29 Mart 2024 Cuma

BU SABAH 3 DALGA OPERASYONUNDAN RESMİ AÇIKLAMA

FETÖ Operasyonuyla ilgili Cumhuriyet Başsavcılığı resmi açıklama yaptı.

Isparta

FETÖ/PDY örgütüne yönelik operasyonların 3.sü bu sabah gerçekleştirildi. Operasyonda 10 kişi gözaltına alındı. Isparta Cumhuriye tBaşsavcısı Mustafa Kemal Çokdinç, operasyonla ilgili yaptığı yazılı açıklamada şu bilgileri verdi:

 

"Isparta Cumhuriyet Başsavcılığımızca Fetullahçı Terör Örgütü/ Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik olarak FETÖ/ PDY terörörgütünün Isparta ilinde ve Süleyman Demirel Üniversitesinde faaliyetlerini düzenlemek / örgütün yöneticiliğini yapmak, FETÖ/PDY üyesi olmak (3713 SayılıKanun ve TCK 314), 6415 sayılı terörizmin Finansmanının önlenmesi Hakkındaki Kanuna Muhalefet etmek , Resmi Belgede Sahtecilik. İrtikap , Kişisel VerileriHukuka Aykırı Olarak Ele Geçirmek ve Yaymak , Özel Hayatın Gizliliğini İhlalEtmek ' suçları ile ilgili olarak yürütülmekte olan soruşturma kapsamında;

 

38 şüphelinin tutuklu bulunduğu ana soruşturmanın devamımahiyetinde Cumhuriyet Başsavcılığımızca; 03.05.2016 tarihinde 10 şüphelihakkında; yasadışı Fetullahçı Terör Örgütü/ Paralel Devlet Yapılanması(FETÖ/PDY) üyesi olınak, sahte olarak adlarına düzenlenmiş sertifika vebelgeleri Süleyman Demirel Üniversitesindeki kadrolarda işe girmek içinkullanmak suçlarından gözaltı kararı verilmiştir. 10 şüphelinin tamamıgözaltına alınarak Cumhuriyet Başsavcılığımızca sorgulamalarına başlanılmıştır. 

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

adalet

05 Mayıs 2016 Perşembe 08:18

eğer gerçekten adalet varsa kim üniversiteye birinin hakkını yiyip girdiyse hepsi ortaya çıkarılmalı.araştırma görevlisi olarak veya öğretim görevlisi kadrolarında mülakata kaç kişi başvurup kaç kişi yani 1 kişi mi girdi mülakata ( o da kim kimin yakını) diğerleri neden gelmedi mülakata bunlar hep araştırılmalı. kimsenin yaptığı yanına kalmamalı.

vatandaş

04 Mayıs 2016 Çarşamba 16:04

bunlar olurken kurucu il başkanı vekil neredeymiş Tarkan bey niye yazmıyorsun? Hiç mi haberi olmamış bunlardan.

Mevlüt Çelik

04 Mayıs 2016 Çarşamba 17:05

Üniversiteler özerk yapılardır ve yaptığı işlerle ilgili iktidar ve muhalefet parti milletvekillerine , siyasi parti il başkanlarına bilgi ve hesap vermezler. Bu bilgiyi sıradan her vatandaş gibi bu yorumu yapan vadandaş ! da bilir !..Sevgili vatandaş kardeşim , bu tekeden süt çıkmaz... Niyetiniz Ak Partiyi vurmaksa , bu mücadeleyi başlatan Ak Partidir , Niyetiniz Recep Özel'i vurmaksa , hafta sonu Göndüllede yemek veriyorlar , gider orada hesabını sorarsın .. Bir de vatandaşın adı olur :))

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR