26 Nisan 2024 Cuma

SKANDALLARA BİR YENİSİ DAHA EKLENDİ.

ELEKTRİK FATURASI SKANDALLARINA BİR YENİSİ DAHA EKLENDİ.

Isparta

CLK Akdeniz Enerji, yaklaşık 2 aydır fatura bekleyen bazı abonelerine elektrik faturası yerine elektrik kesme ihbarnamesi bıraktı.

 

Antalya, Burdur ve Isparta illerinde yaklaşık 3 aydır devameden elektrik faturası skandallarına bir yenisi daha eklendi. Yaklaşık 2 aydır elektrik faturalarının gelmesini bekleyen vatandaşlar sabah saatlerinde kötü bir sürprizle karşılaştı. Dağıtım şirketi tarafından önceki ay fatura bildirimi yapılmamasına rağmen sayaçların üzerinde normal fatura yerine ‘elektrik kesme ihbarnamesi’ bırakıldı. Vatandaşlar bu durum karşısında şaşkınlığınıgizleyemedi. Antalya Muratpaşa ilçesi Altındağ Mahallesi’ndeki İnanç Apartmanı sakinleri, elektrik sayaçlarının uzun süredir okunmadığını belirtti. Sabah saatlerinde karşılaştıkları kötü sürprizle şaşkına döndüklerini anlattı.

 

HEM GECİKME FAİZİ HEM DE AÇMA KAPAMA BEDELİ ALINACAK

 

Sayaçların üzerine bırakılan ihbarnamede, "Sayınmüşterimiz, kayıtlarımızın tetkiki neticesinde yukarıda belirtilenfatura/faturaların bedellerinin ödenmediği tespit edilmiştir. Ödeme esnasındayeniden hesaplanacak gecikme cezaları ile birlikte toplam borcunuzun 5 (beş) işgünü içinde ödenmemsi halinde elektriğiniz kesilecektir. Elektriğiniz kesildiğitakdirde ayrıca 20.89 TL kesme/açma ücreti tahsil edilecektir."ifadelerine yer verildi.

 

Apartmandaki bazı ev ve işyerlerine 300 liraya yakın faturakesildi. Apartman yönetimi tarafından düzenli olarak ödenen asansör sayacınabile elektrik kesme ihbarnamesi bırakıldı. Apartman sakinlerinden MehmetPoyraz, elektrik faturalarındaki düzensizlik karşısında çaresiz kaldıklarını bukonuyla ilgili gerekli yasal işlemlerin yapılmasını talep etti. Tüketici olarakmağdur edildiklerini dile getirdi.

 

SAYAÇ OKUMA TARİHLERİ DEĞİŞTİRİLMİŞTİ

 

Cengiz- Limak-Kolin (CLK) Akdeniz Enerji, Antalya, Burdur ve Isparta ilerliden yaklaşık 1 milyon 600 aboneye hizmet veriyor. Şirket daha önce yaptığı açıklamalarda elektrik faturalarının ödeme tarihinde bir düzenlemeye gittiğini bildirmişti. Bu nedenden dolayı yaklaşık 400 bin abonesinin fatura kesim tarihini değiştirmişti. Açıklamada “Müşterilerimizden,son ödeme tarihlerinin ilgili ayın 15. gününden sonraya çekilmesi ile ilgili gelen yoğun talepler üzerine şehir, ilçe, belde ve köylerde okuma tarihlerinde değişiklik yapılması ihtiyacı oluşmuştur.” ifadelerine yer verilmişti.Açıklamasını devamında ise şu bilgilere yer verilmişti: “ Aralık ayı içerisinde okuma yapılamayacak, faturalandırma işlemi gerçekleştirilmeyecektir. Okuması aralık ayında yapılamayan abonelikler de dâhil olmak üzere Ocak 2015’ten itibaren okuma periyotları sistematik hale getirilecek ve düzenli okumaya devam edilecektir. Herhangi bir gecikme zammı yansıtılmayacaktır.”

 

YÜKSEK FATURALAR TEPKİLERE NEDEN OLMUŞTU

 

Daha önce 60 ila 90 gün okunmayan sayaçlar yüksek meblağlı faturaların kesilmesine neden olmuştu. Vatandaşlar önce sosyal medyada daha sonra sokaklarda bir araya gelerek faturalarda yaşanan anormal duruma tepki göstermişti. Gelen tepkiler üzerine elektrik dağıtım şirketi CLK Akdeniz Enerji, bir açıklama yaparak yüksek bedelli faturaların taksitlendirileceğini duyurmuştu. Taksitlendirme işlemlerinin talebe bağlanması üzerine dağıtımşirketi şubelerinde uzun kuyruklar oluşmuştu.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

niye bu şiddet

11 Şubat 2015 Çarşamba 14:45

Benimde evime yüksek fatura geldi fakat kulandım mı kullandım kullanırken neden kimsenin sesi çıkmıyor da ödemeye gelince herkes köpürüyor.

Oh olsun

10 Şubat 2015 Salı 15:18

Oy veirirken düşünecektiniz, al sana özelleştirme kanırta kanırta alılar parayı ama doğuda kaçak trafo bile var. Ne yapsak doğuya mı gitsek bedava elektrik için?

özelleş

10 Şubat 2015 Salı 09:36

yapacak bir şeyapcak bir şey yok özelleşiyor uz her şey halk i için özel özel?

Bojuware 201

09 Şubat 2015 Pazartesi 14:33

şirket işini yapmış. Nasılmı puc pucluğunu yapar. Bazı kemikçilerde bunu sever.

mert

09 Şubat 2015 Pazartesi 13:50

bune bu şirket yaptığı işin ciddiyetinde değil galiba insanlarla dalga geçiliyo.bi çözüm bulsunlar artık,olan hep vatandaşa oluyo

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR