28 Mart 2024 Perşembe

ŞEHİR EKONOMİSİNE KATKI İÇİN BİR ARAYA GELDİLER

ŞEHİR EKONOMİSİNE KATKI İÇİN BİR ARAYA GELDİLER

Isparta Belediyesi

HOLLANDA'nın Rotterdam kenti Sent Belediye Başkan Yardımcısı Zeki Baran, Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın'ı ziyaret etti.

Hollanda'nın Rotterdam kenti Sent Belediye Başkan Yardımcısı Zeki Baran, Uluslararası Ticaret Danışmanı Ogün Osman Elmacı ve müteşebbis Yunus Özdemir, Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın'ı makamında ziyaret etti.Isparta Ziraat Odası Başkanı Muslahattin Can Selçuk'un da katıldığı görüşmede,şehirde dünya pazarının ihtiyaç duyduğu çeşitlilikte kesme çiçek yetiştiriciliği yapılarak bunun dünya pazarına sunulması konusu ele alınırken,Başkan Günaydın, kent ekonomisine katkı sunulması beklenen bu projeyle ilgili olarak üzerlerine düşeni yapmaya hazır olduklarını söyledi.

Çiçek borsasını önümüzdeki yıllarda Türkiye üzerinden dünyaya taşıma hedeflerinin bulunduğunu söyleyen Rotterdam Sent Belediyesi Başkan Yardımcısı Zeki Baran, "Yavaş yavaş başlayıp, küçük adımlarla büyük iş yapmayı düşünüyoruz. Hollanda üzerinden çiçek piyasasında dönen 500 milyar dolar civarında para var. Bunun 11 milyar doları çiçek üzerinden diğerleri de civarındaki dükkanından nakliyesine, işçisine kadar olan bir miktar. Bu para neden Türkiye'de olmasın. Türkiye nakliye için konum olarak dünyanın en güzel noktasında bulunuyor. Böyle bir ekonomik fırsatı Türkiye'ye taşımak için hangi katkıyı yapabiliriz noktasındayız" dedi.

Isparta ekonomisi için yapılan ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Yusuf Ziya Günaydın "Şehrimizin ekonomisinin gelişmesi için biz de yardımcı olmak istiyoruz. Konuyla ilgili Ziraat Odası başkanımızı da bu görüşmeye davet ettim. Oda başkanımız da gerekli yardımlarda bulunacaktır. Bu ziyaretiniz Isparta'mız, Türkiye'miz için hayırlı uğurlu olur temennisinde bulunuyorum" diye konuştu.

 

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

ısparta

20 Kasım 2016 Pazar 19:04

sağolasınız gurbetçi hemşerilerimiz.ıspartamız gerçekten ,bulunduğu coğrafya ve doğal güzellikler için çok önemli bir yerde .fakat biz ıspartalılar ,bu zenginliklerimize değer katmada maalesef yeterli desteği veremiyoruz.20-30 milyon antalya turizmi yanımızda yatıyor.maalasef biz seyirci .ünüversitemizde vizyon projeler yaparak katkı sunabilir.dünyanın en güzel göllerinden eğirdir gölümüz yeni bir ivmeyle botanik park gibi,teleferikle davraza bağlanarak yeni bir ivme kazandırılır.inşaallah.

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR