25 Nisan 2024 Perşembe

ISPARTA'DA DOLU DOLU BİR HAFTA SONU

ISPARTA'DA DOLU DOLU BİR HAFTA SONU

Isparta

Isparta'da, Toros Dağları'nın en yüksek zirvelerinden birisinde kurulu olan Davraz Kayak Merkezi'nde ziyaretçi yoğunluğu yaşandığı bildirildi. Şehrin doğusundaki 2 bin 635 rakımlı Davraz Kayak Merkezi'nde son bir kaç gündür devam eden yağışla üst bölgelerde kar kalınlığı 75 santimetreye ulaştı. Özellikle hafta sonu kayak ve snowbord yapmak isteyenlerin geldiği merkezde, diğer ziyaretçiler ise kar kalınlığının 20 santimetreyi bulduğu oteller bölgesinde kızakla karın tadını çıkardı.

 

Yılbaşı ve sömestr tatilini merkezde geçirmek isteyenler,merkezde bulunan 3 otelin doluluk oranlarını yüzde 90'lar seviyesine ulaştırdı.- Hedef ziyaretçi sayısını artırmak Türkiye Kayak Federasyonu Yönetim KuruluÜyesi Ömer Tetik, Davraz'ın Türkiye'nin en önemli kayak merkezlerinden biriolduğunu söyledi. Merkezde bulunan 4 mekanik tesisle isteyenlerin merkezinzirvesinde kayak yapma imkanı bulduğunu anlatan Tetik, toplam uzunluğu 22,5 kilometre olan13 pistin de farklı alanlarda karın tadını çıkarmak isteyenlere önemlifırsatlar sunduğunu kaydetti.

 

Geçen sezon merkezi 200 bini aşkın kişinin ziyaret ettiğinianlatan Ömer Tetik, Davraz'ın tanınırlığının her geçen gün arttığını vurguladı.Tetik, bu sezon merkezde değişik aktivite alanlarının oluşturulduğunu ve bununda merkezde ziyaretçi sayısını olumlu yönde etkileyeceğine inandığınavurgulayarak, "Bu sezon karın erken gelmesiyle, geçen yıl gelen ziyaretçisayısını arttırmayı hedefliyoruz. Bunu da başarabileceğimize inanıyoruz.

 

Merkeze, Antalya, İzmir, Konya, Denizli veAfyonkarahisar'dan çok sayıda ziyaretçi geliyor. Hafta sonları ve tatildönemlerinde ziyaretçi sayısı günde 10 bin kişiyi bulmaktadır." diyekonuştu. Ömer Tetik, bölgede bulunan otellerin yılbaşı ve sömestr tatilidöneminde istenilen doluluk oranına ulaştığını da sözlerine ekledi.

 

 

 

 

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

Ali Dinç

26 Aralık 2016 Pazartesi 08:40

Bir de otoparkta mangal yakıp dumanıyla diğer vatandaşları zehirleyen otobüslere bir düzenleme yapılsa çok iyi olacak. Otoparkın en aşağı tarafı otobüslere ayrılsın.

Burkii

26 Aralık 2016 Pazartesi 01:22

Erkan Mumcu sayesine bunlar hep... Demirel de Mumcu da hep faydalı oldular Ispartamıza...

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR