27 Nisan 2024 Cumartesi

Yüzde 25’lik kira zammı sınırı sona eriyor

Yüzde 25’lik kira zammı sınırı sona eriyor

Isparta

Fahiş kira artışlarının önüne geçilmek için getirilen yüzde 25'lik kira zammı sınırı uygulaması sona eriyor. Uygulamanın 1 Temmuz 2024'te sona ereceğini belirten Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "Önümüzdeki dönemde ihtiyaç duyulmayacak ve süre uzatılmayacak." dedi.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, iş ve finans dünyası temsilcileriyle bir araya geldi. Bakan Şimşek'in geçtiğimiz hafta basına kapalı olarak gerçekleştirilen toplantıda yüzde 25'lik kira zammı sınırı uygulamasının uzatılmayacağını söylediği öğrenildi.

"KİRA ZAMMI SINIRI UYGULAMASINDA SÜRE UZATILMAYACAK"

Sözcü yazarı Nedim Türkmen, toplantıda konuşulanları aktardı. Toplantıya katılan iş insanlarından alınan bilgilere göre Bakan Şimşek, "Konut kiralamalarında kira artış oranını %25 ile sınırlayan ve 1 Temmuz 2024'te bitecek olan düzenlemeye, önümüzdeki dönemde ihtiyaç duyulmayacak ve süre uzatılmayacak." dedi.

"BİRİNCİ EV İLE İKİNCİ EVE FARKLI VERGİ PLANLIYORUZ"

Vergi reformu üzerinde çalıştıklarını da belirten Bakan Şimşek, "Bir kişinin birinci evine farklı, ikinci evine farklı vergi ve evin değerine göre farklı vergi gibi uygulamaları planlıyoruz." ifadelerini kullandı.

"KREDİ KARTINA TAKSİT UYGULAYAN TEK ÜLKEYİZ"

Bakan Şimşek kredi kartı taksit sınırlamasına yönelik bir soruya, "Dünyada kredi kartına taksit uygulayan tek ülkeyiz ve bu uygulamalar vatandaşın gelirinden fazla harcamasına neden oluyor, bu iyi bir şey değil" yanıtını verdi.

"KKM'Yİ PİYASAYI BOZMADAN BİTİRECEĞİZ"

Kur Korumalı Mevduat uygulamasının akıbetine ilişkin soruya da yanıt veren Bakan Şimşek, "Bu uygulamayı piyasayı bozmadan bitireceğiz ama süre vermiyorum, şirketlerdeki Kur Korumalı Mevduat kaynaklı vergi avantajını kaldıracağız." dedi.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

Kiracı

26 Aralık 2023 Salı 07:46

Yüzde 25 nedir yüzde 300 ü kabul etmiyor ki ev sahipleri neyden bahsediyorsunuz bizi le alay mı ediyorsunuz.

Yiyene afiyet olsun demekten başka çare yok

25 Aralık 2023 Pazartesi 20:15

Ekonominin başına siz geldiniz düzelen hiç bir şey yok sizede mantıksız gelmiyor mu ? Hiç bir ekonomik paket açıklamadınız . Ve hayata geçirmediniz varsa yoksa vatandaşa vergi yükleme çalışıyorsunuz benim sizden de artık umudum yok

Ali

25 Aralık 2023 Pazartesi 19:17

Büyük başların milyarlık vergilerini silmeyin ve destek de vermeyin. Konut yapın vatandasiniza. Ama nerdeee

Aad

25 Aralık 2023 Pazartesi 19:05

3 milyon evi 5 bine kiraya vermek mantiklimi bu enflasyonda 3 milyonu faize yatirsa 100 bin faiz hassasiyeti olmayan biri için ideal

C.başkanlığı yeni açıkladı

25 Aralık 2023 Pazartesi 16:14

Cumhurbaşkanlığı yalanladı bu haberi,kira zammı %25 e devam yani.

Dezenformasyon merkezi yalanladı.

25 Aralık 2023 Pazartesi 15:56

Bahse konu haberlerde iddia edildiği gibi konut kira artışlarında düzenlemeyle ilgili henüz bir karar alınmamış olmakla beraber, Bakan Şimşek’in kamuoyuna resmi bir açıklaması da bulunmamaktadır.

İddia yalanlandı

25 Aralık 2023 Pazartesi 15:54

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, basına kapalı bir toplantıda iş ve finans dünyası temsilcileri ile bir araya gelmiştir. Konut kiralamalarında kira artış oranını yüzde 25 ile sınırlayan ve 1 Temmuz 2024’te sona erecek olan düzenlemeye ilişkin sorulan soruya yanıt olarak Bakan Şimşek, düzenlemenin sona ermesine yakın yeniden gözden geçirileceğini ifade etmiştir.

Yalanlandı

25 Aralık 2023 Pazartesi 15:54

Bazı basın yayın organlarında yer alan, “Bakan Şimşek, yüzde 25 kira zammı sınırının kaldırılacağını açıkladı.” iddiası manipülasyon içermektedir. Dezenformasyon merkezi

Ya Memleket Ya Zafer

25 Aralık 2023 Pazartesi 15:01

Milli yas ilan etmediniz ama piyasanın içinden geçtiniz olan yine vatandaşa oldu böyle mi düzelteceksiniz ekonomiyi milletin üç kuruş yaptığı yatırıma göz dikerek mi? İşiniz gücünüz algı herkes herşeyin farkında oy moy yok size..

Bakıyor sadece

25 Aralık 2023 Pazartesi 14:41

Sadece Çünür Mahallesinde evler ortalama 15000 TL civarında. Vatandaş, Öte yandan, Taksit olmayınca telefon, laptop vb elektronik eşyayı ya peşin fiyatına alacak ya da saçma sapan yerlerden alacak. Neyi anlatıyorsunuz sayın BAKAN'ım?

Vatandaş

25 Aralık 2023 Pazartesi 13:52

Millettin evinde göz koydunuz sırada ne var bakan ??

Hüseyin

25 Aralık 2023 Pazartesi 13:36

Dünyada en çok vergi alanda biziz. İstanbulda sırf oy için binlerce kişiye yarısı bizden diye 750. 000 tl hibe ver. Millet ten deprem vergisi topla. Vergilere zam yap. Milletvekili eski bakanlar şursa burda yönetimde milyarları alsın. Onu hiç hesaba katmayın.

Vatan

25 Aralık 2023 Pazartesi 13:17

Açıkça kurselciyiz diyememis de ev fiyatları artsin mülkiyete el koyalım herkes bi odalı eve geçsin demiş

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR