25 Nisan 2024 Perşembe

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’DAN ÖNEMİ UYARI

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’DAN ÖNEMİ UYARI

Isparta

Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreterliği 12 Kasım’da Başbakanlık’a bir yazı göndererek Osmanlı Ocakları Derneği’nin Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın adını kullanarak yürüttüğü faaliyetlerden duyduğu rahatsızlığı iletti

Başbakanlık Müsteşarı Kemal Madenoğlu, Başbakan AhmetDavutoğlu adına 4 Aralık’ta bir genelge yayımlayarak Osmanlı Ocakları Derneğive benzer girişimlerde bulunan art niyetli kişiler ve sivil toplum örgütleriyleilgili kamu kurumlarını uyardı. Genelgede özetle şu ifadelere yer verildi:

HİMAYE ETMİYORUZ: Son zamanlarda kamuoyunda “Osmanlı Ocakları Derneği” olarak bilinen bir dernek tarafından, derneğin internet sayfası üzerinden yapılan ve gerçeği yansıtmayan bazı paylaşımları ve faaliyetleriyle Sayın Cumhurbaşkanı’mızdan ‘özel ve ayrıcalıklı bir himaye’gördükleri gibi hak etmedikleri bir itibar ve desteği toplum nezdinde sağlamayı hedefledikleri, böylece haksız ve doğru olmayan, kamuoyunu yanıltmaya yönelik bir algı oluşturmaya çalıştıkları, bu ‘özel’ ve ayrıcalıklı himaye görme algısının, art niyetli olarak daha da ileri götürüldüğü, kamu kurum ve kuruluşları nezdinde haksız ve kişisel çıkarlar sağlamaya yönelik olarak kullanılmaya çalışıldığı bilgisi edinilmiştir.

GEREĞİNİ YAPIN: Adı geçen dernek başta olmak üzere art niyetli kişi veya sivil toplum kuruluşlarına karşı daha dikkatli olunması;herhangi bir ayrıcalık tanınmadan, yasalar çerçevesinde ve sadece hak ettikleriölçüde yardımcı olunması, yasalara aykırı ve haksız bir talep veya girişimlerisöz konusu olduğunda da yasal yollara başvurulmasında tereddüt gösterilmemesihususunda bilgilerini ve gereğini arz ve rica ederim.

Habertürk

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

Ali

09 Aralık 2015 Çarşamba 23:25

Seçimler öncesinde Milliyetçi oyları toplamak için MHP’nin Ülkü Ocaklarına alternatif olarak geliştirilen Osmanlı Ocakları, Erdoğan’ı rahatsız etmeye başladı. Seçimlerden önce Tayyip ve AKP için çırpınıyorlardı, o zaman himayeleri altındaydı, seçim bitti isleri bitti, bitmekle kalmadı suçlu muamelesi görmeye basladılar. Simdi AKP ve Tayyip için hukuksuzluklara alet olan kamu görevlileri bu durumdan ibret alsın. Eninde sonunda hukuk tekrar geri gelecektir ve catır çatır hesap soracaktır. UYANIN

uyanık ol

09 Aralık 2015 Çarşamba 16:13

Isparta da cumhurbaşkanının adını kullanarak rant peşinde koşan daha başka sözde stk da var.bunlara karşı uyanık olmak lazım.

Soner

09 Aralık 2015 Çarşamba 12:05

Habertürk'ün sahibi FETÖ terör örgütünün silahşörü olan CİNER grubunun değil mi?

MAHMUT AKSU

09 Aralık 2015 Çarşamba 11:54

Yörük;“Cesur, muhârip, iyi yürüyen, eli ayağı sağlam” demektir. yalakalık nedir bilmez, kimseye boyun eğmez, para pul onların özgürce dolaştığı dağlarıdır, ovalarıdır. yörük doğa anasını sever, korur. bilirki her türlü kalleşliğe rağmen doğa ana yörükleri bağrına basar, korur. Sayın Mustafa bey bunları unutmuş olamaz. yörük yalan söylemez. köyünde mermer ocağında dinamit patlaması sonucu ölen işcisinin hakkını yemez. mertce erkekce bu çocuk dinamit patlaması sonucu ölmüştür der.

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR