25 Nisan 2024 Perşembe

Türkiye birincisi oldular

Türkiye birincisi oldular

Isparta

SDÜ Teknoloji Kulübü, İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü’ndedüzenlenen robot yarışmalarında yüz yüzdüren dereceler aldı. Kulüp, 24 saatiçinde yaptığı robot kol ile Türkiye birincisi oldu, çizgi izleyenkategorisinde ise ikinciliği elde etti.

 

Süleyman Demirel Üniversitesi Teknoloji Fakültesi öğrencilerinin oluşturduğu Teknoloji Kulübü, İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü tarafından düzenlenen robot yarışmalarında yine birinci oldu. Teknoloji Kulübüilk kez katıldıkları “IYTE TASARLA- YAP- YARIŞTIR” kategorisinde birinciliği elde ederken “çizgi izleyen” kategorisinde yine üstün başarı sağlayıp ikinci oldu.  

Konu ile ilgili açıklama yapan Teknoloji Kulübü Başkanı Ferdi Alakuş, 40 farklı üniversiteden 500’e yakın yarışmacının katılımı ile gerçekleşen “çizgi izleyen” yarışmasına 12 robotla katıldıklarını belirterek yarışmaya katılım sürecini anlattı. Alakuş “110 robot arasında 10 robotumuz ile öne çıkan bir ekip olduk ve 2. 5. 7. 8. 9.luk derecelerini de elde ettik. Ekibimizde bulunan yeni arkadaşlarımızın üniversitemize böyle büyük bir başarı ile dönmüş olmaları gurur verici bir gelişme.” dedi.

 Alakuş, geçen sene insansı robotta büyük bir adım olan sema gösterisi yapan semazen robot yaptıklarını, bu yıl ilk defa düzenlenen TÜBİTAK elektromobil yarışmalarına katılmak için tamamen Kulübe ait AR-Ge çalışması olan yerli “Cimri Mobil” adlı elektrikli araçlarını yaptıklarını, farklı yerlerde kazandıkları tecrübeler sayesinde ilk zamanlar 10 satırlık kodlarla programladıkları robotları şimdi 600-650 satırlık kodlarla yazıp başarılarını arttırdıklarını ifade etti.

  Alakuş sözlerini, kendilerine destek verenTeknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Osman İpek’e, Kulüp Akademik DanışmanıDoç. Dr. Abdülkadir Çakır’a ve fakültedeki tüm bölüm akademisyenlerine teşekkürederek noktaladı  Robot takımı ekiplideri Aytunç Polat da  “Teknoloji Kulübüolarak üniversitemize bu alanda yeni olan Tasarla-Yap-Yarıştır kategorisinde1.lik getirmiş olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Üniversitemizi bu tarz yenikategori ve alanlarda temsil ederek yeni başarılara imza atmak istiyoruz.” diyekonuştu.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR