19 Mart 2024 Salı

ISPARTA'DA KİMLİK VE ÖZLÜK KAZANACAK

ISPARTA'DA KİMLİK VE ÖZLÜK KAZANACAK

Isparta Belediyesi

Isparta Belediyesi Çayboyu üzerindeki her biri farklı mimari özellik taşıyan ve şehre ayrı bir kimlik kazandıracak olan 8 adet köprüden yapım çalışmaları tamamlanan iki köprünün aydınlatma çalışmalarını bitirdi.Emre ve Gülcü köprüleri olarak bilinen köprülerde yapılan gece aydınlatmaları da vatandaşlar tarafından büyük beğeni topladı.

Türk Mimarisi kullanılan köprülerde Isparta’nın kendine has taşı olan köfke kullanılıyor. Türk Mimarisi ile çağdaşlığın buluşturulduğu köprülerde köfke taşlar üzerine gül motifleri işleniyor. Üzerine Isparta güllerinin işlendiği özel ferforjelerin de yer aldığı köprülere Isparta’ya hizmetleri geçmiş isimlerin heykelleri de konuyor.

Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, çayboyu üzerinde yapımı tamamlanan ve devam eden köprülerde incelemelerde bulundu.Şehirde Çayboyu üzerinde 8 adet köprünün bulunduğunu ve bu köprüler için yaptıkları çalışmalarda uygulanan tüm projelerin birbirinden tamamen farklı olduğunu belirtti.Her bir köprünün çalışmalarının tamamen Isparta’ya has olduğunu söyleyen Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, 2 köprünün yapım çalışmalarının tamamlandığını ve gece aydınlatmalarının da gerçekleştirildiğini aktardı.

Şehirde sanat, kalite ve kimlik özelliklerinin bulunmasıgerektiğini anlatan Başkan Günaydın, üst yapı olarak adlandırdıkları şehirsüsleme sanatı çalışmaları kapsamında köprülerin de yer aldığını kaydetti.Şehirde altyapı çalışmalarının tamamlandığını, bazı lokal çalışmaların isedevam ettiğini belirten Başkan Günaydın, şehir süsleme sanatı ile şehrigüzelleştirme çalışmalarına devam edeceklerini bunun yanında büyük projelerinde süreceğini anlattı. Hazırladıkları projeler ve hizmete sundukları yapıların kendisine has özellikler taşıdığını hatırlatan Başkan Günaydın, projelerde özel mimari uyguladıklarını söyledi. Özel bir mimari uyguladıkları yeni otogar yaşamalanının ihalesinin de 6 Mart’ta yapılacağını hatırlatan Günaydın, “Bu otogarda şehrimiz için özel bir kimlik taşıyacak. Bu otogarımızda da Türk mimarisinin çağdaşlığı yer alacak” derken, Türk halk mimarisinin çağdaşlığının 200 dönümlük yeni otogar projesinde görüleceğini aktardı. Isparta’nın yapı tarzıyla, diğer şehirlerin standart yapı tarzının dışında yer almasını istediklerini ve buyönde çalıştıklarını belirten Günaydın, mimarlardan da belediyeye gelecek olan projelerin de bu şekilde olmasını istediklerini dile getirdi. Günaydın, “Yeni imara açtığımız, yeni şehir alanlarında bundan sonrasında da bir esteti karıyoruz. Belediye olarak estetik Türk mimarisi çağdaşlığı kurulu kurmak istiyorum. Bundan sonra gelen projelerde estetik de arıyoruz. Tüm mimar ve müteahhitlerimizin de desteğiyle şehrimiz kimlik ve özlük kazanacak. Çok önemli bir Türk halk mimarisine sahibiz. Mimarimizin çağdaşlığı dünyada önemli bir yer almaktadır. Bu çalışmaların Isparta’mıza güzellikler, kalite ve mutluluklar getirmesi temennisinde bulunuyorum” şeklinde konuştu. 

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

Mimari dehası

23 Şubat 2017 Perşembe 16:48

O köprülerden araçla geçmeye çalışın. Yolu göremiyorsunuz ve kazaya davetiye çıkarıyor. GÜzel şeyler yapalım derken vatandaşa daha çok zarar vermeyin lütfen. Bir inşaat mühendisine ölçüm yaptırın.

ıspartalı

23 Şubat 2017 Perşembe 15:41

çayboyundaki köprüler çok güzel oldu fakat ben araç kullanan biri olarak ****ardan geçerken diger araçları görmekte zorlanıyorum.mimarisi hoş olan bu köprüler bana tehlikeli geliyor bu benim şahsi fikrim

EMRELİ

23 Şubat 2017 Perşembe 16:32

GÖRSEL AÇIDAN KÖPRÜLER ÇOK GÜZEL OLMUŞ. ANCAK! KÖPRÜNÜN BAŞLANGIÇLARI GÖRÜŞÜ KAPATIYOR. YUKARIDAN GELEN ARAÇLAR FARKEDİLMİYOR.? BİRKAÇ KEZ KAZA OLDU. BUNA ACİL BİR ÇÖZÜM GEREKİYOR...??

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR