26 Nisan 2024 Cuma

İŞTE KOMŞU İLİN MİLLETVEKİLLERİ

İŞTE KOMŞU İLİN MİLLETVEKİLLERİ

Isparta

1 Kasım Genel Seçimleri bugün yapıldı. Doğu illerinde 16:00’da, Batı illerinde 17:00’da sona eren oy kullanımı, oy sayımı ile 18:30 itibariyle ilk sonuçlar geldi.

 AK PARTİ’DE BAŞARILI SONUÇ

 Burdur ilinde seçim sonuçları 7 Haziran Genel Seçimlerinden çok farklı sonuçlandı. 7 Haziran Genel Seçimlerinde AK Parti, CHP ve MHP birer milletvekili paylaşmıştı. Ülke genelinde tek başına iktidarı yakalamayan Ak Parti’de Burdur’da kaybedilen bir milletvekili etkili olmuştu. 1 Kasım 2015 Genel Seçimlerinde Ak Parti’den son seçim sonucuna göre başarı geldi. Ak Parti milletvekili sayısını yaklaşık 5 ayın ardından tekrar 2’ye yükseltti. Ak Parti’de 22, 23, 24. Dönem Burdur Milletvekili Bayram Özçelik ile 25. Dönem Ak Parti Burdur Milletvekili Reşat Petek, 26. Dönem seçimlerinde yeniden milletvekili olma hakkı kazandı.

 CHP VEKİLLİĞİ KORUDU

  Burdur’da milletvekili sayısını korudu. Kemik oya sahip CHP’de Milletvekili Mehmet Göker yeniden milletvekili olma hakkı kazandı.

 MHP’DE HÜSRAN

 MHP’de ise ülke geneli sert düşüş Burdur’da da yansıdı. MHP,uzun yılların ardından 7 Haziran seçimlerinde kazandığı milletvekilini Ak Parti’ye kaptırdı. 25. Dönem Burdur Milletvekili Alparslan Ahmet Dursun kaybetti

 AK PARTİ %50.5

 CHP % 20;63

 MHP % 19 ;46 

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

sengetli

02 Kasım 2015 Pazartesi 09:41

ya iyide kardeşim.burdur gündemden bize ne ya.burdurun m.vekillerini napcaz biz.k32 tv de her gün haberlerde burdurdanda bahsediyo.ne alaka.biz ıspartadan sorumluyuz.ıspartadan haberelr verin.burdur ne alaka.

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR