19 Nisan 2024 Cuma

ISPARTA BELEDİYESİ ÇÖPÜ ENERJİYE ÇEVİRDİ ELEKTRİK ÜRETİMİNE BAŞLADI

ISPARTA BELEDİYESİ ÇÖPÜ ENERJİYE ÇEVİRDİ ELEKTRİK ÜRETİMİNE BAŞLADI

Isparta Belediyesi

Düzenli Çöp Depolama Alnında çöpten elektrik enerjisi üretimine başlanıyor. Aylık 2 Megavat enerji üretecek olan tesisin açılışı cuma günü saat 14.30’da yapılacak. Belediye Başkanı Günaydın, Türkiye’deki enerji darlığına dikkat çekerek, bu tesisle ülke ekonomisine katkı sunmak istediklerini belirtirken, düzenlenecek olan törene tüm vatandaşları davet etti.

Düzenli Çöp Depolama Alanında çöpten elektrik enerjisi üretimine başladı. Günde 350 tona yakın çöpün depolandığı alanda kurulum çalışmaları tamamlanan ‘çöpten elektrik enerjisi üretim tesisi’ aylık 2 megavat elektrik enerjisi üretecek. Tesiste enerji üretiminden aylık 600 bin lira gelir elde edilecek. Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, tesisin 4 Kasım 2016 Cuma günü saat 14.30’da hizmete sunulacağını, düzenlenecek olan törene tüm Isparta halkının davetli olduğunu söyledi. Başkan Günaydın,Türkiye’de enerji üretimi darlığının bulunduğunu, bu tesisle ülke ekonomisine de katkıda bulunmak istediklerini söyledi.

Göller Bölgesi Belediyeler Birliği Düzenli Çöp Depolama Alanı Tesisleri’nde, çöpten enerji üretimi için kurulan ve deneme üretimi tamamlanan tesis hizmete giriyor. Koçtepe Köyü mevkiinde bulunan ve günde 350 ton çöpün dökülerek, depolandığı alanda kurulan tesislerde aylık 2 Megavat elektrik enerjisi üretilebilecek. 7,5 milyon liraya mal olan tesis için Isparta Belediyesinin kasasından hiçbir yatırım bedeli çıkmadı.

Tesislerin hizmete girmesi dolayısıyla büyük bir sevinç yaşadığını aktaran Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, “Çöp deponi alanımızda elektrik enerjisi üretim çalışmalarımız bulunuyordu. Birkaç aydan buyana deneme çalışmalarına başlamıştık. Şu anda üretim yapılmaya başlandı.Tesisimizin Cuma günü, Cuma namazının ardından açılışını gerçekleştireceğiz.Ülkemizde enerji darlığı her zaman devam etmektedir. Milli şuurumuza, ilimiz eve ülkemize katkı açısından buna önem verdik. Tesislere 7,5 milyon liralık bir yatırım yapılmıştır ve aylık 2 Megavat elektrik enerjisi elde etmekteyiz.Tesisimiz aylık 600 bin lira gelir sağlamaktadır. Bu da önemli bir milli gelir sayılır. Tüm vatandaşlarımızı tesislerimizi görmeleri için bu açılışa davet ediyorum. Isparta’mıza, belediyemize kazandırdığımız bu kazancı ve tesisleri görmelerini istiyoruz. Bu tesisimizin Isparta’mıza ve milletimize hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

buralı

04 Kasım 2016 Cuma 16:45

Sizin gibi MHP zihniyetliler böyle işte hiç bir kudretiniz yok ben akpli değilim ama bu ziya zihniyetlileride iyi biliyorum bu meral Akşener zihniyeti ama MHP sizin gibileri bünyesinden atacak ve eski günlerine döecek göreceksiniz.siz anca asfaltı yapar ertesi gün kazar ve onunla övünürsünüz, fetöye dua edin o namussuz kazandırdı sizi öyle olmasa ziya amcan avucunu yalardı. fetöcüler nerde oy fazlalığı var oraya verdi oyları akparti olmasın kim olursa olsun mantığı.

BELEDİYECİ

03 Kasım 2016 Perşembe 06:34

ARKADAŞIM ÖNCE BELEDİYE BAŞKANINI VE ÇALIŞANLARI ELEŞTİRECEKSEN BU TESİSİN DAHA HALEN BAZI İLLERDE VE BÜYÜKŞEHİRLERDE OLMADIĞINI GÖRECEKSİN.SEN NEYİ SAVUNUYORSUN YA.ALLAHA ÇOK ŞÜKÜR AKLIMIZDA VAR KUDRETİMİZ DE VAR İMKANIMIZDA VAR.AMA SENİN GİBİ ÜZÜMÜ YEYİP BAĞA EDENLERDEN DEĞİLİZ.AÇILIŞA GEL BEN SANA ORADA BİR BİRİFİNG VEREYİM.SENİ TANIYABİLMAM İÇİN YAKANA BİR KIRMIZI GÜL TAK BEN SENİ BULURUM.ELEŞRİRMENİN BİR HADDİ OLDUĞUNA İNANIYORUM.SENİ ÇOK FARKLI.BENCE BİRAZ KISKANÇLIK OLMALI.UYANMALISINNNNN

EFERECEP

02 Kasım 2016 Çarşamba 18:48

Çevre bakanlığı uzmanlarına göre SAV kokusu "dinlenme havuzlarının "olmayışı .Bir de Arıtmada görevli sayısı üç.Oysa ki 17 personele ihtiyaç var. İş Belediye de..SONUÇ Bu..Çözüm Belediye de. Bu söylenenler olmaz ise Kokuya devam..

hasan

02 Kasım 2016 Çarşamba 15:37

güzel çalışmalar çok teşekkür. Niye ısparta sav yolu arasındaki pis kokuya el atılmıyor

ıspartalıyız elh...

02 Kasım 2016 Çarşamba 14:46

Norveç,finlandinya 10 yıldır bu işi yapıyor ve artık ülkelerinde hiç çöp yok. Yurt dışından çöp ihraç ediyorlar, çöpü enerjiye çeviriyorlar, rabbim aklı Müslümana değil isteyen, sebat eden herkese veriyor. Kullanmak mesele...

YUSUF GÜNEL

04 Kasım 2016 Cuma 11:21

BAKTIMDA 4 KİŞİ YAZININ KAPSAMINI BEĞENMEMİŞ ALLAHINI SEVEN BUNU BEĞENMEYENLER NEYİ NEDEN BEĞENMEMİŞ ANLAMADIM...

ıspartalıyıza cevap

02 Kasım 2016 Çarşamba 17:38

ARKADAŞ SENİ BİR TANIYALIM.OGÜN BENDE ORADA OLACAĞIM.GEL SENİN NE HÜNERİN VAR BİLELİM.SEN ISPARTALI OLAMASSIN.SENİN GİBİ DÜŞÜNENLER ATGÖZLÜ İLE BAKANLARDIR.BÜKEMEDİĞİN ELİ ÖPECEKSİN ARKADAŞIMMMMMMM.TEŞEKKÜRLER YUSUF BAŞKANA VE EKİBİNE

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR