29 Mart 2024 Cuma

'FETÖ'YE 10 MADDELİK YEMİNLE GİRİLİYOR'

'FETÖ'YE 10 MADDELİK YEMİNLE GİRİLİYOR'

Isparta

Isparta'da FETÖ soruşturması iddianamesinde örgüt içerisinde askeri hiyerarşiden daha sistemli bir alt üst ilişkisi olduğu, örgüt üyelerinin 10 maddelik yemine göre örgüte girdikleri kaydedildi.

Isparta'da "Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması"na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında, örgütün elebaşı Fetullah Gülen'in de arasında bulunduğu 130 şüpheli hakkında hazırlanan ve Isparta 2. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edilen iddianamede, örgütün amacı,stratejisi, yapılanması, siyaseti dizayn etme çabalarına ilişkin yürüttükleri çalışmalar hakkında bilgilere yer verildi.

Isparta Cumhuriyet Savcısı Mustafa Karaya tarafından hazırlanan 304 sayfalık iddianamede, 51'i tutuklu olmak üzere, 130 şüphelinin,"silahlı terör örgütü kurma ve yönetme", "silahlı terör örgütüne üye olmak", "hukuka aykırı kişisel verileri kaydetme", "şantaj","özel hayatın gizliliğini ihlal", "resmi belgede sahtecilik", "zimmet", "icbar suretiyle irtikap","görevi kötüye kullanma", "6415 sayılı Terörizmin Finansmanının Önlenmesi Hakkındaki Kanun'a Muhalefet", "kişisel verileri hukuka aykırı olarak ele geçirmek ve yaymak" suçlarından yargılanmaları talep ediliyor.

İddianamede, örgütün kuruluşu, FETÖ/PDY'nin mali yapısı,yapılanması ve devletin yasama, yürütme ve yargı organlarına nasıl girdiklerine ilişkin bilgilere detaylı olarak yer verildi.

10 maddelik yeminle örgüte giriliyor

Örgütün hiyerarşik yapısına da yer verilen iddianamede,örgütün en alt kademesinde örgüte gönül bağı ile bağlı olanların, bir üst kademede okul, dershane, yurt, banka, gazete, dergi, vakıf gibi kurumlarda görevli olan "sadık" grubun yer aldığı belirtilerek, bir üst kademede ise ideolojik örgütlenmeyi sağlayan ev, semt, bölge ve şehir sorumlularının olduğu, daha sonraki kademede bağlılık ve itaatte dereceye girenlerin yükseldiği, hizmeti denetleyen teftiş, kontrol grubunu oluşturan müfettişler veirşat ekiplerinin bulunduğu kaydedildi.

Bunların bir üst kademesinde ise üst düzey gizlilik içerisinde devletteki yapılanmayı organize eden ve doğrudan Fetullah Gülen tarafından atanan mensupların bulunduğu, bir üst kademede de örgütün en hasta bakası olan ve örgütün ele başı Gülen'nin aşağı tabakalar ile irtibatını sağlayan doğrudan Fetullah Gülen'in atadığı kişilerin yer aldığına vurgu yapılan iddianamede, tüm bu tabakaların en üstünde ise örgüt mensuplarınca"kainat imamı" ve "mehdi" olarak kabul edilen örgüt lideri Fetullah Gülen'in bulunduğu belirtildi.

İddianamede, örgüt içerisinde askeri hiyerarşiden daha sistemli bir alt üst ilişkisi olduğu, örgüt üyelerinin haftalık istişarelerde bir üstüyle bir araya geldiği ve kendi düzeyindeki gelişmeleri anlatıp veüstüne rapor verdiği bilgisine yer verilerek, örgüt üyelerinin 10 maddelik yemine göre örgüte girdikleri, örgüt içerisinde rütbe alanlar için ise ayrı olarak hazırlanan 18 maddelik kurallara uymak zorunda oldukları kaydedildi.

Örgüt, emniyet içinde aktif

Şüphelilerden Halil Karakoç'tan ele geçirilen hardisklerde 204 kişiye ait POLNET sorgu ekran resimlerinin yer aldığı belirtilen iddianamede, sadece Emniyet Genel Müdürlüğü bilgisayar ağ yapısı olan ve POLNET olarak nitelendirilen sorgu ekranının bu materyal içerisinde olmasının, örgütün emniyet teşkilatı içerisinde aktif olarak kullandığı ve istediği bilgileri kolaylıkla temin edebildiği örgüt üyesi personellere sahip olduğunu gösterdiğini vurgulandı.

İddianamede, 2011'de MHP Genel Başkan yardımcıları ile bazı siyasetçilere ait internet üzerinden servis edilen cinsel içerikli görüntülerin şüpheli Halil Karakoç'tan ele geçirilen hardisklerde bulunduğuna vurgu yapılarak, söz konusu görüntülerin oluşturulma tarihlerinin aynı olması dikkate alındığında bu görüntülerin herhangi bir internet sitesinden alınmadığı,görüntülerin çoğaltılarak dağıtıldığı bilgisine yer verildi.

Örgütün SDÜ yapılanması

Örgütün Isparta'daki ve SDÜ'deki yapılanmasına ilişkin bilgilerin de yer verildiği iddianamede, eski SDÜ Rektörü Hasan İbicioğlu'nun,örgüte yakın kişilerin desteği ile seçildiği, seçildikten hemen sonra şuan firari olan Numan Tamer'i personelden sorumlu rektör yardımcısı yaparak örgütlehine kadrolaşmaya gittikleri bilgisine yer verildi.

İddianamede, İbicioğlu'nun rektörlüğü döneminde profesör kadrosunda 127, doçent kadrosunda 184, yardımcı doçent kadrosunda 282, öğretim görevlisi kadrosunda 118, okutman kadrosunda 25, araştırma görevlisi kadrosunda 582 ve uzman kadrosunda 27 olmak üzere 1345 akademisyen ataması yaptığı bildirildi. 

 

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

ısparta

07 Temmuz 2016 Perşembe 23:16

il özel idaresine alınan 5 sözleşmeli mühendiside paralel yapı işe aldı öylemi. siz milleti uyutmaya devam edin.

Denklem

05 Temmuz 2016 Salı 13:47

Paralel yapı=28 Şubat yapılanması + Fethullah cı yapılanma = azınlıgın çoğunluğa hükmü (sayıları küçüktür ülke nüfusunun %5 i)= Yapının hedefleri uğruna her türlü Sahtekarlık ve Ali cengiz oyunları, haksızlik ve hukuksuzluk meşru

Yasemin saçan

05 Temmuz 2016 Salı 08:44

Hemşirelik alımlarında sade ismi yazılmamış kişilere göre alım sartları hazırlanmış sonrada bu sartlara hai olmayan yerlerde çalısan hemşireler bi gün bile nöbet tutmayıp nöbetsiz yerde calısanları sizde ayıklamazsanı sizinde vebaliniz var yoksa personel içinde itibar hak getire adalet adalet yoksa gidin oturmayın orda icraat lütfen yoksa onlardan ne farkını z kalır onların düzenini idame için mi ordasınıZzzzzz

İDARi

05 Temmuz 2016 Salı 08:28

Alademisyenler neysede hadi onların davası büyükYıllardır beraber calısan isari personeller cemaatciyiz diye yürüyüşleri bile değişmişti ama şimdi hiç biri yok asıl can acıtan personel alımlarında alım sartları cıktığın da sadece isimleri yazılmamış her sart alınacak kişiye göre yazılıyordu dolayısıyla işe başlayanlar dokunulmaz oluyordu adam birgün bile nöbet tutmuyor her ay yeri değişiyor ve sonunda 20 yıllık sağlık personeli nöbet tutuyor en son amir yani alım sartlarıyla uyumlu hiç bir yer

Spartalı

05 Temmuz 2016 Salı 02:25

Ulen herşey kabak gibi çıktı ortaya hala iftira iftira diyenler var...yatacak yeriniz yok yahu...kapılmışsınız bir ülke kaçağının peşine gidiyorsunuz.siz cezaevlerinde yatarken adam orda paralar içinde yaşıyor düşünün biraz.madem haklı gelir adalete teslim olur.şunu unutmayın haksız olanlar herzaman avukat tutar.bir avukatın lafıdır ki 'adam suçsuz olsa neden bizi tutsun'

Fatih

05 Temmuz 2016 Salı 02:15

Ben sdü de öğretim elemanıyım. yukarıdaki atamalara ilişkin rakamlar Çarpıtılıyor. Mesela Prof ları ele alalım. Bunlar zaten okulda doçent hocalar zamanı gelince de Prof oluyorlar. Ama haber herkes dışarıdan atanıyormuş gibi servis edilmiş. Kandırmayın insanları. Düzgün habercilik yapın artık.

Sdu

05 Temmuz 2016 Salı 01:25

Kadin dogum servisinde hastalar sedyelerde yatiriliyor.ameliyathane fare kaynıyor.hastalara özel fis kestirip ameliyati asistanlar yapiyor.yigunbakimda keyfi hasta yatiriyorlar gunlugu bir milyar diye.hocalar yapmadiklari islemi faturalandirip ssk yi dolandirip devleti soyuyor.tip hocakarini takibe alin buyuk vurgun yapiyorlar

Adam

05 Temmuz 2016 Salı 00:23

Biri demiş ki nerde silah diye. Silah sadece tabanca değildir. Güçtür erktir yetkidir. Ayrica pkk gibi kendi silahını getirmesiler. Bizzat devletin silahını polisini askerini devlete karşı kullandılar. Dinlediler, asker silahını iatihbaratimiza dogrultup tır durdurdular. Söyleyin hala yokmuymus silah ?

Sdu tip

04 Temmuz 2016 Pazartesi 21:33

baskasinin hakkini yiyerek cemaat araciligi ile gelen yrd.doc ler, usulsuzlukler, devleti dolandirmalar, sahte yayinlar, sahte dosyalar, sahte egitimler hala devam etmekte ve yandas kayirilmakta lutfen artik bunlari gorun !!

Gerçek

04 Temmuz 2016 Pazartesi 20:09

Normal bir Afrika ülkesinde bile bu zülmün iftiranın % de 1 ni dahi yapamazsınız,her şey gün gibi ortaya çıkınca , kim hırsız,kim milletin malına çökmüş,kim menfaati için ülkeyi satmış,kim hain,kim paralel,kim İran uşağı,kim İsrail dölü ve uşağı o Zaman,bazı insanların çocukları soy ismini değiştireçekler,çünkü ebeveynlerinin yaptıklarını kara bir leke gibi taşıyamaysçaklar.

Ali

04 Temmuz 2016 Pazartesi 20:03

Ülke elden gidiyor,artık vatandaş büyük şehirlerde sokağa çıkmaya korkuyor,her gün Doğu da şehit,ahlaksızlık diz boyu sizde niye okul yaptınız diye insanlara zülm ediyorsunuz

haksızlığa

04 Temmuz 2016 Pazartesi 19:46

bir başkasının hakkı gasbedilerek,haksız yere ataması yapılanların işine son verilmeli yapanlardan da sonuna kadar hesap sorulmalı.

Avukat

04 Temmuz 2016 Pazartesi 19:23

Bir tane silah yok,patlayıcı yok,illegal hiç bir durum yok,sadece bazı kimselere ters düşdüler o yüzden intikam için içerdeler,siz de durmadan buna gönüllü alet oluyorsunuz ,bu iftiraları yazıp hem bu dünya da (adli,idari ve tazminat olarak)varsa inançınız öbür dünyada da çekersiniz,Havuz Medyasını geçtiniz.Umarım yayınlarsınız.

Mağdur akademisyen

04 Temmuz 2016 Pazartesi 17:24

Haksız yere yaklaşık 1345 kişi kadro aldı. Hakkını yedikleri kişiler dışarıda iş ararken bunlar yata yata maaş aldılar. Hükümet bunlara maaş vermeye devam edecek mi?

Baki yeşil

04 Temmuz 2016 Pazartesi 17:06

Sdü de olanlar buz dağının sadece görünen yüzü,tezler doktorlar,jüriler ah YÖK ah istese hepsini bulur ama kendisi de yamuk. Özellikle DrJürilerini sdü ye bırakmayın hala kumpas kuruluyor çünkü jüri sayısı ya artırılsın yada hepsi dışardan gelsin o zaman paralel destekliyor iyot gibi açığa çıkar yoksa bunlar gelecek 50 yılın kadrosu kurulmuş olur.

Yazik

04 Temmuz 2016 Pazartesi 16:42

Bu mubarek gunde iftara atmayin bari yazik.Allah sizi bildigi gibi yapsin.10 madde falan yok yalan soyleyip iftira atiyorsunuz.Yaziklar olsun siz ve siz gibilere

Ali Güzel

04 Temmuz 2016 Pazartesi 15:39

Bunların hepsi biliniyordu, ama kimse korkusundan ses çıkaramıyordu. Paralel terör örgütüyle mücadeleye devam. Masum ayaklarını da yemezler artık.

Günay şahin

04 Temmuz 2016 Pazartesi 15:07

Ergenekon davalarındada aynı safsata vardı noldu hepsi serbest kaldı. Aldıkları tazminatlarla milletin anasını ağlattılar. Şimdi bunlardada aynısı olacak aldıkları tazminatlarla milletin anası ağlayacak

kerim

06 Temmuz 2016 Çarşamba 08:03

ergenekon davası safsata diyorsun ama bu safsatayı parelelcilerin hazırladıgı askere kumpas yaptıgı ortaya çıktı günay şahin efendi

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR