18 Nisan 2024 Perşembe

SÜLEYMAN KAYAN DURMAK BİLMİYOR !

SÜLEYMAN KAYAN DURMAK BİLMİYOR

Isparta

ISPARTA SANAYİLEŞMEDEN GERİ KALAMAZ

AK Parti Milletvekili Aday Adayı Süleyman Kayan, ziyaret turlarına Süleyman Demirel OSB’den başladı. Burada OSB Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Karabulut ve yönetimiyle biraraya gelen Kayan, OSB hakkında bilgi aldı.Isparta’nın sanayileşmeden geri kalamayacağını söyleyen Kayan, OSB’nin genişlemesinden sonra yeni yatırımcıların mutlaka Isparta’ya çekilmesi gerektiğini iletti.

MECLİS ÇALIŞMALARI DIŞINDA OFİSTE OLACAĞIM

Ziyaretini Gül Küçük Sanayi Sitesi Yönetimiyle sürdüren Kayan, burada Gül Küçük Sanayi Sitesi Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Boyacı ile fikir alışverişinde bulundu. Boyacı, sanayi sitesi esnafının en büyük sorununun ara elaman ihtiyacı olduğunu belirterek, Isparta’da çırakların sürekli eğitim görmesi için mutlaka onlara yönelik yurt yapılması gerektiğinin altını çizdi .Ancak bu yöndeki isteklerinin reddedildiğini söyledi.  Bu taleplerin sonuna kadar devlet imkanlarının zorlanarak esnafla yapılacak toplantılarla çözülecek sorunlar olduğunu belirten Kayan, “Bizler sizlerin tespit ettiği sorunların çözümü için buradayız. Bunlar Ankara’da oturarak çözülecek  talepler değil. Milletvekili seçildiğimiz takdirde bu şehirde bir ofisimiz kurulacak. Ben de Meclisçalışmaları dışında bu ofiste olacağım. Şehrin sorunlarını hep birlikte konuşup çözeceğiz. Yoksa tek başıma benim bunu yapmam mümkün değil” dedi.  

ELMACILIĞIN SORUNLARINI DİNLEDİ

İş dünyasının önemli isimlerinin desteğini alarak ziyaretturlarını devam ettiren Ak Parti Milletvekili Aday Adayı Süleyman Kayan IspartaTicaret Borsası Başkanı  Ahmet Adar' labir araya geldi. Kayan, Adar'dan Isparta elmasıyla ilgili sorunları dinledi.  Adar, elma ihracatında Isparta Havaalanının  aktif olarak kullanılması konusunda çözüm için TOBB'ye taleplerini ilettiklerini söyledi. Adar, aynızamanda elma ihracatına 2009 yılında verilen teşviğin verilmeye devam edilmesigerektiğini iletti. Kayan ise bu teşviğin mutlaka formüle edilerek verilebilirim kana kavuşturulması gerektiğine dikkat çekerek, bu sorunların birlikte hareket ve ortak akıl yoluyla çözülmesinin mümkün olduğunu vurguladı.


ISPARTA OBEZ BİR ÇOCUK

AMA FARKINDA DEĞİL

Ziyaretlerine Isparta Genç İşadamları Derneği ile devam edenKayan, burada da IGİAD Başkanı Hakan Gökdoğan ve yöneticilerle görüştü.  Türkiye’nin 9. Cumhurbaşkanı SüleymanDemirel’in siyasetten çekildikten sonra Isparta’nın Ankara’da bir lobisinin olmamasının dezavantajlarınıgördüklerini belirten  Gökdoğan,“Bizlerin Ankara’da lobi oluşturması gerekiyor. Bunun için de siyasetçiler birarada olmalı. Isparta’da sivil toplum, kamu kurumları, yerel yönetimler, meslek odaları ve siyasetçiler biraraya gelmelidir” dedi. Şehrin menfaatine olacakşeyleri yapmak için bu yola çıktıklarını kaydeden Kayan, “Talepleri hepbirlikte iletmek, gördüğümüz eksiklikleri hep birlikte  yukarıya taşımamızlazım. Ortak noktamız Isparta. Isparta bir masa etrafında buluşmalı. Sorun ne?Isparta obez bir çocuk ama Isparta bunun farkında değil.  Yapmamız gereken bunun farkına vardırıp Isparta’yı ayağa kaldırmak” dedi.  

BİREYSEL SİYASET FAYDA GETİRMEZ

Isparta Birleşik İşadamları Derneği’ni (ISBİAD) ziyareteden  Kayan, burada  Dernek Başkanı Ünal Sofulu ile görüştü.Sofulu, SDÜ’nün esnaf ve halktan kopuk yapısı olduğunu bunun önüne geçmek içinSDÜ’den 5 öğretim üyesi ile çalışarak projeler yaptıklarını söyledi.Milletvekillerinin, valinin , belediye başkanının sivil toplum kuruluşlarından kopuk olduklarını belirten Sofulu, “Ankara’ya gidiyoruz bize bir vekil gelmezken,  bakıyoruz Antep’in tüm vekilleri, valisi, sivil toplum kuruluşları hepsi orada” dedi. Kayan ise,bireysel siyasetin kente hiç bir fayda getirmeyeceğini belirterek, “Amacımız şehrin siyasetini yukarıya çıkarmak” diye konuştu.

BİRLİKTE HAREKET VURGUSU

AK Parti Milletvekili Aday Adayı Süleyman Kayan Isparta Girişimci ve Sanayici İşadamları Derneği'ni de ziyaret etti. Burada Dernek Başkanı Alper Bayhan tarafından karşılanan Kayan,  şehrin birlikte hareket etmesi gerektiği üzerinde durdu. Kayan, Isparta'nın bunu başarabilecegini söyledi.Ziyarette dernek yöneticilerinden aynı zamanda AK Parti Milletvekili Aday AdayıUğur Büyükçulcu da hazır bulundu. Dernek Başkanı Alper Bayhan, halkın içindeyeni yüzlerin olduğu vekillerin, kamuoyunun beklentisi olduğunu iletti. Bayhan,Isparta’nın sorunlarının çözümü noktasında tüm vekillerin birlikte hareket etmesi gerektiğini de dile getirdi


ANTEP, BAŞARDI BİZ NEDEN BAŞARMAYALIM?

Kayan’ın iş dünyası ziyaret turlarının sonuncusu Isparta Ticaret ve Sanayi Odası Yönetimi oldu. Kayan burada,  ITSO Başkanı Şükrü Başdeğirmen, Başkan Yardımcısı Salih Sarıkaya ve ITSO Meclis Başkanı Osman Şahlan tarafından karşılandı. ITSO Başkanı Şükrü Başdeğirmen, “Bizler hangi partiden olursaolsun  dört vekilimizin Isparta için aynımasa etrafında birleşmesini istiyoruz. Ancak bunu yaptığımız takdirde sorunların üstesinden geliriz. Ancak bugüne kadar bunu sağlayamadık” dedi. Bu şehirde herkesin birlikte hareket edeceği ortamı oluşturmak zorunda olduğumuzu belirten AK Parti Milletvekili Aday adayı Süleyman Kayan, “Bunu yaparsak başaramayacağımız şey yok.  Bugün Gaziantep ekonomisini son beş yılda üçe katladı. Birlikte hareket ederek çözüm merkezli lobi oluşturmayı başardılar. Isparta’da  ilk defa TOBB’un yapacağı  meslek lisesi için bu anlamda bir araya gelindi.Oysa ortak payda Isparta olursa bu birlikteliği biz de sağlarız. Çünkü önümüzde 4 yıl seçim yok. Dolayısıyla siyasi gerginlikler olmayacak. Rahatlıkla bir araya gelinebilir. O zaman şehirle ilgili öncelikler tespit edilebilir ve küçük dokunuşlarla çözülebilir. Bugün 65 bin üniversite öğrencisi  bizim için müthiş bir beyin. Onlardan sadece apartçılık anlamında faydalanamayız. Onları da Isparta ekonomisinin gelişmesi hedefine almalıyız. Yüksek teknolojik ürünler üretmek için bu beyinlerden yararlanmalıyız” diye konuştu.     

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR