20 Nisan 2024 Cumartesi

BOŞ BİR HAYAL

BOŞ BİR HAYAL

Isparta Belediyesi

Isparta Belediyesi'nin yüklenici firma Kadıahmetoğulları'ndan 30 milyon TL'lik alacağına karşılık, ITKM'de henüz tapu devri yapılmayan yüzde 20 oranındaki taşınmazlar üzerine ihtiyati tedbir konulması talebi Asliye Hukuk Mahkemesi'nce reddedildi...

 

 

Isparta Belediyesi, bir taraftan ihalesi sözleşmesi gereği teslim süresi 7 yıl geçen Ticaret ve Kültür Merkezi'nin bir önce tamamlanarak hizmet girmesi için uğraşırken diğer taraftan da 30 milyon TL'yi bulanalacağının peşinde koşuyor.

 

Isparta Belediyesi ile 2006 yılında Ticaret ve Kültür Merkezi Projesi iki kat karşılığı ihale sözleşmesini imzalayan Antalya merkezli Kadıahmetoğulları A.Ş'nin zaman içerisinde gerçekleştirilen zeyilnameler,gecizme cezası ve faazleri ile diğer iş ve işlemler için borcu 30 milyon TL'yibuldu. Şu ana kadar biriken borçla ilgili herhangi bir tahsilat yapamayan Belediye, Kadıahmetoğullarına açtığı alacak davaları ile hukuki mücadelesini sürdürüyor. Yüklenici firma da bu alacaklara yaptığı itirazlar ile Belediyeye olan borcunu ödememe konusunda süre kazanıyor.

 

ALACAK DAVALARININ SONUÇLANMASI BEKLENECEK

 

Ancak Isparta Belediyesi, 30 milyon TL'yi bulan alacağının tahsili için başka bir hukuki yol denedi. ITKM'de yüklenici firma Kadıahmetoğulları'na ait olan taşınmazların yüzde 20 oranındaki taşınmazları ile ilgili henüz tapu devri yapılmamış durumdu. Isparta Belediyesi'nin uhdesindeki bu tapular, paylaşım planına göre Kadıahmetoğulları A.Ş'ye ait ama henüz tapudevri yapılmadı. Belediye, 30 milyon TL'lik alacağının karşılığı olarak devredilmeyen taşınmazlar üzerine ihtiyati tedbir konulması talebiyle Asliye Hukuk Mahkemesi'ne başvurdu. Talebi değerlendiren Mahkeme, kararını verdi.Asliye Hukuk Mahkemesi, davacı Isparta Belediyesi'nin tapu devri yapılmayan taşınmazlar üzerine alacak karışılığında ihtiyati tedbir konulması yönündeki talebini reddetti. Mahkeme, devam eden alacak davalarının sonuçlanmasından sonra ihtiyati tedbir kararı alınabileceğini bildirdi.

 

BİLİRKİŞİ RAPORU BEKLENİYOR

 

Öte yandan 1800 araçlık otoparkın açılması için adım atan Isparta Belediyesi, mahkeme kanalıyla görevlendirilen bilirkişilerin hazırlayacağı raporu bekliyor. Bilir kişilerin mahkemeye sunduğu durum tespit raporunun Belediyeye ulaşmasından sonra bu konuda çalışmalara başlanacak.Müteahhit firma tarafından yapılması gereken eksiklikler bilirkişi raporu ile tespit edildikten sonra otoparkın hizmete açılması gereken yatırımlar sonradan tahsil edilmek üzere Isparta Belediyesi'nce gerçekleştirilecek.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

Günaydın

19 Haziran 2016 Pazar 10:08

Yılları heba ettin. Yüzüne gözüne bulaştırdın orada ki esnafın hakkını òdeyemezsin yazıklar olsun sana

Yeter Artık

18 Haziran 2016 Cumartesi 16:24

2009 da firma inşaatı bitirecekti. Başkan olur olmaz gitti inşaatı mühürledi sözde bir kaç dükkan koparacaktı olmadı. Firma gününde teslim edemediği için 30 milyon tl borç çıkartıyor kadıahmetoğulları 30 milyonuda ödemez bu inşaatta bitmez! Otursun hesap etsinler 7 yılda Belediyenin otopark ve dükkan kira gelirlerinden zararı ne kadar? 5 milyon liralık dükkan alıcam derken belediyeyi 20 milyon tl zarara uğratanlara halkımız Milliyetçi diyor!

woman

18 Haziran 2016 Cumartesi 13:56

Madem burası faaliyete geçmeyecekti ne diye başlandı. kim bilir hangi çıkar uğruna başlandı, işi bitince 'banane' diyip çekiliyorlar.

Tirajı

17 Haziran 2016 Cuma 20:18

Davacı fılmnden daha yuksek tirajlı gilm çıkmazsa bu hıkayeden, telefonumu yerım bee:))))

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR