28 Nisan 2024 Pazar

“Yapay Zeka ve İş Dünyasının Geleceği” SDÜ’de ele alındı

“Yapay Zeka ve İş Dünyasının Geleceği” SDÜ’de ele alındı

Isparta

Süleyman Demirel Üniversitesi Kurumsal İletişim Merkezi ile İletişim ve Genç Yöneticiler Topluluğu tarafından “Yapay Zeka ve İş Dünyasının Geleceği” konulu bir konferans düzenlendi. 

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen konferansa, GPT Journey Kurucu Ortağı Saadettin Konukseven konuşmacı olarak katıldı. Uzun yıllardır reklamcılık sektöründe çalıştığını belirterek sözlerine başlayan Konukseven, son yıllarda yapay zeka alanında da faaliyet göstermeye başladıklarını dile getirdi. Tüm dünyanın hızla değiştiğini, değişim çağı içerisinde olduğumuzu belirten Saadettin Konukseven, “Bugün baktığımızda meslekler değişiyor, yeni meslekler var oluyor. Gelecekle ilgili tahminde bulunamıyoruz. Günümüzde hepimizin değişime açık olması gerekiyor. Kafa yapımızı ve ruh halimizi değişime açık tutmalı ve adapte olmalıyız. Özellikle genç nesil için değişim umut verici çünkü her şey yeniden inşa oluyor. Birçok meslek kurulacak, yeni meslekler var olacak.” dedi.

Konuşmasının devamında yapay zeka teknolojilerinin iş dünyasındaki etkilerinden bahseden Konukseven, yapay zekanın günümüzde giderek önem kazandığını söyledi. Gençlere meslekleri icra ederken yapay zekayı muhakkak kullanmalarını tavsiye eden Konukseven şunları kaydetti: “Yapay zekayı ilk önce, doğru ve iyi kullanan taraf olmalısınız. Yapay zekayı iyi kullanmanız durumunda sadece bulunduğunuz ülkede değil dünya çapında iyi bir konuma gelirsiniz. Yeni bir kavram olan yapay zekayı beyninizden ayrı bir kavram olarak düşünmeyin. Beynin bir uzantısı olarak düşünün.”

 

 

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR