesi devam ediyor 

ŞANLIURFA’nın Siverek İlçesi'nde, bir fabrikayı ziyaret eden Siverek Kaymakamı Vural Karagül'ün çıkışı sırasında PKK'lı teröristler tarafından açılan çapraz ateşte, olay yerinden geçen trafik polis aracı kurşunlara hedef oldu. Saldırıda araçta bulunan 1 polis memuru şehit oldu, 1'i yaralandı.

Olay, akşam saatlerinde Ayvanat Mahallesi'ndeki Sanayi Sitesi yakınlarında meydana geldi. Sanayi Sitesi yakınında bulunan bir hazır beton firmasını ziyarete giden Siverek Kaymakamı Vural Karagül’ün çıkış hazırlığı sırasında, teröristler tarafından otomatik silahlarla çapraz ateşi açıldı. Bu sırada şantiyenin önünde yoldan geçmekte olan polis trafik aracı, terörist kurşunlara hedef oldu. Silah sesleri üzerine Kaymakam Karagül hemen hazır beton tesisinin içine geçti.

 

1 POLİS ŞEHİT OLDU

 

Kaymakam Karagül'ün yara almadığı saldırıda ekip aracında bulunan 2 polis memuru yaralandı. Saldırının ardından teröristler kaçarken,yaralanan polisler ise ambulanslarla Siverek Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.Acil serviste müdahale edilen polis memurlarından S.T. şehit olurken, yaralı polis memuru Sinan Şengül ise acil serviste yapılan müdahale sonrası Şanlıurfa'ya sevk edildi.

 

OPERASYON BAŞLATILDI

 

Saldırı sonrası bölgeye sevk edilen çok sayıda polis zırhlı araçları eşliğinde geniş çaplı operasyon başlatıldı. Saldırıda asıl hedef olduğu belirtilen Kaymakam Karagül ise olay yerinde bir süre inceleme yaptıktan sonra hastaneye giderek polisler hakkında bilgi aldı.

 

 O YARALI POLİS ISPARTALI YARALI POLİS ŞANLIURFA'YA GÖTÜRÜLDÜ

 

Siverek'te PKK'lı teröristlerin düzenlediği ve bir polis memurunun şehit olduğu saldırıda yaralanan polis memuru Sinan Sengül, ilk müdahalesinin ardından Şanlıurfa'daki Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne getirildi. Hayati tehlikesinin bulunduğu öğrenilen polis memurunun tedavisine başlanırken, hastane ve çevresinde ise polisler tarafından yoğun önlem alındı. Saldırıyı duyan çok sayıda polis memuru kan ihtiyacı olabileceği düşüncesiyle hastaneye akın etti.

Bu arada saldırı sonrası polisler, devriye ve nöbet görevi sırasında çelik yelek giymeleri ve dikkatli olmaları konusunda uyarıldı.

ŞEHİT POLİS SERDAR TOPRAK

PKK'lı teröristlerin Siverek Kaymakamı Vural Karagül'e yönelik düzenlediği silahlı saldırı sırasında şehit olan polis memuru Serdar Toprak'ın Malatya'nın Doğanşehir İlçesi'nde oturan baba ocağına ateş düştü.Bürokrat ve polis yetkililerinin, beraberlerinde sağlık ekibi ile birlikte gittikleri Toprak ailesine acı haberi verdikleri öğrenildi.

ŞANLIURFA VALİSİ KÜÇÜK,   YARALI POLİSİ ZİYARET ETTİ

Şanlıurfa  Valisi İzzettin Küçük, Siverek’te düzenlenen terörist saldırıda yaralanan polis memuru Sinan Şengül’ü tedavi gördüğü hastanede ziyaret etti. Yaralı polis memurunun sağlık durumuna ilişkin doktorlardan bilgi alan Vali Küçük, hastane çıkışında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Terörist saldırının Siverek Kaymakamı'na yönelik olmadığını ifade eden Vali Küçük şöyle konuştu:

"Haince bir saldırı sonucu Siverek’te bir polisimiz şehit olmuştur. Bir polis memurumuz ise yaralanmıştır. Yaralı memurumuz hayati tehlikesi yoktur. Şehit olan polisimize Allah’tan rahmet diliyorum. Ailesine, Türk Polis Teşkilatı’na ve milletimize baş sağlığı diliyorum. Siverek Kaymakamı Vural Karagül’e yönelik bir saldırı yok. Sadece o bölgeye yakın 100-200 mesafelik bir yerde kaymakam beyde bulunmuş. 

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR