19 Nisan 2024 Cuma

YENİ OTOGAR 1 MİLYONA YETER

YENİ OTOGAR 1 MİLYONA YETER

Isparta Belediyesi

ISPARTA Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın ocak ayı sonunda ihalesi gerçekleştirilecek 100 milyon TL maliyetli Yeni Otogar ve Yaşam Merkezi Projesi ile ilgili, "Nüfusumuz 1 milyona da ulaşsa bu otogar yeterli olacak" dedi.

Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, Yeni Otogar ve Yaşam Merkezi Projesi'ni anlattı. Yeni Otogar ve Yaşam Merkezi Projesi'ne yeni ilaveler yapıldığını ve ihalenin ocak sonunda yapılacağını belirten Günaydın,şöyle dedi:

"2016 yılında 17 milyon TL yatırıma para harcamışız.Hesap İşleri Müdürü'müzle bu konuları gözden geçirdik. Mali durumumuzu inceledik. İlgili arkadaşlarımız bugüne kadar yatırıma harcanan en fazla para miktarı olduğunu ifade etti. Şimdi bunun 10 katı büyüklüğünde bir yatırım yapacağız. İnşallah bu ay sonunda ihalemizi gerçekleştireceğiz. Yeni Otogar ve Yaşam Merkezi projemize çok güzel ilaveler yaptık. Çatılarımıza rezidans ısıtma sistemleri ilave ettik. Yeni kaplama malzemeleri ilave ettik. Asırlara hükmetsin diye yapıda kalıcılık kalitesi ilaveleri oldu. Buraya İstanbul yolunun sağından 40 metrelik yol bağlayacağız. Yeni otogara cepheli olacak. Karayolları Bölge Müdürlüğü'müz de otogar kavşağı yapıyor. Projeler çiziliyor. İnşaatın bitimiyle birlikte kavşak da tamamlanmış olacak. Adı 'Otogar Kavşağı' olacak. Karayolları da bizimle birlikte ihalesini gerçekleştirecek."

Bu projeyle yalnız otogar yapmadıklarını, ulaşımı kolaylaştırdıklarını kaydeden Başkan Günaydın, "Bir outlet kuruyoruz.Proje ona göre. Tek katlı bir proje. 200 bin metrekarelik yaşam merkezi. 20 dönüm gül parkı yapacağız. 1400 araçlık otopark yapıyoruz. 650'si kapalı alan.Hemen yanında da 30 bin nüfuslu bir şehir gelişiyor. Ona da hazırlık. Şehrin ihtiyacını karşılıyoruz. İstanbul yolunu hiç kullanmaya gerek kalmayacak. Ana yola alternatifler yapacağız. Dolayısıyla Isparta halkı saniyesinde ulaşabilecek" dedi.

Toplam proje maliyetinin 100 milyon TL olduğunu ve bunun Isparta'nın gelmiş geçmiş en büyük yatırımı olduğunu vurgulayan Günaydın,"Estetik, dizayn, fonksiyon ve simge projemizde mevcut. Burası bir hangar alışveriş merkezi değil. İnsanların özellikle yaşlıların ve engellilerin burada yaşayacağı bir yer olacak. Çok fantezi ve fonksiyonel bir proje. Nüfusumuz 1 milyona da ulaşsa bu otogar yeterli olacak. Ben çocukluğumdan bugüne kadar 4 otogar gördüm. 5 kere daha doğsam 5 kere daha ölsem yine bu otogar yeterli olacaktır" diye konuştu.

 

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

Serdengeçti

12 Ocak 2017 Perşembe 23:27

Konut fiyatlarına çözüm bulmani temenni ediyoruz sayın başkanım. Sen yaparsın

hasbil

12 Ocak 2017 Perşembe 23:07

ya ne bu otogar baskan daha ne istersin prim prim bu millete zulüm hep kendi cikarin icin gunah ya yuh size

Birisi

12 Ocak 2017 Perşembe 18:24

Yapın otogarı be ne gerek var öbür otogara.. millet otogar da otogar diye kırılıyor.. Köy garajını da taşıyın yanına, sonra belediye İŞ yapacak ya.. Küçük esnaf da oraya gider..Çünkü birilerinin tapuları daha fazla değer etmeli..

Hasan kaya

12 Ocak 2017 Perşembe 16:47

Artık metro yapımını konuşmanın zamanı geldi

Bırak otogarı

12 Ocak 2017 Perşembe 16:03

Otogarı bırakta son 1 haftada yollardaki kardan dolayı bayağı akrabalarının sayısı çoğaldı sayın Başkan?.....

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR