04 Mayıs 2024 Cumartesi

Yılmaz’dan sert tepki geldi

Yılmaz’dan sert tepki geldi

Isparta

Diyarbakır’ın Kulp ilçesinde Cuma namazında tüm camilerde okutulması zorunlu olan Diyanet İşleri Başkanlığının hazırladığı hutbenin, şehitlerle ilgili kısmını sansürleyen imam hakkında Türkiye Kamu Sen Isparta Şube Başkanı Hilmi Yılmaz açıklama yayınladı.

Yılmaz açıklamasında; “Diyarbakır’ın Kulp ilçesinde Cuma namazında, tüm camilerimizde okutulması zorunlu olan Diyanet İşleri Başkanlığının hazırladığı hutbenin, şehitlerle ilgili kısmını sansürleyen imamı uyaran ve hutbenin tamamının okutulmasını sağlayarak şehitlerimizin emanetine sahip çıkan Kulp Kaymakamı Burak Akeller’e Türk milleti ve Türkiye Kamu-Sen adına bir kere daha teşekkürlerimizi sunuyoruz.

Bu topraklar şehitlerimizin mübarek kanlarıyla vatan olmuş, Devletimiz şehitlerimizin emekleri ve kanları üzerinde yükselmiştir. Bu vatanın sınırları içinde nefes alan her canlının üzerinde, şehitlerimizin hakkı vardır. Türkiye Cumhuriyeti’nin hiçbir memurunun, bir hutbenin işine gelmeyen yanlarını sansürlemek ve şehitlerimizi yok saymak haddine değildir.

O esnada camide bulunan kaymakamımızın yerinde uyarısı, her Türk evladının ve Türkiye Kamu-Sen mensubunun göğsünü kabartmıştır. İş, menfaat devşirmeye geldiğinde maneviyatı, şehit ve şühedayı kimseye bırakmayan sözde sendikaların; bulunduğu yerin en üst mülki amiri olan ve o memurun da amiri konumundaki bir kaymakamın işini savsaklayan memuru uyarması karşısında takındığı tavır, bu güruhun beyinlerindeki Türk ve millet düşmanlığını bir kere daha gözler önüne sermiştir. 

Bunların devlet ve millet sevgisi, şehide hürmeti bile menfaatinin ölçüsü kadardır. Menfaatin geldiği tarafa dönmekten durdukları yeri şaşıranların yıllardır oynadıkları oyunda maskeleri bir kere daha düşmüştür. Bu sözde sendikacıların ve şehitleri yok sayan memurun dahi sıcak döşeklerinde rahatça uyuyup, bu devletin nimetlerinden alabildiğince faydalanabilmeleri için karlı dağlarda, dondurucu soğukta vatan nöbeti tutarken şehadete kavuşan kahramanlarımızı yok sayanlara paye veren bu anlayışı şiddetle kınıyoruz.

Bizim kitabımızda vatanı, milleti ve devleti sevmenin maddi bir karşılığı yoktur; onların kitabında ise bütün bu değerlerin bir üyelik aidatı kadar bile etmediğini bir kere daha gördük. Ne yazık ki mukaddesat üzerinden nemalanan bu sözde sendikalar, toprağını çiğnedikleri vatanımızda, ekmeğini yedikleri devletimizde, bu devlet ilelebet var olsun diye canlarını feda eden şehitlerimize bir Cuma namazında okunacak duayı dahi çok gördüler.

“Şeytan ayrıntıda gizlidir” derler. Bu tür olaylar, turnusol kâğıdı gibi içimizdeki şaşıların bakış açısını ayan beyan ortaya çıkarır. Biz de bu vesileyle sözde sendikaların vatan sevgisinin nereye kadar olduğunu bir kere daha gördük. Biz de bu sözde sendikaların, kuş uçmaz kervan geçmez dağlarda nöbet tutan Mehmetçik sevgisinin nereye kadar olduğunu bir kere daha gördük. Biz de vatan uğruna can veren sayısız şehidimizin bu sözde sendikaların nezdinde bir üyeleri kadar bile kıymet-i harbiyesinin olmadığını bir kere daha gördük.

Ne çıkar; bir kendini bilmez, şehitlerimizi yok saysın! Ne çıkar; bir kendini bilmez, Devletin kurumunun hutbesini sansürlesin! Ne çıkar; kendisini sendika diye nitelendirenler seslerini yükseltsin. Bir koca yürekli civan çıkar; herkese haddini bildirir. Teşekkürler Burak Akeller. Türkiye Kamu-Sen ve 85 milyon Türk milleti seninle”

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

bozkurt

22 Ocak 2024 Pazartesi 13:09

senin de rengin belli değil devlet memurusun ülkücü takılırsın vekil seçimlerinde oy toplamaya dolaşırsın bir bakarsın malum tarafı destekleyen izahatlar diğer taraftan gazze destek çadırından çıkmazsın nasıl oluyor öyle milliyetçi misin ümmetçi mi

Bahadir

21 Ocak 2024 Pazar 22:44

Kaymakam dogru yapmistir,sebit aileleri ve gaziler gormezden gelinemez

Başkan

21 Ocak 2024 Pazar 21:22

İsparta da Şehit askerlerin yürüyüşüne kimler katılmadı belli bir başkanlığa mensup olduğu halde belli misyondaki stk ların başındaki katılmayanlar kim acaba ?

bayrak inmez

21 Ocak 2024 Pazar 20:07

gardaş sen ıspartada farklı olduğunu mu sanıyorsun müftülüğün yayınladığı mesajları bir oku bakalım birde şehit yakınları her biriniz farklı camilere dağılın bir dinleyin bakalım metni aynen okuyorlar mı yoksa dönüp dolaşıp gazze diye gaz mı veriyorlar.ordaki imam da yerli vatandaştır merak etme kaymakamın olduğu ortamda yapabiliyorsa zaten herseyi göze almıştır.

Ispartalı

21 Ocak 2024 Pazar 17:15

Kamu sen artık eski çizgisinde değil bir bakıyorum birilerinin yanındayız diyor bir bakıyorum başkan ve baskan yardımcıları başka bir yerden millet vekili olmuş ve millet vekili olunan yerin ittifakında kimler kimler var....

Uzaktan davulun sesi hoş gelir

21 Ocak 2024 Pazar 14:45

Iyi güzelde kulp ta halk pkk ya oy veriyorsa hepsi,imam akşam ailesiyle çocuklarıyla ,nasıl rahat uyuyacak??tabii kaymakam polis korumalarıyla geziyor,evinin onunde polisler bekliyor,korumaları olmadan gezsin bakalım, gezebilecek mi?diyarbakır kulpta,uzaktan davulun sesi hoş gelir.Buradan oy devşirecekler Güya!..

BURDAN SİZE EKMEK ÇIKMAZ

21 Ocak 2024 Pazar 12:37

Bu kadar vatansever iseniz sendikal mücadeledeki konumunuzu kimlerle beraber olduğunuzu gözden geçirin yok öyle masabaşı ve meclis koridorlarında iktidarın arka bahçelerinde sendikacılık yapmak kimseye ders vermeye kalkmayın ha kaymakamın yaptığı takdire şayan ama burdan size ekmek çıkmaz adam gibi meydanlara çıkın jopdan gazdan iktidardan korkmadan mücadele edin o zaman vatanseverliğinizi görelim büyüklerimiz sizin gibilere sarı sendikacı yada sendika ağaları derlerdi haklılarmış

ZAGOR (BALTALI İLAH)

21 Ocak 2024 Pazar 12:22

Burada imama kabahat bulmamak lazım..buradaki kürt vatandaşın yoğunluğu sebebiyle incinmesinlerDiye böyle davranmış olabilir...Nede olsa buralar hdp Kalesi.. yoksa bir art niyet yoktur..imam doğru yapmış Siyasetçiler bile doğuda zafer batıda bozkurt işaretiYapmadılarmı...kısaca imam suçsuzdur...

Hüseyin

21 Ocak 2024 Pazar 12:10

Yıllardır aynıydı en sonunda bir vatan millet sevgisi olan kaymakamımız çıkmış. Yıllardır aynı idi istiklal marşı söyle nirken saygı duruşunda çoğu ayağa bile kalmıyordu. Millet sırf oy uğruna getçekleri saklanıyordu. Sayın kaymakamımızı tebrik ediyor saygıyla eğiliyorum. Aynı cesareti tbmm çatısı altında pkk propagandası nı yapıyorlar ama ses çıkarmayanlardanda bekliyorum

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR