27 Nisan 2024 Cumartesi

Yüzlerce bağımlıyı tedavi eden UYUMDER şimdi umut arıyor

Kısa adı Uyumder olan Uyuşturucu, Bağımlılıklarla ve Alkolizmle Mücadele Derneği yıllardır sürdürdüğü karşılıksız çabada zor günler yaşıyor. Isparta -Eğirdir karayolu üzerinde bulunan 51 bin metrekarelik alana kurulu rehabilitasyon merkezinde maddi kaynak sıkıntısı yaşamaya başladı.

Isparta

2015 yılında temelleri atılan ve bugüne kadar 300 dolayında bağımlının tedavi edildiği merkezde dernek, deyim yerinde ise kendi yağında kavruluyordu. Son zamanlarda ülkede yaşanan ekonomik kriz derneği de etkiledi. Devamlılıklarını sürdürebilmek için çare arayan dernek yetkilileri Isparta'da görev yapan tüm sivil toplum kuruluşlarına çağrıda bulunarak çözüm yolu aramaya başladı.

ASKON'DA TOPLANDILAR

Anadolu Aslanları İşadamları Derneğinde 35 STK temsilcisi ile bir araya gelen UYUMDER yönetimi derneğin giderlerinin karşılanması maksadıyla önümüzdeki ay bazı etkinlikler düzenleneceğini bu etkinliklerde STK'ların katkılarını beklediklerini belirterek çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Toplantıda bir konuşma yapan UYUMDER Başkanı İbrahim Uzunköprü, toplantıya katılan tüm STK Başkanlarına teşekkür ederek; “Bizler dernek olarak önümüzdeki ay muhtemelen Ekim ayı ortalarında yardım, kermes, konferans, festival şeklinde geniş kapsamlı bir program yapmayı planlıyoruz. Bugün de sizleri bunun için davet ettik. Sizlerle istişare ederek, yapacağımız programın alt yapısını oluşturacağız. Katkılarınız için şimdiden teşekkür ediyorum” dedi.

YOL HARİTASI BELİRLENECEK

Toplantı sonrası Uyumder yetkilileri yapacakları program ile ilgili planlarını STK temsilcileri ile önümüzdeki bir kaç gün içinde belirleyerek paylaşacak. Belirlenen yol haritasına göre önümüzdeki ay bazı etkinlikler düzenlenerek derneğe gelir sağlanacak.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

Yazıklar olsun.

18 Eylül 2023 Pazartesi 20:00

Şahsım sdü hastanede çalışan biri olarak bir günde kendi vatandaşımıza hizmet ettiğimiz gibi yaklaşık ortalama 200 300 suriyeli olsun göçmen insanlara hizmrt veriyoruz.bunun sgk maddi yükünü ülkemiz karşılıyormu.auda binlerce göçmene bakıyoruzda şurada 30 40 kişiye bakamıyorsak sözün bittiği yerdeyiz.ve acil olarak akp li yetkililere bir cevap hakkı doğuyor.yazıklar olsun.

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR