25 Nisan 2024 Perşembe

'Diyanet olmazsa olmaz bir devlet kurumudur'

Memur – Sen İl Temsilcisi ve Diyanet – Sen Isparta Şube Başkanı Osman Akçil, HDP'nin iktidar olması halinde HDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş eleştirdi; İşte o açıklama:

Isparta
Memur – Sen İl Temsilcisi ve Diyanet – Sen Isparta Şube Başkanlığı olarak; HDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş’ın Diyanet İşleri Başkanlığını kaldıracakların yönündeki açıklama ile ilk Kıblemizi Taksim olarak ifade eden sözlerini şiddetle kınıyor ve çok sert tepki gösteriyoruz. 
Diyanet İşleri Başkanlığımız, laiklik ilkesi doğrultusunda, bütün siyasi görüş ve düşüncelerin dışında kalarak, milletçe dayanışma ve bütünleşmeyi amaç edinerek, özel kanunda gösterilen görevleri yerine getirmek amacı ile kurulmuş, Cumhuriyet tarihimizin en köklü kuruluşlarından biridir.
Anayasal bir kuruluş olan, Diyanet İşleri Başkanlığımız merkez, taşra ve yurt dışı kuruluşları ile gerek ülkemizde gerekse Avrupa ve Türk Cumhuriyetleri’nde din hizmeti ve eğitim hizmetleri sunmaktadır. Birçok başarılı hizmete imza atan başkanlığımız 140 bini aşkın personeli ile halkımıza ve yurt dışı birimleri ile  hizmetleri devam etmektedir. Sürekli kendini yenileme ve hizmetlerini artırma gayreti içinde olan Diyanet İşleri Başkanlığımız sadece ülkemizde değil yüzlerce dindaş soydaş ülkelerde yaptığı hizmetlerle bir umut teşkilattır. Başkanlığımız bir asra yakın hizmetiyle bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrada insanımızın dini ihtiyaç ve beklentilerini karşılamaya insanlığın barış ve huzuruna katkı sağlamaya, İslam’ın kutlu mesajını küresel ölçekte duyurma yolundaki gayretini saygın bir kurum olarak sürdürmeye devam  edecektir. 
Diyanet İşleri Başkanlığı anayasamızda ifade edildiği gibi milletimizi dini yönden aydınlatmak ve din hizmeti sunmak için vardır. İnanç yönünden ülkemizde birliği ve beraberliği temsil eden Diyanet olmazsa olmaz bir devlet kurumudur. Ülkemizde seçim sat-hı mahalline girdiğimiz bugünlerde seçim çalışmaları ve miting için gittikleri yurt içi ve yurtdışı programlarında bazı kendini bilmez, Zerdüşt zihniyetli, siyasiler İktidar olmaları halinde Diyanet İşleri Başkanlığımızı kapatacaklarını beyan etme gafletinde bulunmaktadırlar. Dünyanın 70 yakın ülkesinde  en ücra köşesinde bile hizmeti şiar edinmiş, bunun için 140 bini aşkın personeliyle gece gündüz hizmet eden şuanda Nepal'deki  depremde zarar gören insanların acılarını dindirmek için çalışan güzide kuruluşumuzu kapatmaya bugüne kadar kimsenin gücü yetmemiştir, bundan sonrada yetmeyecektir. Bu tür ucuz, basit, temelsiz siyasi söylemlere  ve şovlara aziz milletimiz pirim vermediği gibi bundan sonrada vermeyecektir. Hiçbir siyaset adamının  oy avcılığı adına teşkilatımızı yıpratma hakkı da haddi de  yoktur.
İnancı için her şeyini feda etme erdemini gösteren vatandaşlarımızın, Kıblesini bile Taksim olarak gören ateist oluşumlara söylemlere bugüne kadar itibar etmediği gibi bundan sonrada itibar etmeyeceğini biliyoruz. 

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

Sidreli

14 Mayıs 2015 Perşembe 23:29

''Bu güzide kuruluşu kapatmaya bugüne kadar kimsenin gücü yetmemiştir.'' diyor. Kimse bugüne kadar Diyaneti kapatmaya çalışmadı hoca. Kendi kendine gelin güvey olma. Sabah akşam ne içiyorsun onu söyle. İyi kafa yapmış sende.

vatandas

12 Mayıs 2015 Salı 10:56

ESKI DIYANET ISLERI BASKANI SAYIN ALI BARDAKOGLU ; KANAL7 DE ISKELE SANCAK PROGRAMINDA AHMET HAKAN KENDISINE " DIYANET ISLERININ LAGV OLMASINI ISTIYORLAR BÖYLE BIR SEY MÜMKÜNMÜ ?" DIYE SORDUGUNDA SAYIN BARDAKOGLU "ANCAK ÜLKEDE HER BIREY HOCA KADAR ISLAMI BILGIYE SAHIP OLURSA DIYANET KENDILIGINDEN LAGV OLUR!"" DEMISTI!" SONUCTA ISLAMIYETTE SADECE DINI BIR KURUM VEYA KURUMA HAPSETMEK DININ KENDISINE AYKIRI! HER MÜSLÜMAN DININI ISTEDIGI GIBI, ISTEDIGI YERDEN, ÖGRENIP AMEL ETMEKLE MÜKELLEF!

.

11 Mayıs 2015 Pazartesi 15:21

öyle maaşını aldığın hükümetin bayrağını sallamakla olmaz. istifa et gir siyasete al boyunun ölçüsünü

soralım

11 Mayıs 2015 Pazartesi 14:49

Şeriata göre devletten maaş alan imamın ardında namaz kılmaz caizmidir

yakup hıdır

10 Mayıs 2015 Pazar 23:44

Osman başkan haklı. Bu hdp zihniyeti'ne Allah fırsat vermesin.Diyanet olmazsa olmaz bir kurum dur

rıza medet

10 Mayıs 2015 Pazar 20:12

sülale boyu diyanetten medine pazarından geçiniyor ölüsünden dirisinden....

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR