19 Nisan 2024 Cuma

Günaydın’ın 12 sene önce ortaya koyduğu vizyon: Fuar Kenti Isparta

Gazeteci Mustafa Baş'ın Yazısı Belediye Başkanı Günaydın’ın 12 sene önce Isparta’ya koyduğu vizyon artık vücut bulmaya başladı.

Isparta Belediyesi

 

BelediyeBaşkanı Günaydın’ın 12 sene önce Isparta’ya koyduğu vizyon artık vücut bulmayabaşladı. Gökkubbe Uluslar arası Fuar Merkezi ile ilimiz yeni bir evreyegiriyor. 5 Mayıs’ta açılacak olan Gökkubbe’den Isparta’nın beklentisi büyük.

        

Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf ZiyaGünaydın, 3 sene önce gittiğiİspanya ziyaretinden dönerken uçakta aklına gelen ve o anda yanında bulunan yemek fişinin arkasına çizdiği “Gökkubbe Projesi” BatıkentMahallesi’nde vücut buldu.

         Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın’ın bir “yemekfişinin” arkasına çizdiği proje bugün artık tamamlandı ve 5 Mayıs’tahizmete girecek. İlimiz nasıl ki; Gülcü İsmail Efendi’nin bastonunun içindeBulgaristan’dan kaçırdığı gül tohumları ile bugün dünya gülyağı piyasasında sözsahibi olduysa, “Fuar Kenti” olmak için de Gökkubbe durgun suya atılmışbir taş olacaktır. Suya düşen taş suyu nasıl git gide büyüyen halkalar halindedalgalandırıyorsa, Gökkubbe’de de düzenlenecek fuarlarla ilimizde yatırımhalkaları o şekilde büyüyerek ilerleyecek.

 

         Isparta’nınyıllardır sıkıntısını çektiği en önemli eksikliklerden bir tanesi uluslar arasıdüzeyde fuarların, sempozyumların ve organizasyonların düzenlenebileceği bir “Fuar alanının” olmaması idi. Bugün, bir tanesi 25 diğeri 100 kmuzaklıkta 2 havalimanı olan, yine 100 km uzaklıkta deniz limanı bulunan, bütünyolları yapılmış ender şehirlerden bir tanesi olan Isparta, Yaşanabilir İller Sıralamasında 1. Sırada. Havasısuyu temiz, güvenli ve huzurlu bir şehir olan Isparta’nın tarım ve eğitim şehriolmasının yanında bir fuar merkezi olmaması için hiçbir sebep yoktu.

** GÜNAYDIN’IN TEKRAR

SEÇİLMESİNİN MEYVESİ

         Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın da Isparta’nın“Fuar Kenti” olabileceğini, bununla ilgili çalışmalar yapacaklarını hem2010 yılında hem de 2012 yılındaki Gül, Halı Festivallerinin açılışkonuşmalarında söylemişti. 6 sene önce bugünleri hayal ederek; ilk önce şehrinaltyapısını, daha sonra asfaltlarını bunlarla paralel ağaçlandırmasınıtamamlayan Başkan Günaydın, 2012 yılındaki konuşmasında, Isparta’mızda ekonomiçok zayıf. İlimize fabrikalar yapılırken ekonomiyi destekleyecek büyük fuarbinaları yapılması lazım. Isparta’mızı fuar merkezi haline getirdiğimizde başkagelişmelerde olacak. Yeni fabrikalar yeni markalar kurulmaya başlanacak. Isparta’daistihdam yaratma, üretme kültürü gelişecek” demiş.

         9 Ocak 2013’te Belediye Başkanımızlayaptığım bir söyleşide aynen şunları söylemiş: “İlimiziDünya Fuar Merkezi yapmak istiyorsak ilk önce bunun sebeplerini oluşturmamızlazım. Bu sebeplerden en önemlisi de altyapı. Isparta’mızı her açıdanyaşanabilir bir il yapmak istiyoruz. Yağmur yağdığında evlerimizi vesokaklarımızı su bastıktan sonra siz burada dünyanın en büyük fuar merkeziniaçsanız ne olacak? Dünyaya rezil olmaktan başka bir işe yaramaz. İşte biz DünyaFuar Merkezi olmaya adım adım böyle ilerliyoruz. Altyapısıyla, yeşiliyle,yollarıyla düzgün ve güzel bir şehir inşa etmeye çalışıyoruz. Bütünçalışmalarımız belli bir plan program dahilinde ilerliyor”

         Bu bir ön görüdür. Bu bir hayal etmedir.Bu bir vizyon ortaya koymaktır. 5 Mayıs’ta açılışı yapılacak olan GökkubbeUluslararası Fuar Merkezi’nin yapımı için 12 senelik bir emek ve 12 sene önceortaya koyulan bir vizyon vardır.

         Bu vizyonu 12 sene önce ortaya koyan vebu yolda ilerleyen Belediye Başkanı Sayın Yusuf Ziya Günaydın büyük birteşekkürü hak ediyor fakat asıl teşekkür; ortaya koyduğu vizyonu uygulamasıiçin Başkan Günaydın’a yetki veren Isparta halkına.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

cumhuriyet caddesi esnafı

02 Mayıs 2016 Pazartesi 21:28

ITKM inşaatı yüzünden işler nerdeyse durma noktasına geldi.ama halada bir adım atan yok.sözde yılbaşında bitecekti..ama bitmedi..bence ITKM bir 20 - 30 yıl sonra FALAN biter..BEN DEMİYORUM BÜTÜN İNSANLAR BÖYLE SÖYLÜYOR.

çağ dışı kasisler

02 Mayıs 2016 Pazartesi 19:56

Tamam kasisler olsun ama böyle kasis mi olur başkanım. kaldırıma çıkar gibi kasis mi olur!

Mustafa K

02 Mayıs 2016 Pazartesi 17:03

Başkan iyi güzel yapıyosun ama ağırlığı yollara ve kavşaklara versen akşam olunca trafiğe yakalanmasak migros,otogar,tren garı el at şu kavşaklara alt üst gir çık ...

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR