24 Nisan 2024 Çarşamba

'Bahçeli'ye şeref dersi vereceğiz'

'Bahçeli'ye şeref dersi vereceğiz'

Isparta

BAŞBAKAN Ahmet Davutoğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin 'şerefsiz' söylemine cevap verdi.

Başbakan Davutoğlu, "Bizim şerefimize hitaben hakaret etmeseydi bunları söylemezdim. Ama bir siyasetçinin şerefi vatan toprağının her köşesine adım atmasıyla ölçülür. Başka şekilde ölçülmez. Biz ona şeref dersi vereceğiz, ahlak dersi vereceğiz. Türkiye'nin her meydanına gitsinler halkla buluşsunlar, ondan sonra bize milliyetçilik taslasınlar" dedi.

 

Ak Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, Isparta Hükümet Meydanı'nda halka seslendi. Başbakan Davutoğlu, eşi Sare Davutoğlu ile birlikte meydanı dolduran 5 bini aşkın Ispartalı'yı selamladı. Ispartalıları"Gül kokulu, mis kolu Isparta" diye selamlayan Başbakan Davutoğlu,“Isparta bizim ruhumuzun dermanıdır, tefekkürümüzün, ahlakımızın, hikmetimizin şehridir. Isparta'nın gül kokan her köşesine selam olsun" dedi.

 

SAİD NURSİ'Yİ ANDI

 

Isparta'nın, Türkiye'nin doğusuyla batısı arasında hiçbir fark olmadığını Bediüzzaman Said Nursi'yi bağrına basarak gösterdiğini belirten Ahmet Davutoğlu, “Bazıları bunu anlamaz, Türkiye'yi sadece batıdan, sadece doğudan ibaret sanır. Bazıları sadece sahillerden, Türklerden, Kürtlerden,Alevilerden, Sünnilerden ibaret sanır. Bu topraklarda CHP zulmünün ne olduğunu en iyi siz bilirsiniz. Tek parti zulmünü en iyi siz bilirsiniz. Hem o tekpartinin iman ve inanç düşmanı politikaları nedeniyle Barla'ya gelen Bediüzzaman'a sahip çıkmıştır. Hem de hem de Senirkent olayında Ocak 1947'de tek parti zulmüne karşı dimdik ayakta durmuştur" dedi.

 

CHP'YE SAİD NURSİ ÜZERİNDEN ELEŞTİRİ

 

Bediüzzaman'ı Isparta'ya süren zihniyetin şimdi 'Diyaneti kaldıralım' dediğini kaydeden Davutoğlu, “Bu CHP zihniyeti, Türkiye'de ne kadar güzel değer varsa hepsine savaş açan, tek parti zihniyeti. Ama Isparta ona karşı her zaman şehit başbakanımız Adnan Menderes'in arkasında durdu.Bediüzzaman, Adnan Menderes'e o zaman yazdığı mektupta şunu söyledi. 'Bu millet hiçbir zaman bir daha CHP'yi iktidara getirmeyecektir.' Ve o zamandan bu yanaCHP hiçbir zaman iktidar olamadı. 27 Mayıs'tan sonra kısa bir süre oldular. Tek başına iktidar olamadılar, olamayacaklar. Bediüzzaman'ı istismar ederek büyüyen bir paralel yapı, saf ve samimi Müslümanları kandıran bir paralel yapı. Ne kadar acıdır ki bu paralel çete dönüp diyor ki 'CHP de olsa HDP de olsa MHP deolsa Ak Parti'nin dışında kim varsa ona oy verin' diyor. Bediüzzaman'a zulmeden CHP'ye oy vermek Isparta'ya yakışır mı? Siz ki tefekkür diyarısınız. İman ve hikmet diyarısınız" diye konuştu.

 

CHP İLE HDP AYNI KAPTAN SU İÇİYOR

 

CHP zihniyetinin Türkiye'nin batısında tek parti zihniyetini nasıl sürdürüyorsa HDP'nin de doğuda aynı zihniyeti sürdürdüğünü ve 'Diyanet kalksın' dediğini kaydeden Davutoğlu, “CHP ile HDP artık aynı kaptan su içiyor.CHP'ye verilen her oy HDP'ye, HDP'ye verilen her oy da CHP'ye verilen oy gibidir. Çünkü ikisi de tek parti anlayışı yolundan yürüyorlar. Onların arkasındaki paralel çeteye yol verir miyiz" dedi.

 

BAHÇELİ'YE YANIT 

Osmaniye mitinginde Devlet Bahçeli aleyhine tezahürat yapıldığında kalabalığı susturduğunu hatırlatan Başbakan Davutoğlu, “Bizim geleneğimizde bu yoktur. Ama sayın Bahçeli günlerdir bize hakaret ediyor.Günlerdir siyaseti son derece seviyesiz şekilde yapıyor" dedi. Başbakan Davutoğlu, “Diyor ki 'Bana doğuda Serok Ahmet diyorlar batıda Türkmen Ahmet.Osmaniye'de Yörük Ahmet dediler.' Doğru, Erzurum'da Dadaş Ahmet dediler. Doğru Elazığ'a gittim Gakkoş Ahmet dediler o da doğru. İşte buradayım 'Toroslar'ın özevladı' yazmışsınız, o da doğru. İşte bizim farkımız bu" diye konuştu.

 

Sadece batıda dolaşıp milli birlikten bahsetmenin lafı güzaf olduğuna dikkat çeken Başbakan Davutoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

 

“Sayın Bahçeli milli birliği savunacaksanız, Türkiye'nin her köşesinde insanlar sizi bağrına basacak. Ama batıda dolaşıp milli birlikten bahsetmek lafı güzaftır. Bizim şerefimize hitaben hakaret etmeseydi bunları söylemezdim. Ama bir siyasetçinin şerefi vatan toprağının her köşesine adım atmasıyla ölçülür. Başka şekilde ölçülmez. Isparta'dan böyle konuşmak istemezdim ama şerefsiz diye hitap ettiği için söylüyorum. Biz ona şeref dersi vereceğiz, ahlak dersi vereceğiz. Hakkari'deki al bayrak benim şerefimdir. O albayrağı Hakkari'de Ak Parti dalgalandırıyor. Diyarbakır'daki al bayrak benim şerefimdir. O şerefi biz ayakta tutuyoruz. Bitlis'te, Bingöl'deki kardeşlerimizle biz kucaklaşıyoruz. Herkes milli şeref peşinde ise meydan okuyorum.Türkiye'nin her meydanına gitsinler halkla buluşsunlar, ondan sonra bize milliyetçilik taslasınlar. Gittiklerinde Tunceli'de olduğu gibi arkalarında koruma ordusuyla sadece açıklama yapıp dönecekler. Sonra gelip Anadolu'da milliyetçilik taslayacaklar. Biz öğretiriz herkese milliyetçiliği. Toroslar'da doğmuş bir Yörük Türkmen çocuğuyum. Hakkari'de de kardeşlerimden biriyim."

 

ANKARA'DAN ÇIKAMADILAR

 

MHP Genel Başkanı Bahçeli'nin 3 yıl başbakan yardımcılığı görevinde bulunduğu döneme de dikkat çeken Başbakan Davutoğlu, “Şimdi soruyorum, Orhun Anıtları'nı kim restore etti. Bahçeli 3 yıl başbakan yardımcılığı yaptı Orhun Anıtları'nı Ankara'da konuşmak kolay. Oraya giden yolu yaptı mı? Malazgirt'ten bahsediyorsunuz. Sultan Sencer'in Türkmenistan'daki türbesini kim inşa etti. Bahçeli 3 yıl başındaydı. Ne yaptı orada hiçbir şey.Bahçeli döneminde yurt dışındaki ecdat topraklarında taş üstüne taş konmadı. O iktidar dönemlerinde Ankara'dan çıkamadılar ki yurt dışına baksınlar.Ankara'dan Sakarya'ya gidemediler deprem bölgesine Sakarya'ya" dedi.

 

Bir milletin onurunun kudretle olacağını savunan Başbakan Davutoğlu, “Bahçeli'nin ortak olduğu o yamalı bohça döneminde Türkiye tank için hibe arıyordu hibe. Şimdi kendi tankımızı yapıyoruz. Bir helikopter yapabilmek için ABD kongresinden izin bekliyorlardı" dedi.

 

SİYASİ LİDERLERE ÇAĞRI

 

Bahçeli ve diğer parti liderlerine “Gelin şu siyasi mücadeleyi edeple yapalım" diye seslenen Davutoğlu, “Hikmet bizlere,nefret onlara yakışır. Şiddet onlara, şefkat bize. Zaaf ve zillet onlara, izzet bize yakışır izzet" dedi.

 

Başbakan Davutoğlu, mitingin ardından Isparta Valiliği'ni ziyaret etti. Davutoğlu, sonrasında ise Burdur'daki mitinge katılacak.

 

MİTİNGDEN NOTLAR

 

Isparta'da 5 bini aşkın partilinin katıldığı mitingde eşi Sare Davutoğlu ile Ispartalıları selamlayan Başbakan Ahmet Davutoğlu,konuşmasına başladıktan kısa süre sonra sıcak nedeniyle ceketini çıkardı.Miting sonunda meydana konfeti yerine gül yaprakları serpildi. Bir partili Başbakan'a gülden yapılmış kolye armağan etti. Önce kendi boynuna gül kolyesini takan Başbakan, ardından Isparta güllerinden oluşan kolyeyi eşinin boynuna taktı. Miting alanında bazı partililerin namaz kıldığı görüldü.

Mehmet ÇINAR- Mehmet ERÇAKIR- Ali ÇEVİKBAŞ/ISPARTA, (DHA) -

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

hoca

13 Mayıs 2015 Çarşamba 16:21

kendinize jazım olan şeyleri başkalarına vermeyiniz....

kocakurt

13 Mayıs 2015 Çarşamba 15:54

Sayın BAHÇELİ O DERSİ ALACAK EN SON BÜROKRATTIR.vE SAYIN BAŞBAKANDA BU DERSİ VEREBİLECEK EN SON KİŞİ..ÇOK GÜLDÜM.KEŞKE O DERSE ŞU 4 BAKANINIZ GİRSE NASILSA ELLERİDE BOŞ:)))

karakule

13 Mayıs 2015 Çarşamba 09:49

ne yapacaklarmış memlekete hiç anlamadım şiir mani okuyup gidiyorlar ıspartadan bu seferde pastadan pay alamayacak ısparta

KİRAZ

12 Mayıs 2015 Salı 21:07

BAŞBAKANIMIZI ÇOK SEVİYORUZ.GÜL GİBİ İNSAN GÜL İNSANLARINA SAMİMİYETİNİ GÖSTERDİ.ALLAH RAZI OLSUN.

hacer

12 Mayıs 2015 Salı 20:41

her şeyiniz yalan

Yalan mı :)

12 Mayıs 2015 Salı 23:34

Yalan olan ne sormak istiyorum 12 yıldır yaşadığımız herşey bir yalan mı yoksa sağ,sol ayrı düşünüşte sandığımız partilerin biranda birleşip aynı görüşte olması mı yada her konuda takındıkları tavır mı ?Örneğin:Özgecan kardeşimizin ve şehit edilen savcımızın olayında nasıl bir duruş sergilediler Allah rahmet eylesin bile demediler.

Ak Ispartalı

12 Mayıs 2015 Salı 20:06

Verirsin başabakanım sen bütün dersleri verirsin. Koskocaman pröfesörsün. ama seni dinleyen olurmu bilmiyom. bahçelinin kulakları az duyuyor heralde seni duymayabilir.

Bojuware 201

12 Mayıs 2015 Salı 19:14

olmayan bilmediğin tanımadığın bir olgunun dersini nasıl vericeksin. Bundan bahsederken nerde durduğuna ne yaptığına bir bakın hepiniz seçende seçilende aynı zihniyetsiniz haberciniz reklamcınız anketciniz siz şerefi tanımazsınız size göre o muhalefetin çocuğu dersiniz.

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR