05 Mayıs 2024 Pazar

YAYALARA YOL VERMEYEN SÜRÜCÜLERE CEZA

YAYALARA YOL VERMEYEN SÜRÜCÜLERE CEZA

Isparta

ISPARTA Trafik Denetleme Şube Müdürü Durmuş Ali Özkan, 2020 yılında Bin 606 sürücüye yayalara geçiş hakkı vermediği için cezai işlem uygulandığını söyledi.

Isparta Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri, 2020 yılında ‘Trafikte Yaya Önceliği’ denetimlerini sürdürüyor. Trafik ekipleri kentin en yoğun olduğu Kaymakkapı Meydanında denetim gerçekleştirdi. Isparta Trafik Denetleme Şube Müdürü Durmuş Ali Özkan'ında katıldığı denetimlerde yayalara yol vermeyen sürücülere uyarı yapıldı. Hem sürücülere hem yayalara eğitim ve bilgilendirme de gerçekleştirildi.

Isparta Trafik Denetleme Şube Müdürü Durmuş Ali Özkan, işaret ve levhalarla belirlenmiş yaya geçitlerinde ilk geçiş hakkının yayalara verilmesinin ardından 2 yıldır yapılan denetimlerde bu kurala uymayan sürücülere idari yaptırım uygulandığını söyledi. Özkan, 2019 yılında Bin 800 araç sürücüne yayalara öncelik vermediği için cezai işlem uygulandığını ancak bu rakamın 2020 yılında düşmesinin olumlu bir gelişme olduğunu ifade etti. Özkan, “Rakamın bu sene 1606’ya düşmesi kuralların uygulanmaya başlandığı anlamına geliyor. Sayının azalmasının olumlu yönde anlaşılması gerekir. Gönül ister ki, bu kurallara tamamen uyulsun ve hiç ceza yazılmasın” diye konuştu.

Yayaların ilk geçiş hakkı ile ilgili karmaşık bilgiler olduğunun altına çizen Özkan;  “İşaret ve levhalarla belirlenmiş yaya geçitleri denildiği halde işaret ve levha olmayan, karşıdan karşıya geçilmeye müsait yerlerde yayalar kendilerini yola atıp, araç sürücülerinin durmalarını beklemektedirler. Sürücülerde işaret ve levha olmadığı için yayalara geçiş önceliği vermemektedir. Burada bir karmaşa yaşanmaktadır. İşaret ve levha olmayan yerlerde yayalara ancak güvenli geçişi kullanmak şartıyla karşıdan karşıya geçebileceklerini söylüyoruz. Araç gelmiyorsa ya da gelip de güvenli mesafede duracağını hissediyorsa işaret ve levha olmayan yerlerde karşıdan karşıya geçiş hakkını kullanabilir.  Bunun dışında işaret ve levha ile belirlenmiş yaya geçitlerinde ilk geçiş hakkı yayanındır. Burada da yayalar güvenli bir şekilde karşıdan karşıya geçiş yapmalılar” şeklinde konuştu.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

ISPARTALI DEĞİLİM

25 Aralık 2020 Cuma 13:25

yav herkes birbirne akıl veriyor lakin:UYGULAYAN KİMSE .BELEDİYE TARFINDAN BAYAT EKMEK KONULACAK OLAN KUTULARI KONTRAOL EDİN ÇÖP İLE DOLU .ISPARTANIN OKUMA ORANI MEDENİYE DERECESİ NEDİR ANLAYAMADIM. SÖZE ĞELİNCE HERKES MEDENİYETTEN BAHSEDİYOR .(İYİLERİNİ TENZİH EDİYORUM)

eşitlik

25 Aralık 2020 Cuma 09:22

haberin resminde bile yaya geçidi haricinde karşıya geçen yayalar var yayalarada kesilsin cezaler neden tek taraflı araç sürücülerine kesiliyor

kabakçı

25 Aralık 2020 Cuma 09:11

ISPARTALILAR ÖNCE ŞU SİNYAL VERMEYİ, ANA YOLU TALİ YOLU Bİ ÖĞRENSİN

Hasanali mayran

25 Aralık 2020 Cuma 08:49

Yayalara ceza keseceklerine ,Trafik Lambalarının saniye Sürelerini düzeltsinler,ayarlasınlar.

Ahmet

25 Aralık 2020 Cuma 05:16

Geçen yıl, hızımda kusur olmadığı halde aracımla yaya geçidinden geçerken yaya yola adımını attı diye 74/B'den ceza yedim. O günden beri ne olursa olsun ışıksız yaya geçitlerinde yayalar yola adımını attıysa duruyorum. Ancak geçenlerde yavaşlayarak durduğum halde biri aracıma arkadan çarptı. Keşke bütün sürücüler kurallara uysa..

Ahmet

25 Aralık 2020 Cuma 04:59

Yola "Önce Yaya" yazılmış, yazıyı ancak yayalar okuyabiliyor. İşlevsellikte üstümüze yok gerçekten. İyaş Oteli'nin oradan Ulu Cami tarafına dönen viraja yaya geçidi koymak da mük****l fikir... Trafiğin yaya geçidini kaldıramayacağı yer var. Aracıma arkadan %100 vuracaklarını bilmesem tabi ki durmak isterim. Bu yüzden canım az yanmadı. Maalesef sürücüler de yayalar da aynı zihniyette.Not: Yayalara yaya geçidi haricinde de durup yol veren bir sürücüyüm. Çoğu zaman ben de bir yayayım.

Az bile bu sayi

25 Aralık 2020 Cuma 03:46

Bu sayi cok az isparta gibi bi yerde . Sadece otobusleri baz alsani nerden baksaniz 250 300 yapar ayda 1 kere ceza yazilsa yilda yapar 3500 4000Otobizciker saygisizca arac kullaniyorlar.Burda ispartalilari kayurmaca yapilmis . Mimar sinanin onunde yaya yolu var bi allahin kulu durmuyor dayanamayip yola atliyorum nolcak diye dayak yemegime sukrediyorum.

Salihhh

24 Aralık 2020 Perşembe 23:26

Sadece şehir hastanesi önünde ceza yazsanız milyonlar kazanırsınız. Araçlar ölüme gider gibi gidiyor. El kol hareketi yapan mı ararsın kornayı yakana kadar basanımı ararsın.

Mantık

24 Aralık 2020 Perşembe 23:17

Tuhafiyeciler sitesinin hemen önüne bir yaya geçidi yapılmış. Bu ışığın 10 - 15 metre aşağısında ve yukarısında da trafik ışıkları mevcut. Şimdi sizin amacınız ne? Tüm yayalar orayı kullanırsa trafik zerre ilerlemez. Amaç ceza yazmak olmalı.

İstanbullu

24 Aralık 2020 Perşembe 22:26

Ispartalılar önce sinyal vermeyi öğrensin , yayalara yol vermek işi önümüzdeki yüzyıla artık. Sinyal vermenin kötü bir şey olduğunu falan düşünüyorlar herhalde.

Düzelmez artık

24 Aralık 2020 Perşembe 22:20

Önce yol üzerindeki yaya geçidini boyayın görünür hale gelsin. Amatörce çalışıp profesyonelce ceza yazıp hesap soranlara sözüm.

Ak doğan

24 Aralık 2020 Perşembe 20:55

5li müteahhit firmalarına para lazım.

Badem

24 Aralık 2020 Perşembe 19:10

Bu işin tadını bir kısım yayalar kaçırdılar, sürekli yola atlayan insanlar var yaya geçidi olup olmadığına bakmaksızın

Kenan KARTAL

24 Aralık 2020 Perşembe 18:29

Çok düşük rakam. Denetim fazla olsa bunun 10 katı ceza keserlerdi. Isparta'da pek yayalara yol verme alışkanlığı yok. Adam daha yaya geçmesin diye gaza basıyor. Çok değişik tipler var maalesef.

ISPARTALI DEĞİLİM

24 Aralık 2020 Perşembe 18:07

RABBİM hem sürücülere,HEM yayalara akıl zihin açıklığı versin. 100/ 90 KURALLARA UYMUYORUZ. YERİNE ĞELİNCE BOŞ ÇENEMİZDEN BAŞKA HİÇ BİR ŞEYİMİZ YOKTUR. YA HAKKİM,YA SELAM,

eşitlik

24 Aralık 2020 Perşembe 17:45

yazık değilmi bu araç kullananlara. yaya geçidinde yayaya yol vermedi diye araç kullananlara ceza yaza neden yaya geçidinin haricinde karşıya geçen yayalara ceza kesmiyor. yayalarada ceza yazılsın eşitlik olsun

Sengetli Mehmed

24 Aralık 2020 Perşembe 17:27

İŞ RAYDAN CİKTİ HERSSYE CEZA YAZİLİR OLDU BÖLE DEVAM EDERSE AKP 2023Ü UNUTACAK.. VATANDAŞ UNUTMAZ

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR