19 Nisan 2024 Cuma

3 İşyeri ve 2 Metruk Bina Yandı

3 İşyeri ve 2 Metruk Bina Yandı

Isparta

Kütahya'da dün bir işyerinde çakmak gazı dolum tüpünün patlaması sonucu çıkan yangında 3 işyeri ve 2 metruk bina yandı, 2 kişi yaralandı. Hastanesi'ne kaldırılan Furkan ve Davut Sevindir ismindeki iki genç,yapılan ilk müdahale sonrasında Isparta yanık merkezine sevk edildi.

 

Cumhuriyet Caddesi Sevgi yolunda, dün akşam saatlerinde 3katlı bir işyerinde çakmak gazı dolum tüpünün patlaması sonrası yangın çıktı.Patlamaların yaşandığı yangında alevler kısa sürede 3 katlı binayı sardı.İşyeri sahipleri, polis ve itfaiyeye haber verdi. Olay yerine gelen ekipler yangına müdahale etti. Yangında yaralanan 2 kişi ambulanslarla hastaneye kaldırıldı. İtfaiye ekipleri, yaklaşık 3,5 saat süren müdahalenin ardından yangını kontrol altına aldı. Yangın sonucu işyerlerinde büyük çapta maddi hasar meydana geldi. Ambulanslarla Dumlupınar Üniversitesi Eğitim ve Araştırma

Yangın nedeniyle sinir krizi geçiren işyeri sahipleri,sağlık ekipleri ve vatandaşlar tarafından güçlükle sakinleştirildi. Olay anınıgören bir esnaf ise patlamaya hemen müdahale ettiklerini ve bir gencin yüzünün yandığını belirtti. Esnaf, "Çakmak gazlarından çıktı herhalde. Yanıcımadde çok olduğu için bir anda tutuştu. Küçük bir çocuk vardı. Yüzü yanmıştı" dedi.

 

Kütahya Valisi Şerif Yılmaz, olay yerinde incelemelerde bulundu. Yangının söndürüldüğünü belirten Vali Yılmaz, can kaybının olmamasının sevindirici olduğunu ve yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğunu kaydetti.Vali Şerif Yılmaz, "Bugün saat 18.58'de 112'ye yapılan ihbar üzerine, saat19.04'te olay mahaline gelen itfaiye ekiplerimiz tarafından Cumhuriyet Caddesi üzerindeki işyerimiz içerisinde sattıkları mamulden kaynaklandığınıdeğerlendirdiğimiz bir yangın çıktı. Yangın şu an itibariyle kontrol altına alındı. 14-15 yaşlarında iki vatandaşımız yaralı, yanık oluştu. Onun haricinde herhangi bir can kaybımız yok. Yangın soğutma çalışmaları devam ediyor. İşyeri sahiplerimizle beraber ekiplerimizin çalışmalarını izliyoruz. İnşallah kazasızbelasız can kaybı olmadan bu afadı atlatmış oluruz. Sevindirici taraf da diğeryan tarafta bulunan işyerlerine sıçramadan kontrol altına alınmış oldu. Cansiperine çalışan itfaiyeci arkadaşlara teşekkür ediyorum. Bugün tüm itfaiye çalışanları tam kadro buradaydı. Civarda bulunan itfaiye ekiplerini de burayagörevlendirdik. Şu an endişe edilecek bir şey yok. Arkadaşlarımıza da geçmişolsun. İnşallah böyle bir şeyi bir daha yaşamayız" diye konuştu.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR