19 Mart 2024 Salı

GÜNAYDIN HEDEFLERİMİZİN ÖNÜNE GEÇTİK

GÜNAYDIN HEDEFLERİMİZİN ÖNÜNE GEÇTİK

Isparta Belediyesi

Isparta Belediyesi ‘Size Geliyoruz’ toplantılarının ilkini Yedişehitler Mahallesinden başlattı. Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, belediye meclisi üyeleri ve daire müdürleriyle birlikte Yedişehitler Mahallesi Yıldızhan Kıraathanesinde mahalle sakinleriyle bir arayageldi. Belediye olarak bugüne kadar yaptıkları yatırımlar, hazırlanan projeler ve devam eden hizmetler ile ilgili olarak mahalle halkına bilgi verilirken,vatandaşların talep ve önerileri de alındı.

Yedişehitler Mahallesi Yıldızhan Kıraathanesinde düzenlenen toplantıda Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın ve meclis üyeleri vatandaşlara bilgilendirmelerde bulundu. Başkan Günaydın, belediye olarak bugüne kadar yaptıkları yatırımların ve hizmetlerin bir aşamaya geldiğini ve bunları açıklamak amacıyla vatandaşların karşısına çıktıklarını söyledi. Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, göreve geldiği günden buyana özellikle şehrin altyapısı konusuna ağırlık verdiklerini ve bu sorunun ortadan kaldırıldığına değindi. Altyapı çalışmaları ile birlikte şehirde ilk aşama olarak ana yolların asfaltının tamamlandığını ve ardından da ikinci etap ana yolların yapımının da bitirildiğini aktaran Günaydın, “Şimdi de mahallelerimizde sokak bazlı asfalt çalışmaları başlattık. Geçen sezonda 6 mahallenin sokak bazlı asfalt çalışmalarını tamamlandık. Bugüne kadar yaptığımız çalışmaları belli bir sırayla yapmak lazımdı. Çok sayıdaki önümüze koyduğumuz hedeflerimize ulaştık”dedi.

Altyapı ve asfalt çalışmalarını belediyenin tamamen kendi imkanlarıyla yaptığına değinen Günaydın, “Biz planlı çalışıyoruz. Hangi çalışmayı yapacaksak öncelikle altyapısını ön planda tuttuk. Altyapıda hedefimize ulaştık. Artık şehrimizde 60 litre yağmurda dahi bir sorun yaşanmıyor. Bilinçli, programlı, projeli çalışıyoruz.Hedefimizin önüne geçtik, bu yaz göreceksiniz daha neler yapacağız. Tüm çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Türkiye’de altyapısını bitiren tek şehir Isparta Belediyesidir” şeklinde konuştu.

Isparta’yı yaşanabilir şehirler arasında ilk sıraya çıkardıklarını belirten Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, belediye olarak da su ile birlikte birçok hizmetin çok düşük bedellerle yapıldığını aktardı.Atık su bedeli almak istemediklerini ancak bunun kanuni bir zorunluluk olduğunu belirten Günaydın, yine mecliste alınan kararla 3 metreküpe kadar olan su kullanımlarından ücret alınmadığını böylelikle ihtiyaç sahiplerine de dolaylı olarak yardımda bulunduklarını anlattı.

Mahallelerin sosyal tesis taleplerine de değinen Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, “Her mahallemiz bakkal dükkanı gibi sosyal tesis istiyor. Buna karşın çok sayıda sosyal tesisimiz kullanılmıyor. Küçük sosyal tesisler yerine büyük salonlar yapmamız lazım. Şehrimize birkaç mahallemizin bir arada kullanabileceği 4-5 adet büyük tesisler yapacağız. Bununla ilgili hazırlıklarımız devam ediyor” şeklinde konuştu.

Yeni otogarın ihalesinin 6 Mart’ta yapılacağına da değinen Başkan Günaydın, Gökkubbe’nin de Isparta’yı yücelten bir alan olduğunu aktardı.3-12 Mart tarihleri arasında 1.Kitap Fuarı düzenleneceğini ve bu fuara tüm Ispartalıları davet eden Günaydın, Etnografya Müzesinin yanına yeni ilave müze projesinin de tamamlandığını yakın zamanda inşaata başlayabileceklerini kaydetti. Günaydın, “Çalışmalarımız arasında şehrimize yeni parklar kazandırıyoruz, mevcut parklarımızı yeniliyoruz. Çayboyuna ışıklandırılmış köprüler yaptık. Şehir süsleme sanatı ile ilgili çalışmalarımızı sürdürüyoruz.Hizmetlerimizi yaparken şehrimizi bürüt olarak planlıyoruz. Hiçbir yere veya kimseye ayrıcalık yapmıyoruz. Bütün insanlarımıza hizmet veren projeler uyguluyoruz. Nüfus oranına göre Türkiye’nin en zengin belediyesi Isparta Belediyesidir. Şehrimizi yeniledik, yenilemeye devam ediyoruz. Bunun için araç ve iş makinelerimizi yenilemiştik. Bu araçlarımız yaptığımız hizmetlerle 14 ay içerisinde kendisini amorti etti” ifadelerinde bulundu.

Isparta’da kimsenin aç ve açıkta kalmamasını istediklerini ve bunun için de Gıda ve Giyim Bank’ı kurduklarına değinen Günaydın, “Isparta’da aç yatan vatandaşımız olmayacak. Bizim tespitlerimiz var. Ancak tespit edemediklerimizde oluyor. Komşusu ihtiyaç sahibiyken, bize bildirmeyen mobal altındadır” yönündeki çağrısını da yineledi.

Yapılan toplantıda ayrıca Belediye Meclisi üyeleri de vatandaşlara imar, sosyal hizmetler ve belediyenin şirketleri ile ilgili olarak bilgilendirmelerde bulundu. Belediye Meclisi Üyesi Orhan Eren, vatandaşlarla kaynaşmak ve karşılıklı fikir alışverişinde bulunmak amacıyla bu toplantıların Başkan Günaydın tarafından düzenlendiğini söylerken, Belediye Meclisi Üyesi ve İmar Komisyonu Başkanı Süleyman Gülboy da, şehir imarı ile ilgili bilgilendirmelerde bulundu. Gülboy, Meclisten alınan kararla dairelere getirilen otopark zorunluluğu, belediyenin yapmış olduğu otopark yatırımları,kent genelinde 2015 ve 2016 yıllarında verilen yapı ruhsatları miktarları,bisiklet yolları, yeni şehir ve yeni imar alanlarıyla Gül 2 Sanayi sitesinde gelinen son nokta ile ilgili bilgilendirmelerde bulundu.

Sosyal Hizmetler konusunda vatandaşlara bilgilendirmelerde bulunan Belediye Meclisi Üyesi Gürsan Taştekin de, Gıda ve Giyim Bank ile ilgili detaylı bilgilendirmelerde bulundu. Taştekin, ihtiyaç sahiplerine Gıda ve Giyim Bank için aylık 150 liralık alış-veriş yardımında bulunulduğunu, bunun yanında yine fakir ailelere, asker ailelerine asker maaşı, kömür yardımının yanı sıra yine günübirlik sorun yaşayanlara da belediye olarak belli yardımların yapıldığını dile getirdi. Yine belediye olarak madde bağımlılığı ile mücadele noktasında Isparta’daki bazı derneklerle ve valilikle işbirliği halinde olduklarını ve ortak çalışmalar yapıldığını anlattı.

Belediye Meclisi Üyesi ve ISBAŞ Genel Müdürü Ömer Tahir Gürakan ise fabrika ile ilgili bilgilendirmelerde bulundu. Gürakan, 3 adet pomza maden sahalarının bulunduğunu 2029 yılına kadar ruhsatlarının alındığını kaydederken, fabrikanın fiziki ve teknik altyapısı, yapılan AR-GE çalışmaları ve ürün çeşitleri hakkında kapsamlı bilgilendirmelerde bulundu. ISBAŞ’ın günlük üretiminin 30 binlerden bugün 80 bin adetlere ulaştırıldığını anlatan Gürakan,fabrikaya kazandırılan iş makineleriyle ilgili olarak da bilgilendirmelerde bulunurken, ISBAŞ olarak pazarlama ve satış ağlarıyla ilgili de değerlendirmelerde bulundu. 

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

halka rağmen halkçılık olmaz :) yemiyoruz gari

27 Şubat 2017 Pazartesi 12:22

sayın siyasiler kıymetli büyüklerim- halka rağmen halkçılık yaptığınız- biriniz sağın- biriniz solun elitisiniz- halk burda cevabım9ız var size merak etmeyin :)

ıspartalı

27 Şubat 2017 Pazartesi 12:05

günaydın eski meleklerini almışsın yanına . ençok zarar onlardan geldii. çok vaad verdiniz. kimseye faydanız olmadı .mimarlardan başkaa. size evet oyuda çıkmaaaz. çok şüpeli sizinemi açıgınız var yoksaaa. bunları bi geçin .size oy falan yokkkk.

sengetli

27 Şubat 2017 Pazartesi 08:40

aha seçim var dimi önümüzde.sn.meclis üyeleri siz ancak seçim zamanı milletin önüne çıkarsınız.iyide diğer zamanlarda nerdesiniz.mecliste oy kullanmayla olmuyor bu işler.diğer zamanlarda mahallelere bi gelinde.insanlarla bi görüşün.mahallenizde ne var ne yok.diye.

Doğrucu davud

26 Şubat 2017 Pazar 19:52

Başkan seni seviyoruz. Seviyorduk demek istemiyoruz.... Kankilerlesiniz bu aralar hep.... Dünki sözler neden di o zaman...... Saygılar. Doğru hep doğrudur

Ispartalı

26 Şubat 2017 Pazar 16:48

Zaten gelmezsin de biz yine de söyleyelim: Akkent mahallesine boşu boşuna gelme! Nasıl olsa Isparta'nın bir mahallesi olamayacak kadar değersiz senin gözünde.

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR