26 Nisan 2024 Cuma

SADETTİN VE İSMET BİLGİÇ ŞARKİKARAAĞAÇ'TA ANILACAK

SADETTİN VE İSMET BİLGİÇ ŞARKİKARAAĞAÇ'TA ANILACAK

Isparta
TBMM Plan ve Bütçe Komisyon Başkanı Isparta Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç'in Koca Reislakaplı babası Dr. Sadettin Bilgiç ve Annesi İsmet Bilgiç'in ölüm yıl dönümü münasebeti ileCuma namazı öncesinde Mevlid­i Şerif okutacak. 

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

SEDAT

14 Nisan 2017 Cuma 11:38

Türkiye'de sağ siyasetin önemli duayenlerinden biri olan Bilgiç, Adalet Partisi Büyük Kongresi’nde, Adalet Partisi’nin açılamaması üzerine fiili politika hayatına son vermiştir. Milliyetçi ve muhafazakâr siyaset, şüphesiz Bilgiç’in düşünce dünyasını şekillendiren atmosfer olmuştur.

SEDAT

14 Nisan 2017 Cuma 11:29

27 Mayıs ve 12 Mart’tan sonra 12 Eylül 1980 darbesi, üçüncü askeri darbe olarak Türk siyaset tarihine geçmiştir. Türk demokrasisi alışkın olduğu darbelerden birine daha maruz kalmış ve asker-siyaset ilişkisi üçüncü kez askerin üstünlüğü ile sonuçlanmıştır.

SEDAT

14 Nisan 2017 Cuma 11:28

Bunun en güzel ve çarpıcı örneği de Demokratik Parti’dir. Çünkü Adalet Partisi’nden ayrılıp, Demokratik Parti’yi kuran Bilgiç ve arkadaşları, 1973 yılında yapılan seçimlerde istedikleri başarıyı elde edemeyince, ülkenin içine düştüğü durumu sebep göstererek, Milliyetçi Cephe Hükümeti’ne destek vermek amacıyla Demokratik Parti’den istifa edip tekrar Adalet Partisi’ne dönmüşlerdir. Bu dönüş, Demokratik Parti’nin zayıflamasına ve bir süre sonra da kendisini feshetmesine sebep olmuştur.

SEDAT

14 Nisan 2017 Cuma 11:26

Demokratik Parti, bizzat Bilgiç’in önderliğinde kurulmuş, küçümsenmesi mümkün olmayan ve ülkenin kaderini etkilemiş siyasi bir olaydır. Adalet Partisi içerisindeki iç çekişmeler sonucu ortaya çıkan Demokratik Parti, kısa sürede kurulmuştur. Fakat şu bir gerçektir ki, Türkiye’de siyasi bir partiden ayrılan grubun kurduğu partiler, çok uzun soluklu olamamıştır.

SEDAT

14 Nisan 2017 Cuma 11:25

Adalet Partisi Genel Başkan Vekilliği ile başlayan, genel başkanlık meselesinde hız kazanan, 1965 ve 1969 seçimlerinde etkisini arttırarak devam eden parti içi muhalefet, Adalet Partisi’nin parçalanmasına ve partiden ayrılanların Demokratik Parti’yi kurmasına sebep olmuştur.

SEDAT

14 Nisan 2017 Cuma 11:18

adalet partisi genel başkanı ragıp gümüşpalanın 5 haziran 1964 tarihinde vefat etmesi, liderlik sorununun yaşanmasına sebep olmuştur. fakat parti içerisinde en güçlü varis olan bilgiçin, 18 haziran 1964 tarihinde adalet partisi genel başkan vekilliğine seçilmesi ile bu sorun ortadan kalkmış ve bilgiç, hızlı yükselişine bir yenisini daha eklemiştir...

SEDAT

14 Nisan 2017 Cuma 10:12

Sadettin Bilgiç, 15 Ekim 1961 tarihinde yapılan seçimlerde, Adalet Partisi Isparta Milletvekili seçilerek aktif siyaset hayatına katılmıştır. Bilgiç; mensubu olduğu Adalet Partisi içerisinde büyük hizmetlerde bulunmuştur. Başarılı çalışmaları ile hem parti içerisinde, hem de partinin destekçileri tarafından sevilen, insana ve insanlığa değer veren, saygın bir siyasetçi kimliğine sahiptir. Öyle ki, milletvekili olarak girdiği partide kısa bir zaman sonra, genel başkan yardımcısı olmuştur...

Serkan

14 Nisan 2017 Cuma 02:02

Yüz Türkiye olsa elinizden de gelse yüzünü de zincire vurur yüz kere satarsınız. Milletimin en talihsiz gecesi ana rahmine düştüğünüz gecedir.

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR