26 Nisan 2024 Cuma

1 Kasım Milletin İstikbal Tercihidir

1 Kasım Milletin İstikbal Tercihidir

Isparta

7 Haziran seçimlerinden sonra ortaya şu tablo çıkmıştı. AkParti adına 15 (onbeş) yıllık siyasi tarih tekerrür etmiş, en çok oy ve en çokvekil yine bu partiye verilmişti. Ama iktidardan 15 yıldır uzak kalan diğerpartilerin popülist vaatleri yüzünden az da olsa güven ve destek sorunuyaşadığını da gördük. Böylece, Ak Parti’yi uyarmak isteyen seçmen yüzündenpartinin oylarında 4-5 puan bir düşme olmuş, tek başına bir iktidar imkânı dakalmamıştı.

MHP’nin 80 vekille üçüncü parti olarak ve seçim akşamındanhemen sonra iktidardan kaçma politikası yüzünden mecburen erken seçim kararıalındı ve bugünlere geldik.

 

Haziran ayından beri yeni hükümetin kurulamaması hattakurulmaması yönünde her türlü ayak oyunu iç ve dış mihraklar tarafından yapıldıdurdu. Ak Parti’yi hükümet dışı bırakmak için her türlü senaryo da yazıldı.Ancak sağolsun (!) Bahçeli beyin hiçbir şartta hükümet olmama inadı yüzünden nedövizde tadımız kaldı, ne de güvenlikte huzurumuz.

 

Her işte bir hayır var misali, bunun da bir şeye faydasıoldu galiba. Teröre ilk defa bu kadar büyük bir darbe vuruldu. İlk defa bukadar kapsamlı bir şekilde hem de Amerikan istihbaratından yardım almadanPKK’nın üzerine gidildi. Ve kayda değer başarı elde edildi. Vatan için yüzlerkadar şehit verdik. Ama terörle nasıl başa çıkılacağını da tüm dünyayagöstermiş olduk.

 

Daha düne kadar PKK için övgü dolu sözler söyleyen HDP, Türkordusunun PKK militanlarına karşı vermiş kararlı mücadeleyi ve PKK’nın verdiğibüyük hezimeti görünce, can havliyle barış ve ateşkes söylemlerini tekrardiline doladı. PKK’nın binleri bulan zayiatını gören egemen güçler de,Türkiye’yi daha insaflı (!) ve sakin olmaya davet ettiler. Hem de bölgedeyüzyıllardır yapageldikleri faşist, komünist ve emperyalist zulümlere bakmadan.

Gelinen bu noktada, milletimizin 7 Haziran’da sandıkta tümsiyasi partilere verdiği mesaj gayet güzel anlaşılmaktadır. Bunu en iyi anlayanparti de Ak Parti’dir. Aday belirlemedeki tercihler, teşkilatlardaki genelbaşkana güvenden kaynaklanan yerel atalet, nasılsa yine Ak Parti kazanırdiyerek seçmenin sandığa gitmemesi gibi sebepler bugünlere gelinmesinde esasfaktörlerdir. Partimizdeki iktidar yorgunluğu ve yıpranmışlık da siyasetincilveleri olarak Ak Parti’yi derinden etkilemiştir.

 

Sebep ne olursa olsun elimizdeki malzemeler bunlardır. 1Kasım’da bunlarla yeni bir seçim yaşayıp, yeni bir hükümet kuracağız. Bu ülkeiçin. Bu millet için. Bu coğrafya için. Çünkü dünya hala dönüyor ve hayat haladevam ediyor. Hem de çok acımasız bir şekilde. İnsanın imtihanının olduğu gibiülkelerin de imtihanlarına şahit oluyoruz. Dünyadaki egemen zalimlerin vekalleş korkak işbirlikçilerinin hakkından gelecek kadroları acilen belirlememizgerekmektedir. Hem içeride hem de dışarıda bizim iktidarımızı istemeyenbedbahtlar her zaman olacaktır.

 

Herkese, iktidar için en doğru ve en yakışan parti ve siyasikadrolar olduğumuzu yeniden gösterme zamanıdır. Hem de siyasetin her türlükuralını işleterek. Vaat ise vaat, maaşlara zam ise zam. Zaten başlatılan vebitirilen bütün işler referans olarak cebimizde duruyor. Biz herkesi veniyetlerini çok iyi biliyoruz. Bizi de herkes biliyor. On beş senelikiktidarımızda yaptıklarımız ve yapmaya devam edeceklerimiz teminatımızdır…Allah millete ve devlete zeval vermesin ve kendi yoluna hizmette bize nasipversin, yardımını da esirgemesin…

İSMAİL TANIŞMAN 

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

süper yazı

04 Ekim 2015 Pazar 22:09

bu yazıyı okuduktan sonra oyumu AKP'ye veresim geldi! :))) Çok etkili bi yazı olmuş. olayları bu kadar derinlemesine inceleme falan... mest oldum yani anlatamam...

yezitler

04 Ekim 2015 Pazar 19:18

Finale bak Allah devlete millete zeval vermesin. TÜPCÜ RTE dan zurnanın son deliği sana kadar nekadar AKP li varsa bu millete ve vatana bundan daha büyük başka zeval olmaz. PKK dan daha zevalliniz bu ülkeye. Anlayana. Kemikçiler anlamaz.

şahin

04 Ekim 2015 Pazar 16:07

tüpçü siyaset kapıdan giren müşteriyi kazıklamaya benzemez bu ıspartada adammı kalmadıda amasyadan adam ithal ettiniz bu ıspartalı bunu yemez kabakçıyız ama kabak değiliz tüpçü güzeli.

yezitler

04 Ekim 2015 Pazar 15:27

yorumları nereye koydun 32. Tüpcü senin çırağındır yalakalıkta

ADEM

03 Ekim 2015 Cumartesi 22:07

SENİ BÖYLE YAZI YAZMAYI SEVİNCE BOĞAN SENDEN DAHA ERDOĞAN TARAFTARI DEVLET BAHÇELİ MECLİSİ ÇALIŞTIRIP ŞU YOLSUZLUKLARI ARAŞTIRILSA UNUTMA AKP NİN EN BÜYÜK DESTEKCİSİ BAHÇELİDİR UNUTMA

Tüpçü

03 Ekim 2015 Cumartesi 15:09

Ya tüpçü kardeş, Allah rızası için sus da, partinin alacağı 3-5 oya da engel olma. Vermişler eline iki satır yazı, papağan gibi tekrarlayıp duruyorsun. Hem sen önce dükkanlarının önündeki kaldırım işgaline son ver, çirkef adam olduğun için zabıta bile illahlah çekiyor senden ama kul hakkı var işin içinde be tüpçü kardeş

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR