19 Nisan 2024 Cuma

'DEMİREL EŞİNİN MEZARINDA'

Gazetemizde Haber Müdürü olarak görev yaparken Antalya Doğan Haber Ajansı'na atanan Gazeteci Mehmet Çınar, basın ödülleri yarışmasında 2 ödüle layık görüldü.

Isparta

ANTALYA Gazeteciler Cemiyeti'nin (AGC) Basın Ödülleri ve Hasan Özkay Fotoğraf yarışmasında DHA Antalya Bürosu'nun muhabirleri, 4 ödül aldı.

DHA'nın 20 fotoğrafı da sergilenmeye değer görüldü.

Antalya Gazeteciler Cemiyeti'nin her yıl geleneksel olarakdüzenlediği Antalya Basın Ödülleri ve Hasan Özkay Fotoğraf Yarışması'nın 2014yılı sonuçları açıklandı. Gazeteciler Konfederasyonu Genel Başkanı NuriKolaylı'nın başkanlığındaki jüride Türkiye Spor Yazarları Derneği Genel BaşkanıNaci Arkan, RATEM Başkanı Dursun Güleryüz, Milliyet Gazetesi Fotoğraf EditörüBünyamin Aygün, Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bolüm BaşkanıProf. Dr. Oğuzhan Kavaklı, Akdeniz Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Bilal Arık, Akdeniz Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik BölümBaşkanı Prof. Dr. Mustafa Şeker, Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar FakültesiFotoğrafçılık Bölüm Başkanı Nafia Özdemir Hanyalıoglu, AGC yönetimini temsilenAhmet İstek görev yaptı.

2014 yılı Basın Ödülleri ve Hasan Özkay Fotoğrafyarışmasında dereceye girenleri AGC Başkanı Mevlüt Yeni açıkladı. Emek veemekçiye büyük önem verdiklerini belirten Başkan Yeni, “Her yıl Antalyadışından oluşturduğumuz bir birinden değerli mesleklerinde zirve yapmış jüriüyelerimiz son derece titiz ve adil bir değerlendirme ile hem yılıngazetecilerini hem de yine foto muhabirlerimiz tarafından çekilen yılınfotoğraflarını seçmektedirler" dedi.

Yarışmaya meslektaşlarının büyük ilgi gösterdiğini kaydedenBaşkan Yeni, "Ödül törenlerimiz emekçiye ve emeğe yakışır şekilde Haziranveya Temmuz ayı içinde yapılacaktır. Gazeteciler bir yıl boyunca sahada sahnearkasında bin bir güçlükle çalışırken senede bir defa sahneye çıkmaktadır. Busebeple ödüller titizlikle seçilmektedir ve törenlerde aynı titizlikleyapılmaktadır. Ödül alan meslektaşlarımızı kutluyorum. Ayrıca yarışmaya esergönderen tüm meslektaşlarıma teşekkür ediyorum. Hiç kuşku yok ki ödül alanmeslektaşlarım diğer emekçiler adına da bu ödülü almaktadır" diye konuştu.

Yarışmada DHA Antalya Bürosu'nun muhabirleri 4 ödül aldı.Yazılı Basında Yılın Gazetecileri alanında Mehmet Çınar, 'Sehven Rekortmen'haberiyle 'Yılın Ekonomi Haberi' ödülünü kazanırken, Hasan Özkay FotoğrafYarışması'nda ise yine Mehmet Çınar 'Demirel Eşinin Mezarında' fotoğrafıyla'Yılın Haber Fotoğrafı' ödülüne layık görüldü. 'Dijital Yuva' adlı eseriyleTolga Yıldırım, 'Yılın Çevre Fotoğrafı' ve 'Dokuma' adlı eseriyle de EmreBaylan, 'Yılın Sanat Fotoğrafı' ödüllerini kazandı.

DHA muhabirleri Mehmet Çınar, Emre Baylan, Tolga Yıldırım veİbrahim Laleli'nin toplam 20 fotoğrafı da haber, spor, turizm, çevre ve sanatdallarında sergilenmeye değer görüldü.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR