05 Mayıs 2024 Pazar

Yörükler toyda buluştu

Yörükler toyda buluştu

Isparta

Gelendost Yenice'de 4.'sü düzenlenen toya 6 ilden temsiciler katıldı.

Türk toplumunun temel taşlarından olan Yörükler geleneklerini yaşatmak amacıyla çeşitli etkinliklerde bir araya geliyor. İlk defa 2018 yılında Gelendost Yenice'de düzenlenen Yörük Türkmen Toyu'nun 4.sü Pazar günü gerçekleştirildi.

Yenice köyü yaylasında düzenlenen toya Isparta, Konya, Antalya, Ankara, Burdur ve Kütahya dernek temsilcileri ile yörükler katıldı.

Kur'an tilaveti ile başlayan toyda unutulmaya yüz tutan yörük kültürü canlandırıldı. Göç indirme, cirit atma, gelin alma gibi yörüklere özgü kültürler yeniden canlandırıldı.

Kutlama alanında yörük toplumunun vazgeçilmez binekleri develer ve eşekler de yerini aldı. Çocuklara yönelik eğlenceler düzenlendi ve toyda topluluğun vazgeçilmez yemeği bulgur pilavı ikram edildi.

Pandemi nedeniyle 3 yıldır yapılamayan toyda buluşan yörükler birbirleri ile hasret gidermiş oldu.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

DERDALE

04 Temmuz 2023 Salı 11:49

Bu Tür etkinlikler toplumun kaynaşması için önemli, fakat ne yazık ki iş artık şovmenliğe, bencilliğe yörük şöleni adı altında gelip kendini gösterme, siyasi ve ekonomik olarak rant sağlama işine döndü. Gel bir zeybek oyna sonra çık dağı taşı kalbura çevir, kafana kasket beline kuşak bağla cüzdanın para görsün misali, yörük kardeşimide kültür diyerek uyutmaya çalış yazık

Mehmet

04 Temmuz 2023 Salı 09:18

senin fes ine fes ile yörük ne alaka

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR