27 Nisan 2024 Cumartesi

Ünverdi ve Gözgünün 3 dönem başarısı

Uluborlu Belediye Başkanı Mehmet Ünverdi ve Gönen ilçesi Güneykent Beldesi Belediye Başkanı Fahrettin Gözgün, 3. kez üst üste belediye başkanı seçilerek büyük bir başarıyaimza attı.

Siyaset

 30 Mart seçim sonuçlarında ilginç veriler de ortaya çıkmaya başladı. 2004 ve 2009 yerel seçimlerinden sonra 2014 yerel seçimlerinde de partilerinden aday gösterilip seçimi kazanan iki Belediye Başkanı bulunuyor. Birisi Uluborlu Belediye Başkanı Mehmet Ünverdi diğeri Gönen İlçesi Güneykent Beldesi Belediye Başkanı Fahrettin Gözgün.

İKİSİ DE AK PARTİLİ

30 Mart yerel seçimlerinde üçüncü kez seçilen iki Belediye Başkanının ortak bir yönü bulunuyor. Ünverdi ve Gözgün 3 dönemdir AK Parti’den belediye başkanı seçiliyor. İlk kez 2004 yılında aday olan Ünverdi,  2009’da da başkan seçildi. 2014 seçimlerinde karşısına aday adayı bile çıkmayan Ünverdi, MHP ve

CHP’de ciddi rakipleri olmasına karşılık sandıktan birinci ara vermeden üçüncü dönemde de başkanseçildi. Ünverdi, ilçede özellikle kirazın marka yapılması konusunda önemli adımlar atmış, kapalı sulama sistemi yatırımı da onun döneminde yapılmıştı. Ünverdi, ilçede MYO’nun öğrenci sayısının artırılması yönündeki çalışmalarıyla da biliniyor.

GÜNEYKENT KAPANMAKTAN KURTULMUŞTU

Öte yandan Gönen İlçesi Güneykent Beldesi’nin Belediye Başkanı Fahrettin Gözgün, 2004 yılında aday olup kazandığında Türkiye’nin en genç Belediye Başkanı unvanını da almıştı. 2009 yılında da seçimi kazanıp ikinci döneme adını yazdıran Gözgün, son seçimlerde de partisi tarafından aday gösterildi. Bir kez daha sandıktan çıkmayı başaran Gözgün, 5 yıl daha başkanlık görevini sürdürecek. Gözgün, nüfusu 2000’in altında kaldığı için belediyelikten düşürülecek olan beldesinin kapatılmaması için Gümüşgün halkınıikna etmiş Gümüşgün’ün beldenin mahallesi olmasıyla Güneykent belde statüsünü korumuştu. Gözgün, beldesinde gül turizmine yönelik çalışmalarıyla da takdir toplamıştı.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

uluborlulu

06 Nisan 2014 Pazar 20:14

uluborlu bu dönemde çok hizmetler alacaktırBaşkanımıza bu dönemdede başarılı olur....

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR