19 Mart 2024 Salı

SANTEK GÖKKUBBE'Yİ TANITTI

Ispartanın en büyük ihtiyacı olan Fuar merkezi, belediyenin Işıkkent’de yaptığı Devasa Fuar Merkezi ile kapılarını açtı.

Isparta Belediyesi

            Gökkubenin açılışı ile birlikte Santek fuar organizasyonu da dün yapılan görkemli törenle ziyaretçilere kapılarını açtı.

            Açılışa Isparta Valisi Vahdettin Özkan, Belediye Başkanı Y.Ziya Günaydın, MHP Milletvekili Nuri Okutan,ITSO Meclis Başkanı Osman Şahlan, ITB başkanı Ahmet Adar, MHP il Başkanı İsaYalçın, Belediye ve İl Genel Meclis üyeleri ile çok sayıda davetli katıldı.

Açılışta konuşan Detay Fuarcılık Yetkilisi Ahmet Sırça,Gelişmekte olan ülke ekonomisi içinde Isparta ve Göller Bölgesi’nin sınırlarının dışına açılması ve bölge dışındaki firmalara da bu bölgenin kapılarını açacak fırsatların yaratılması ve bu amaçla alıcılar ile satıcıların her yıl buluştukları ortak bir adres olduğunu belirtti. Sırça “ Bu hedef doğrultusunda fuarımıza Burdur, Afyon, Denizli, Kütahya, Uşak ve ilçelerindende ilgili kişilerin ziyaretini sağlamak için gerekli yerlerle görüşmeler sağlanmıştır. 19 senedir Isparta’nın tek ihtisas fuarı olma özelliğini başarıyla sürdüren organizasyonumuz bu misyonunu kararlılıkla sürdürme yolundadır. Fuarımızın özelliği ihtisas fuarı olması yanı sıra, Isparta halkının ihtiyaçlarına cevap verebileceği bir platform olmasıdır. Fuarımızda yapı malzemeleri, dış cephe sistemli, pvc, ahşap ve çelik kapı pencere sistemleri, cam balkon, alüminyum korkuluk, panjur, ısı yalıtımı mantolama sistemleri, halı, perde ve ev tekstili, mutfak, banyo dolabı ve aksesuarları,bilgisayar ve güven sistemleri olmak üzere birçok firma ziyaretçilerimizle buluşacaktır” dedi.


‘YENİ BİR EKONOMİYE VE İSTİHDAMA YOL AÇACAĞIZ’

Fuarın yeni yapılan gökkubeye açılmasından dolayı mutluluğunu dile getiren Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın “Böyle bir projeyi çok uzun zamandır hayal ediyorduk. Projenin son noktasına yaklaştık. Bir noktası var çevre tanzimi yapılacak ve açık alanlar, iç alanlar kadar fuar olacak. O projeye de devam edeceğiz. 1-2 ay içerisinde o kısım da tamamlanacak.Burası Isparta’mızın kültürel, sosyal, ekonomi ve fuar dünyası olarak her bakımından bölgeye gerekirse Türkiye’ye hitap etsin düşüncesinin ana noktası tamamlanmış oldu.

2010 ve 2012 tarihinde Halı ve Gül Festivali’nde konuşurken söylemiştim. Bu festivallerin zaman geçtikçe fuarlara dönüşeceğini ve fuar merkezinin yapılacağını söylemiştim. Bu ilk adım. Eğer bu fuara tüm Ispartalılar sahip çıkarsa fuarcılara müjde etmek istiyorum. Gökkubbe’nin büyüklüğünün 5 kat alanda daha büyük bir fuar merkezi yapılacak. Onu da belediye olarak biz üstlenmek istiyoruz. Buna hayal diyorduk işte gerçekleşti. Madem bu hayal gerçekleştiyse inşallah diğer hedefimiz de gerçekleşsin. Isparta’yı Türkiye’yi en önemli fuar merkezlerinden birisi yapmak istiyoruz. Halbuki bu fuar alanı enbüyük şehirlerde İstanbul, İzmir, Ankara’da yapılabilir. Bizim nüfusumuz 215 bin. Nasıl daha büyük fuar alanı yapacaksın diye soranlar var. biz bir bardak suda fırtına oluşturacağız. Bu da önemli bir hayal. Bunu da gerçekleştireceğiz inşallah. Fuarlarımızı yılda 15 kez belki 30 kez olmasını istiyorum. 1,5 yılda yapılacak fuarlara hepimizin sahip çıkması lazım ki diğer fuar alanını görmemiz lazım. İnşallah bu fuarımız Isparta’ya hayırlı olur. Yeni bir ekonomiye ve istihdama yol alırız inşallah” dedi.


‘BU KADAR İLGİ GÖRMEDİM’

Mesleği gereği birçok açılışa katıldığını ifade eden MHP Isparta Milletvekili Nuri Okutan “Fuarın 20’incisi yapılıyor. Detay Fuarcılık ve KOSGEB ile emeği geçen kuruluşları kutluyorum. Talep olmasa bu 20’ye ulaşmak çok zor. Mesleğim gereği birçok fuar açılışını gördüm. Bu kadar canlı ilgiyle karşılaşmamıştım. Daha önce Belediye’nin ahşap atölyesini gezmiştim. Orada çok duygulanmıştım, çok güzel şeyler vardı. Onların da burada izini görmek beni memnun etti. İşte bir mimar belediye başkanı olursa böyle güzel şeyler ortaya çıkıyor. Bildiğim kadarıyla kapalı alan itibariyle büyük bir deneyi. Başkanımda ifade etti daha büyüğünü hayal ediyor. İnşallah onu da hep birlikte açarız.Bu fuarın bol ticarete vesile olmasını diliyorum, emeği geçenleri kutluyorum.Sayın başkanım başta olmak üzere tüm ekibini de tebrik ediyorum” ifadelerini kullandı.


EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKKÜR

Açılışta konuşan Isparta Valisi Vahdettin Özkan “Böyle bir eseri bize kazandırdığı için Belediyemize ve Belediye Başkanımızı tebrik ediyoruz. İlimiz açısından, memleketimiz açısından çok ihtiyaç olan bir alan.Fuar alanı tüm sektörler tarafından dile getirilen bir husustu. Böyle bir ihtiyacın giderilmesi ilimiz ve bizim açımızdan mutluluk verici bir durum.Fuarlar vasıtasıyla hem pazarlamada hem argede hem üretimde, değişik sektörlerin, değişik insanların tecrübelerinin paylaşım yeridir. Bu ekonomimizin gelişmesi, globalleşen ekonomide artık var olan bütün potansiyelleri ilimize, sektöre sunmak açısından fuarlar çok önemlidir. Binanın yapılışı ve fuarın organizasyonunda emeği geçenlere teşekkür eder, hayırlara vesile olmasını dilerim” diye konuştu.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

cevap.

06 Mayıs 2016 Cuma 14:11

PAZARDA ALIŞVERİŞ YAPARKEN ORANIZ BURANIZ DONMAYACAK,BEYNİNİZE GÜNEŞ KONMAYACAK DAHA NE İSTİYORSUNUZ...HARCANAN PARALARA LAF ETMENİZ ÇOK AYIP DAHA ÖNCEKİ BAŞKANLARIN PARALARI NERELERE GÖTÜRDÜKLERİ NELERİ SATTIKLARINI TÜM ISPARTA BİLİYOR.YAPILANLARI TAKDİR ETMESİNİ ÖGRENİN

VELİİ

06 Mayıs 2016 Cuma 13:57

bir kişi kendisinin zihniyetini ne görurse karsıındakini zihniyetinide oyle görurr demekkiii cokkk kendini o katogoride gören kişiler varr yorum yapanar toplum için birşeyler yapmışlarmıdırrr diyoruzya O ZİHNİYETE SAHİPLERR

GÖKKUBBE

06 Mayıs 2016 Cuma 11:26

IŞIKKENT GÖKKUBBE KAPALI MODERN PAZAR YERİ ISPARTAMIZA ISPARTALIMIZA HAYIRLI OLSUN.

ISPARTALI

06 Mayıs 2016 Cuma 11:23

ŞU AŞAĞIDAKİ YORUMLARI OKUDUMDA HAKİKATEN ÇOK HAKLI VE ÇOK DOĞRU YORUMLAR VAR.YAZIK BU KADAR MASRAFA.GERÇEKTEN ISPARTANIN ÇÖPE ATILACAK PARASI YOK KARDEŞİM.TEK KELİME İLE ÖZETLEMEK İSTİYORUM.BEN BİR ISPARTALI OLARAK HAKKIMI KESİNLİKLE HELAL ETMİYORUM..

YAZIK

06 Mayıs 2016 Cuma 11:05

ARAŞTIRILIRSA ANTALYADA ESKİ EXPO ALANI YILDA EN FAZLA 22 ETKİNLİK YAPILIYORMUŞ.TABİKİ ANTALYA BÜYÜK ŞEHİR OLDUĞU HALDE SAYI BU KADAR..BİRDE ISPARTA NÜFUSUNU DÜŞÜNÜN YILDA EN FAZLA 4 VEYA 5 ETKİNLİK YAPILACAK.OZAMAN KIZMAMAK LAZIM DİMİ..BURASI MAL PAZARI OLACAK DİYENLERE.ŞİMDİ YAZIK DEĞİLMİ BU KADAR MASRAFA BİRDE İKİ DEFA MASRAF YAPILDI.YIKILDI GÖÇTÜ ÇATLADI TEKRAR YAPILDI.ORTASINA DİREK OLMAYACAKTI.DİREK DİKTİLER.BİRDE O MASRAF ÇIKTI..ISPARTANIN PARASI ÇOKMU ..

DÖKÜLÜYOR.

06 Mayıs 2016 Cuma 10:53

YAĞMURLU GÜNLER DE ISPARTA MERKEZİN DE HERHANGİ BİR KALDIRIMDA YÜRÜMEYE KALKSANIZ HERTARAFINIZ ISLANIR.ÇÜNKÜ BAKIM YAPACAK YOK.BUNLARI GÖREN YOK.DIŞARIDAN GELEN YABANCI MİSAFİRLER BU REZALETİ GÖRÜYOR AMA BUNU FARK EDENYOK.GÖREN YOK.

BURASI

06 Mayıs 2016 Cuma 10:46

YAZIK O KADAR ISPARTANIN PARASI DÖKÜLDÜ ŞURAYA ÇIKAN SONUCA BAKIN.VALLAHİ BU BÜYÜK VEBALDİR.

ITKM

06 Mayıs 2016 Cuma 10:44

HİÇ KİMSENİN UMRUNDA DEĞİL..ITKM ORADA ÖYLE DÖKÜLÜYOR.ITKM BİTMEDİKÇE HER YIL ISPARTA BELEDİYESİ ZARAR EDİYOR.NEZAMAN BİTECEĞİNİ BİLEN YOK.HERHALDE BİR 20 YIL SONRA BİTER.

HİÇ HOŞ DEĞİL

06 Mayıs 2016 Cuma 10:01

GÖKKUBBENİN BÜYÜK AHŞAP KAPISINDAKİ KURT KAFASI VE KOLLARI HİÇ HOŞ GÖZÜKMÜYOR.HİNDİSTAN DA GARDINT HEYKELİ GİBİ...KAPININ GÜZELLİĞİNİ BOZUYOR..OKADAR EMEK VERİLMİŞ AMA BENCE ANKET YAPILMASI LAZIM..

zat kişi

06 Mayıs 2016 Cuma 09:23

sn.başkanım yaptığınız eser güzel.ama fuarı gezdik çok kötü.hiç beğenmedim.organizasyon sıfır.içerde sanki bişeyler eksik.çok kötü.benim kişisel yorumum.

ali

06 Mayıs 2016 Cuma 08:55

oraya gezdim dolaştım hiç güzel değil boşa masraf yılda 10 kere fuar olacak da yazık yazık 365 günün 300 günü kulanılsa amenna orası anca hayvan pazarı olacak şekilde tasarlanmış yazık milletin parasına yazık

YORUMA AÇIK

06 Mayıs 2016 Cuma 08:49

GEREKSİZ HESAPSIZ İŞLER BUNLAR.IYAŞ KONGERE MERKEZİ AÇILDIĞI ZAMAN ŞEHRİN MERKEZİNDE OLMASI AVANTAJI İLE BU GÖKKUBBE DEDİGİNİZ ALAN HİÇ BİR İŞE YARAMAYACAK VE PAZAR YERİ OLARAK KULLANILACAK.EEE NE ANLAMI VAR.O KADAR TİRİLYONLAR DÖKECEKSİN VE GÖKKUBBE ÇÖKECEK YIKILACAK VE YENİDEN MASRAF YAPACAKSIN.HEPSİ PAZAR YERİ İÇİNMİ.BUNCA EMEK BUNCA ÇABA....BUNLARI ÇOK İYİ HESAP ETMEK LAZIM.ISPARTANIN PARASI BU KADAR UCUZ DEĞİL.

ÇOK LAZIM

06 Mayıs 2016 Cuma 08:46

GEREKSİZ HESAPSIZ İŞLER BUNLAR.IYAŞ KONGERE MERKEZİ AÇILDIĞI ZAMAN ŞEHRİN MERKEZİNDE OLMASI AVANTAJI İLE BU GÖKKUBBE DEDİGİNİZ ALAN HİÇ BİR İŞE YARAMAYACAK VE PAZAR YERİ OLARAK KULLANILACAK.EEE NE ANLAMI VAR.O KADAR TİRİLYONLAR DÖKECEKSİN VE GÖKKUBBE ÇÖKECEK YIKILACAK VE YENİDEN MASRAF YAPACAKSIN.HEPSİ PAZAR YERİ İÇİNMİ.BUNCA EMEK BUNCA ÇABA....BUNLARI ÇOK İYİ HESAP ETMEK LAZIM.ISPARTANIN PARASI BU KADAR UCUZ DEĞİL.

ESNAF

06 Mayıs 2016 Cuma 08:31

BUNU ANLAMAK MÜMKÜN DEĞİL.ISPARTANIN MERKEZİNDE ITKM GİBİ MÜKEMMEL BİR ISPARTANIN MERKEZİNDEKİ İNŞAATI BİTİRMEK ÇOKMU ZORYA.BUNU ANLAMAK MÜMKÜN DEĞİL.

YAZIK

06 Mayıs 2016 Cuma 08:26

HANİ BU GÖKKUBBE ORTASINDA DİREK OLMADAN DÜNYADA TEK OLACAKTI.NOLDU.GÖKKUBBE ÇÖKTÜ.OLAN ISPARTANIN PARASINA OLDU.YAZIK ÇOK YAZIK.

adamsın başkan

06 Mayıs 2016 Cuma 08:01

başkanımıza teeşekkür ediyoruz....OKUL CAMINI ONARTTIRIP YATIRIM YAPTIK DİYEN VE BUNA ACILIŞA DAVET EDENLER VARDI BU MEMLEKETTE GÜZEL BİR HİZMET YAPILMIŞ TAKDİR EDİN...

DUMRUL

06 Mayıs 2016 Cuma 00:44

başkana teşekkür yorumda halen gerçekleri görmeyip sadece bizden değil mantığı ile yazan zatlar sizlerinkinide gördük

hacer

05 Mayıs 2016 Perşembe 23:11

tuna köse madem korktunda niye gelşdin oraya yiğdi oldur hakkını ver

Biri

05 Mayıs 2016 Perşembe 21:28

Iyiki sonunda oldu gorgusuzluk zor

halk

05 Mayıs 2016 Perşembe 20:05

ne fayanscı var nede yeterli stantlar. mini etekli bayan kaynıyor ortalık.madem bayan koyacaksın kapalı bayan koy. millet bayan bakmaya gelmiyor.gökkubbe çok güzel olmuş. ama fuar organizesi çok kötü.

Tuna Köse

05 Mayıs 2016 Perşembe 18:39

Var ya sanki Eyfel kulesi diktiniz. Açılışa gelemedim özür dilerim yıkılmasından korktum (neden acaba)

süleyman

05 Mayıs 2016 Perşembe 19:59

sen gelemedin diye bizimde hiç içimize sinmedi inan sen müsayit olduğunda bir daha açılış yapalım diyoruz hem korkma başınada balet takarız

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR