20 Nisan 2024 Cumartesi

BEKLENEN O GÜN GELDİ!

BEKLENEN O GÜN GELDİ!

Isparta

Batıkent Mahallesi’nde inşa edilen Gökkube Fuar alanında kiilk organizasyon olan 20. Isparta Santek Yapı Dekorasyon ve Mobilya Fuarı kapılarını açacak. Gökkubbe Fuar alanda açılış için son hazırlıklar tamamlanırken, fuar alanının Belediye Ahşap Ağaç Oymacılığı Sanat Merkezi’nde yapılan 80 metrekareden oluşan ana giriş kapısının montajı tamamlandı.

 

 Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın’ın 3 sene önce gittiği İspanya ziyaretinden dönerken uçakta taslağını çizdiği Gökkubbe Fuar alanı bugün kapılarını açıyor. Gökkube Fuar alanında ki ilk organizasyon 20. Isparta Santek Yapı Dekorasyon ve Mobilya Fuarı olacak. Fuar alanı 50 dönümlük alanda,9 bin metrekare kapalı alana sahip. Yapının yanında bir de katlı otopark bulunuyor. Gökkubbe’nin en dikkat çekici yönlerinden biride 8 metre yükseklik,10 metre genişliğe sahip, 80 metrekarelik ahşap ana giriş kapılası. Ahşap giriş kapıları Belediye Ahşap Ağaç Oymacılığı Sanat Merkezi’nde 14 aylık bir çalışma ile tamamlandı. 

 

FUARLARDA YER SORUNU ORTADAN KALKIYOR

 

Isparta yıllardır özlemini çektiği geniş fuar alanına bugün itibariyle kavuşacak. Her yıl fuar dönemlerin de Süleyman Demirel Kongre Sergi Sarayının küçük gelmesi nedeniyle yer darlığını konuşan fuar katılımcısı firmalar bu yıl 9 bin metrekarelik kapalı alana sahip 50 dönüm arazi üzerine kurulan Gökkubbe Fuar alanında yer sorunu yaşamaktan kurtulacak.

 

Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, 3sene önce gittiği İspanya ziyaretinden dönerken uçakta taslağını çizdiği“Gökkubbe Projesi” Batıkent Mahallesi’nde inşa edildi. Bugün hizmete girecekolan fuar alanında ki ilk organizasyon ise 20.’si yapılacak olan Isparta SantekYapı Dekorasyon ve Mobilya Fuarı. 

 OTOPARKI YANINDA

 

Önceki yıllarda Süleyman Demirel Kongre Sergi Sarayındayapılan fuarların diğer bir tartışma konusu ise otopark oluyordu. ÖzellikleTarım fuarında bahçenin traktör firmalarına tahsis edilmesi nedeniyle yaşananotopark sorunu Gökkubbe fuar alanında yaşanmayacak. Zira Gökkubbe Fuar alanınyanına yapılan katlı otopark ve oldukça geniş bahçesi fuara gelecekziyaretçilerin araçlarını rahatlıkla park edebilmelerine olanak sağlayacak

 

YAPININ GÖZDESİ AHŞAP KAPILAR

8 metre yüksekliğinde, 10 metre genişliğinde, 3 girişli ve 4kanatlı olarak hazırlanan kapıda Osmanlı ve Selçuklu motifleri ile Isparta’yı sembolize eden gül motifleri kullanılırken, kapıda Türk boyları ve Türk Bayrağı’nın sembolleri işlendi. Sedir ağacı kullanılan kapının yan kanatları kündekari, orta kanatları ise oymadan yapıldı. Kapının iç kısmında ise yine Bursa Ulu Camii’ndeki minberde bulunangüneş sistemi işlendi.

14 AYLIK ÇALIŞMANIN ÜRÜNÜ

 

Selçuklu ve Osmanlı döneminde kapının büyük önem taşıdığına dikkat çeken Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın,tamamlanan kapının montajına başladıklarını söylerken, montaj çalışmalarının birkaç gün içerisinde tamamlanacağını kaydetti.

Kapıda 24 Türk boyunun isimlerinin bir hilal içerisinde yeraldığını söyleyen Başkan Günaydın, “Türk boylarını, cumhuriyetle birleştiren büyük bir millet olduğumuzu, gücü ve bağımsızlığı burada ifade ediyor” dedi.Gökkubbe’nin ahşap ana giriş kapıları Ahşap Ağaç Oymacılığı Sanat Merkezi’nde 14 aylık bir çalışma ile tamamlandı.

 

 

Gülses Gazetesi

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

spartans

05 Mayıs 2016 Perşembe 10:00

s.d kongre ve sergi sarayını gördük.fuar adı altında çarşamba ve rus pazarı birleşimi pazarlar kuruldu yıllardır.fuar yapılacaksa eğer adam gibi organizasyon düzenlenmeli.pazar değil fuar olmalı.sonu umarım orası gibi olmaz...

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR