19 Nisan 2024 Cuma

1 DOKTOR GİTTİ DİĞER 2 KİŞİ İSTİFA ETTİ

PKK'nın Güneydoğu’da yaptığı eylemler nedeniyle istifa eden doktorların yerine Isparta’dan geçici görevlendirme ile 3 doktor gidecekti. Ancak Güneydoğu'ya Isparta'dan sadece 1 doktor gitti. Diğer iki doktor ise istifa etti.

Isparta

 Tüm Türkiye'deki illerden Güneydoğu'ya doktor gönderilirken, Isparta'dan da 3 doktorun geçici görevle gönderilmesi istendi. Ancak Güneydoğuya sadece bir doktor gitti. Giden doktorun ise uçak masrafları dahil herşey devlet tarafından karşılandı. Diğer istenilen 2 doktor ise gitmeyi reddederek istifa kararı aldı. 

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

Filozof

28 Aralık 2015 Pazartesi 03:05

Memleketimizde olan durum belli. Allah korusun, Seferberlik olsa siz sayın doktorlarımız ülkeyi terk mi edeceksiniz. Elbette değil. Şu an için ihtiyaç duyulan sizlersiniz. Sizler gitmezseniz ya da oradakiler çekip giderse kasaplar manavlar mı gidip hizmet verecek? Lütfen zülfü yare dokunmadan gerekçenizi yazınız. Biz sizleri her şekilde millet olarak değer veriyoruz, seviyor, saygı duyuyoruz. Allah eksikliğinizi göstermesin.

esra keleş

27 Aralık 2015 Pazar 21:24

doktorlara laf atanlar kendileri svaşıp doğuyu kurtarabilirler

Meraklı okuyucu

26 Aralık 2015 Cumartesi 20:07

Sevgili bomba32, sizin patronunuzun da eşi doktor. Gitmeyen doktorları böyle rencide eden bir yazıyı yayınladığınıza göre patron eşini seve seve gönderir diye düşünüyorum. İsterseniz sizin adınıza göreve gönüllü olduğuna dair yazıyı bakanlığa bizzat gönderebiliriz. NOT: Bu yazımı da yayınlamazsanız, size dava açıcam. İşine gelen şekilde gazeteciliğe karşıyız.

Oğuz

26 Aralık 2015 Cumartesi 03:24

Öncelikle söylemek isterim ki bu insanlar devlette çalışan birer doktor ! Ne bir komando ne de bir savaşcı bu insanlar bu zamana kadar ellerinde kalem boyunlarında stetoskop insanların hayatını kurtaran,kendini bilime adamış insanlar. Askerin ve polisin güvenliği sağlayamadığı yeri bu 2 doktor mu kurtaracak. Orada ki olan catışmaların bombalarn silahlarn ortasına bu 2 doktoru atmak ne kadar doğru. Elinizi vicdanınıza koyun; GÜNAHTIRR.

Gökhan

26 Aralık 2015 Cumartesi 03:19

Şimdi düşünmeden yazmış bazı arkadaşlar kim kendi canını kendi evladını bombanın hedefinde bir kafese koyardı? Kim kimi suçlayabilir burda habere başlık koyan arkadaşa sesleniyorum. Eğer güvenli bir yer olsa insanlarına yardım etmek istemezmiydi bu kardeşlerimiz?

Sağlık çalışanı

26 Aralık 2015 Cumartesi 02:02

Ben Silopiden yazıyorum. Sevgili Deniz, Sen hiç ölüm tehlikesini iliklerine kadar hissettin mi? Hiç başının üstünden mermiler sıyırdı mı? Hemen ilerinde bombalar patladı mı? Sen hiç kolu bacağı kopmuş, yüzü paramparça kendi kanında boğulup ölen insanlar gördün mü? Ben gördüm. Orada oturup klavye kahramanlığı yapmak kolay, çayımı içmeye gel bakalım burada yaşadığın 1 günü kaç yılda unutabileceksin... Gitmek istemeyenlere tepki koymayın, onları biraz anlayın. 2 hekimin kararını yanlış bulmuyorum..

meraklı okuyucu

26 Aralık 2015 Cumartesi 01:40

YAZDIĞIM YORUMU NEDEN ONAYLAMADINIZ? İŞİNİZE Mİ GELMEDİ? HANİ BASINDA ÖZGÜRLÜK?? OKUYUCULARINIZ GERÇEKLERİ GÖRSÜN İSTEMİYOR MUSUNUZ? YORUMUMU YAYINLATMAK İÇİN YASAL YOLLARA MI BAŞVURMAM GEREKİYOR?

ts

26 Aralık 2015 Cumartesi 00:56

iktidar Türk Hekimlerinin yetersiz olduğunu belirterek yabancı hekim çalıştırmak istiyordu. Güzel bir fırsat acele etsinler yüzlerce yabancı doktor getirerek buralarda çalıştırsınlar.nasıl güzel bir çözüm değilmi...

Recep Koç

25 Aralık 2015 Cuma 12:54

Bu haberi yapan arkadaşım,Cizre Devlet Hastanesine gidip,orada şu an görev yapan meslektaşlarımız ile bir röportaj yapsanız da, ne olup bittiğini öğrensek. Oturduğunuz yerden bomba patlatmak habercilik değildir. Siz gazetecilik yapın,biz de doktorluğumuzu. Öncelikle Bakanlığa sormak lazım, Cizre Devlet Hastanesindeki hekim arkadaşlar neden ayrılmışlar.Hastaneler hedef tahtasına çevrilmiş,Can güvenliği sağlanamıyor, sığınaklardan çıkılmıyor,Sayın Bakanımızda gidip,arkadaşlarımıza m**** verse..

Deniz

25 Aralık 2015 Cuma 10:29

Ecdadımız ne büyük zorluklarla ve fedakarlıklarla bu memleket için canını ortaya koymuşken biz bu günlerde vatanımıza hizmetten kaçarsak onların kemiklerini sızlatırız. Her şey güllük gülistanlıkken hizmet etmek kolay. Şimdi imtihan zamanı. Vatanseverleri görelim. Oturduğun yerden milliyetçilik naraları atmak kolay. Hepimizin vatanın her yerinde göreve hazır olması gerekir. En azından orada fedakarca hizmet yapan güvenlik görevlilerimiz için orada olabilmeliyiz. Orayı çakallara bırakmamak için.

YALAN HABER

25 Aralık 2015 Cuma 02:28

Sadece o 2 doktor değil, görev sırası gelen tüm doktorlar istifa dilekçesi verdi. Ayrıca tüm gün ilçelerde dahil gönüllü gidecek doktor arandı. Kimse çıkmadı. Daha burada anlatmayacağım çok şey yaşandı. Olayın içeriğini bilmeden kulaktan dolma yalan yanlış haber yapıyorsunuz sürekli. Sansasyon yaratacağız diye saçma sapan haber yapmayın. Savaşın ortasında olmak ne demk bilmeden kafanızca yorum yapmaya kalkmayın. Eminim size çıksa kaçacak delik arardınız.. Daha söylencek çok şey varda, susuyorum.

YALAN HABER

25 Aralık 2015 Cuma 02:08

Bende acilde çalışıyorum. Acil hakkında yaptığınız haberleri görüyoruz. BİR KERE DE DOĞRU HABER YAPIN! 3 değil 2 doktor istendi. Öğretmenlerin çekildiği, devlet görevlilerinin çekildiği, sürekli savaş halinde olan şu an hastane ve sağlık personelinin hedef olduğu ŞIRNAK-CİZRE' ye görev çıktı. Görev 1 hafta dendi ama 6 aya kadar uzatma yetkileri var. Yerdiğiniz 2 doktorun şimdiye kadar hiç itiraz etmeden tüm görevlere gittiğine, 100'lerce hayat kurtardığına tüm acil ekibi olarak hepimiz şahidiz.

yavuz

25 Aralık 2015 Cuma 00:57

devlen güvenliği sağlıyormu doktora öğretmene,hemşireye bunların elinde silah yok,birini elinde kalem birinin elinde steteskop ama vatan hainleri bunları hedef alıyor bir doktor ,bir öğretmen,bir hemşire kaç yılda yetişir kendi vatanımda can güvenliğim yoksa nasıl ameliyat edecek doktor ameliyat ederken ya masada kalırsa ne olacak ,o bölgede insan öldürmek tavuk kesmek gibi,ha askere gitmekse gitmeyen haindir ozaman benim elimdede silah var hodri meydan,önce ankaradaki hainlerden kurtulalım

Qwerty

25 Aralık 2015 Cuma 00:48

Giden doktorun uçak masrafı yok.Anjara Etimesguttan askeri uçak ****ürüyor zaten.10 gün hastanenin sığınağında kalacak dışarı çıkmak yasak.Oturacak bir oda bile yok çünki bombalanıp yıkılmış odalar.Burada hasta bakamayacak,ameliyat yapamayacak vakit geçirip gelecek.o da gelebilirsen tabi.10 günden sonra yerine gelecek doktor rapor alırsa başka biri gelene kadar o hastanede kalacak. Hastanelerde zor şartlarda düşük maaş ile çalışan Cerrahisi gidecek.12-13 milyar maaş alan aile Hekimleri de gitmeli

Esas

25 Aralık 2015 Cuma 00:41

Türkiyede başka iller varken neden İsparta dan doktor gidiyor da başka illerden gitmiyor diye sormak lazım. Ben söyleyeyim Demirel'den sonra sahipsiz kalmış bir şehir olduğundan. ...

omar

29 Aralık 2015 Salı 23:35

her ilden dönem dönem çağrılıyor. araştırıp yorum yazın lütfen

problemmiş

25 Aralık 2015 Cuma 10:00

demirelden mi kaldı sizdeki vatan sevdası?

vatan daş

25 Aralık 2015 Cuma 05:03

başka illerden gitmesin sadece ıspartadan mı gitsin demişler. diğer 80 ilin valilik ve sağlık müdürlerini mi aradın

Akgül sendi

24 Aralık 2015 Perşembe 23:50

Haberinizdeki bilgilere nereden ulastiniz acaba? O bölgede öğretmen,öğrenci, memur,masum halk kalmadiysa gidecek doktorlar terör örgütüne mi saglık hizmeti verecek?Sadece haberi verin,yanlı yorum yapmayın. Vatanseverlikten anladıgıniz terör örgütüne sağlık hizmeti için gitmeyi kabul etmeyen hekimleri suçlamak mı? Tarafsız haber yapın.

Ender

24 Aralık 2015 Perşembe 23:07

Yılmaz kardeşim ! Savaş var ülkede .. Hemde yok yere.. Yanlış politikalar yüzünden . Cumhuriyet tarihinin en karanlık günlerini yaşıyoruz. Kim evladını , kim çoluğunu çocuğunu bırakıp savaş ortamına gitmek ister.yok yere ölüme kim gider.çanakkale savaşında değilsin ki topyekun gidilsin. Ortada terör saldırılarının olduğu bir savaş alanına gidiyorsun. Hoş drğil. Biraz mantıklı konuş

Ali

24 Aralık 2015 Perşembe 22:04

gelin misafirim olun yorumcu gençler 2 gün çatışma içinde yaşayın görelim vatanseverliğinizi. sizinki klavye kahramanlığı artistler sizi. bugün hakkari merkezde olay vardı biber gazları polisin uyarı atışları haberlerde yok ama siz yalaka medyada gördüklerinizle övünün. 3 yıldır yaşadığımı ben bilirim.

Ali

24 Aralık 2015 Perşembe 21:53

3 yıldır burdayım ne asker ne polis hastaneye gelebilmiştir. kendi askeri doktorları var ve ileri tedavi gereksinimi olan hastalar helikopterle van bölge hastanesine ****ürülüyor. buraya doktorun gelmesi iktidarın "ben hizmet ****ürüyorum bana oy verin" demesinden başka bişey değildir. 55 hemşire atanıp sadece 5 hemşirenin geldiği atanan doktorların veya mevcut doktorların yaşadığı baskı insanları istifaya zorluyor. benim gibi paraya ihtiyacı olanlar mecburiyetten buradalar.

İsimsiz

24 Aralık 2015 Perşembe 21:27

Sen git doktorları tehdit et.her türlü hakareti et.oturduğun yerden konuş.oturduğun yerden haber yap.utanmazsan buz gibi yaşa demişler.şimdi bu haberi yapan ... Sen çok vatanseversen buyur sen git uçak paran bizden.umarım bu haberi yapan en kısa zamanda bu hekimlere muhtaç kalır da bulamaz

doktor isparta

24 Aralık 2015 Perşembe 21:01

Oralarda guvenligi saglamadan hicbir calisani zorla gorevendirme uygun degil. Ben istiyoeum git demek olamz

yılmaz

24 Aralık 2015 Perşembe 20:29

****arda soğukta beş dakika molalarda kaldırımlarda bina diplerinde uyumaya çalışan asker polise karşılık sıcak yerde sedyede uyumak zorunuzamı gidiyor o böl****i sevmeye bilirsiniz vücuduna şarapnel veya kurşun gelen asker polisidemi işte onların öğretmen memura deyil doktora ihtiyacı vardır yapabileceği birşeyler olduğunğ bildiği bundan kaçmak ne demek olduğunu vidanen sorgulamak gerek

Hani bu doktorlar

24 Aralık 2015 Perşembe 20:17

İğne bile yapamayan doktorlar yerine yöneticiler gitmeli. 1 hafta orada calissinlar da diğerlerine örnek olsunlar. Sonuçta onların da diplomaları var. Bu giden doktorların askere polise gittiğini mi sanıyorsunuz? Askeri hekimler var zaten orada. Ciddiler helikopterle sevk ediliyor zaten. Bu gonderilenler kamuoyunun gözünü boyamak amaçlı. OraYa iki ay önce onlarca doktor atandı, sen o adamların başlamadı için niye elinden geleni yapmadın? Uçak biletlerini ödemismis. Ankaradan mardin bileti ni m

AHNET

24 Aralık 2015 Perşembe 18:28

Neden gidip CİZRE de ŞIRNAKTA gazetecilik yapmiyorsunuz bomba32 muhabirleri yerse sizi cizreye sirnaga gazetecilik yapmaya davet ediyoruz ...

AYŞE TÜRCAN

24 Aralık 2015 Perşembe 18:08

GÜNEY DOĞU'DA ZATEN DOKTORLAR VARDI. ORADAKİ DOKTORLAR NEDEN İSTİFA ETTİ? CAN GÜVENLİĞİ OLMAYAN BÖLGEYE GÖNDERİLMELERİNİ VATANSEVERLİKLE AÇIKLAMAK NE BÜYÜK YANLIŞ, BU USLUBUNUZLA HALKI YANLIŞ BİLGİLENDİRİYORSUNUZ.

hüseyin kandemir

24 Aralık 2015 Perşembe 17:09

bütün sivil kamu kurum çalışanşları ortamı terketmişken sadece sivil hekimlerden fedakarlık beklemek ne derece doğru.hastaneler roketlenirken can güvenliği yokken sivil bir hekimden bu fedakarlığı beklemek çok mu adil.kaldıki doktorlara hiç bir değer verilmeyen horlanan aşağılanan dövülen öldürülen,sahip çıkılınmayan,arkasında durulmayan günümüzde doktor neden bu kadar ölümüne fedakar olsun???

Objektif

24 Aralık 2015 Perşembe 16:30

Doktorlar istifa ediyorlar neden? ülkelerinin kendilerini koruyamayacağına inanıyorlar, asıl nedeni Hükümetin en yetkili ağızları ne söylemişti, Çözüm süreci esnasında örgüt yığınak yaptı, herşeyi biliyorduk göz yumduk, en önemlisi Çözüm Süreci "Buzdolabında" dersen doktorda bulamazsın. Öğretmenlerin güvenliği sağlayamazda memleketlerinize geri dönün dersen Doktor hiç güvenmez. Yapılması gereken ise Sağlık bakanı yöreye gidecek herşey normalleşene kadar hastanelerde halkı karşılayacak.

ahmet yücel

24 Aralık 2015 Perşembe 14:26

BENCE ACİLDEKİ HEKİMLER ZATEN YOĞUN . AMA SAĞLIK VE HALK SAĞLIĞI MÜDÜRLÜĞÜNDE GÖREVLİ BAŞTAN SAĞLIK MÜDÜRÜ OLMAK ÜZERE TÜM ERKEK PRATİSYEN HEKİMLER GÖNÜLLÜ OLARAK BU GÖREVE TALİP OLARAK GÜNEYDĞUNDA ASKERİMİZİN VE POLİSİMİZİN YANINDA VE AMBULANSLARDA İLK YARDIM ACISINDAN GÖREV ALMALIDIR. ERKEK PRATİSYEN HEKİMLERİNİN İDARİ KADROLARDAKİ YERLERİNE BAYAN PRATİSYEN HEKİMLERİMİZ EN GÜZEL ŞEKİLDE BU GÖREVLERİ İFA EDEBİLİRLER.LÜTFEN VATANIMIZ MİLLETİMİZ İÇİN GÖREVDEN KAÇMAYALIM.

ahmet yücel

25 Aralık 2015 Cuma 15:43

yavuz nick kullanmışsın korkudan adını yazıp cevap bile veremiyorsun sonra bana laf yetiştiriyorsun. bak güzelim. biz her hazan her daim bu vatan için çalıştık gazi olduk vatan millet bizden görev beklediğinde tereddüt etmez alır başımızı belirtilen yere gideriz. bizler para torpil ranta değil ayyıldızlı bayrağımıza aşığız. anladınmı güzelim.....

yavuz

25 Aralık 2015 Cuma 01:04

önce sen bir git,görelim,ortalığa gaz verme, öğretmenler operasyon için hizmet içi eğitim adı altında geri çağrılırke n doktorların gitmesi ne kadar doğru,oradaki doktorlar nereye gitti artık yetti dediler pkk ya hizmetmi verecekler,asker ve polisimize hizmet vermeyen haindir,pkk ya hizmet verende haindir başlarım hipokrat yeminlerine

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR