27 Nisan 2024 Cumartesi

Yalvaç Organize Sanayi Bölgesi sorunu çözüldü

Milletvekili Hasan Basri Sönmez’in gerek tarım bakanlığı bürokratları ile teması gerekse TBMM kürsüsünden dile getirmesi sonucunda Yalvaç Organize Sanayi Bölgesi sorunu çözüldü.

Isparta

Yalvaç’ta belirlenen OSB’nin havzada kalması nedeniyle her türlü tarımsal ve endüstriyel nitelikli atık su tesisler kurulmasına izin verilmiyor, sadece paketleme işi gibi tesisler kurulabiliyordu. Hazırlanan plana göre; Eğirdir Gölü su toplama havzasında kalan OSB’de Su Kirliliği Kontrolü Yönetmeliği’nin 31. Maddesinde belirtilen gıda sanayi sektörü, içki sanayi sektörü, cam sanayi sektörü, tekstil sanayi sektörü, petrol sanayi sektörü, deri ve deri mamulleri sektörü, selüloz kağıt karton sanayi sektörü, kimya sanayi sektörü, metal sanayi sektörü, ağaç mamulleri ve mobilya sanayi sektörü, seri makine imalatı ve yedek parça sanayi sektörü, taşıt fabrikaları ve tamirhaneleri sanayi ve karışık endüstriler vb. sektörler yer alamaz ibaresi bulunmaktadır.İbareden de anlaşılacağı üzere mevcut planda yukarıda sayılan hiçbir sanayi tesisi yapılamazken sadece depolama alanları yapılabilmektedir. Yalvaç’ta bulunan OSB’nin çalışma alanının genişletilmesi amacıyla Yalvaç Belediye Başkanı Halil Hilmi Tütüncü ile Milletvekili Sönmez’in tarım ve orman Bakanlığı ve ilgili bürokratlarla yaptığı bir dizi görüşme neticesinde plan notlarındaki revizyon çalışmaları sonrasında yukarıda belirtilen sektörler OSB içerisinde yapılabilir nitelik kazandı.

 

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

Yalvaç a Destek

20 Ocak 2024 Cumartesi 10:21

Yalvaç lı eski vekilde çıkmış belge ister. Ya hu bi teşekkür et en azindan gayret gosterdiği için. Yillardir sizler YAPAMAMIŞSINIZ bari organizeyi kurmaya çalışana engel olmayin. Sayın Vekilimize başarılar inşallah..

mp

20 Ocak 2024 Cumartesi 10:17

sağdaki arkadaşın olduğu fotoğraflar biraz ürkütücü

Eczacı

19 Ocak 2024 Cuma 12:01

Şehrin tüm sorunları ile yakından ilgilen vekilimizi seviyoruz. Allah yar ve yardımcısı olsun.

Osman yılmaz

19 Ocak 2024 Cuma 07:33

Basri vekilim bir Yalvaçlı olarak sizi çok seviyoruz. Yaptıklarınız için de teşekkür ederiz. Ama yanındaki zat 10 yıldır yattı şimdi tekrar oy istemeye utanmıyor. Sende buna alet oluyorsun. Yazıklar olsun. Ne vekillikte ne belediyede mhp ye oy yok.

Işte bu kadar...

19 Ocak 2024 Cuma 07:05

Işte bu kadar. Zaten seçilmeden once öncesinde demişti. Siyaset yapmayacagim icraat yapacagim diye. Yıllardir siyaset yapıp icraat yapamayanlara örnek olsun inşallah. Yalvaç için hayırlı olsun.

Teşekkürler

19 Ocak 2024 Cuma 07:01

Helal olsun Sayın Vekilimize. Yıllardir çözülmesi gereken ve nedense çözülemeyen bir sorunu daha halletti.

Simetri

19 Ocak 2024 Cuma 00:15

Eee, Eğirdir gölüne ölüm göründü yani.

Euro 4

18 Ocak 2024 Perşembe 23:39

Tek çalışan vekil olabilir.

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR