23 Nisan 2024 Salı

AMAÇ HALKI SAĞLIKLI GIDALARLA SAĞLIKLI YAŞATMAK

AMAÇ HALKI SAĞLIKLI GIDALARLA SAĞLIKLI YAŞATMAK

Isparta Belediyesi

Gökkubbe Fuar Merkezinde 17-28 Mayıs tarihleri arasında düzenlenecek olan 1.Isparta Esnafı İndirim Günlerinde, Isparta’ya ait yöresel ürünlerde yer alacak. Isparta Belediyesinin öncülük ettiği organizasyonda merkez, ilçeler, kasabalar ve köylerde tamamen doğal yollardan üretilen ürünlerin hem sergilenmesi, hem de satışı gerçekleştirilecek.

Isparta’da ilk kez 17-28 Mayıs tarihleri arasında esnafla birlikte indirim günleri düzenlendiklerini söyleyen Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, yine bu indirim günleri içerisinde bir ilk daha gerçekleştirdiklerini söyledi.

Bunun da doğallık, yöresel ürünlerin ortaya çıkarılması ve doğal olarak derlenmesi, tezgahlarda halka Ramazan Ayı öncesi satışının yapılması olduğuna değinen Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, “Bu doğal ürünlerde naylon, plastik gibi kimyasal paketlemelere son veriyoruz. Özel paketlenmiş, doğal malzemeler olacak” dedi.  

Isparta Belediyesi olarak buna bizzat öncülük ettiklerine değinen Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın şunları söyledi:

“Önümüzdeki senelerde de bu yılda birkaç defa düzenlenecek. Şuanda Türkiye zehirleniyor, Dünya zehirleniyor. Son zamanlarda ilimizde ve ülkemizde kanserojen malzemeler çok kullanılmaya başlandı. Bu konuda Canan Karatay ‘Ambalajlı olan her şey doğallıktan, tazelikten uzaktır, kanserojen üreten malzemedir’ diyor. Bizde buna ‘paydos’ demek istiyoruz. Isparta’nın köylerinde doğal olarak üretilen ürünler vatandaşlarımıza sunulacak.  

Topraklarımızı kullanılan malzemelerle öldürdüler, taşlaştırdılar. Doğallığa dönmek için zorluklar var. Topraklarımızın mahvolmasıyla insanlarımızda sorunlar yaşamaya başladı. Belediye olarak karınca, kaderince vatandaşlarımızın sahip çıkması halinde bunu daha da ilerleteceğiz. Bu konuda komisyon kurduk, çalışmalarına başladılar. Ziraatçılarımız, çevre ve gıda mühendislerimiz var. Bu konuyu özel, devlet sektörünün üzerinde çalışan bir konuma getirmek istiyoruz. Bu konuda yaptığımız çok önemli çalışmalarımız var. Bunlardan birisi bimsblok üretimidir. Ülkenindört bir yanına Isparta’da günlük 80 bin adet üretilen bims bloğumuz gidiyor. Bu malzemede doğal, bunlarda da kimyasal yok.

Derdimiz insanlarımızı sağlıklı gıdayla, sağlıklı büyütmek ve ucuza mal ederek bunları halkımızın kullanımına sunmak. Amacımız, halkımızı sağlıklı gıdalarla sağlıklı yaşatmak. Gıdada ülkemiz ve dünya sürekli eksiye gidiyor. Gizli zehirlenmeleri önlemeyi hedefliyoruz, bunun sayesinde de Isparta’da o çoğalan rahatsızlıklarında aza ineceğini düşünüyorum. Bunu önemli buluyorum,Isparta halkımızın da önemli görmesini istiyorum.

Ben Isparta’nın belediye başkanıyım. Isparta’nın köylerinin,kasabalarının ürünlerinin hem doğal olarak satışını hem de çiftçimizin para kazanmasını sağlayacağız. Öncelikle Isparta, sonra bu konuyu Isparta çözerse Türkiye olacak. Üretimimiz çok olursa belki de ihraç olacak. Vizyonumuz çok yüksek.17-28 Mayıs bunun başlangıcı. Önce Isparta’mızdan başlayacağız, gün Isparta’dan doğacak. Isparta halkımızın hatta Burdurlu komşularımızın ilgi duymalarını istiyorum. İlgi duymaları demek onların sağlığına bizim faydalı olmamız demektir. Daha doğal malzemelere sahip olması demektir. Belediye olarak Türkiye’de ilk yapıyoruz. Herkes dilesin ki, Isparta Belediyesi bu konuda başarılı olsun, herkese de yardım etsin dileğinde bulunsun. Bu konular Isparta’mıza, milletimize ve ülkemize hayırlı olsun diliyorum” 

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

Kara

12 Mayıs 2017 Cuma 11:27

Kunduracılar indirimine dönmez inşallah

ali

11 Mayıs 2017 Perşembe 17:00

İndirim ayağıyla müşteriyi kandırıp fiyatlar yükseltmezler inşallah. Genelde indirim sözkonusu ise bindirim oluyor da.

Gıda bakanlığı

11 Mayıs 2017 Perşembe 17:00

Dışını plastiği kadar, içine katılan malzeme daha önemli. Lokumların, gül reçellerinin içine basıyorlar cargill'i. Millete komple mısır şurubu yediriyorlar. yerken boğazını yakıyor. Bunun denetlenmesi Gıda Bakanlığında mı? Ne iş yaparlar bilmem ki?

halıkentli

11 Mayıs 2017 Perşembe 15:27

kunduracılar sitesindeki ucuz ayakkkabıları gördük.

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR