27 Nisan 2024 Cumartesi

Valilere tugaydan takviye yetkisi

Valilere tugaydan takviye yetkisi

Isparta

Doğu ve Güneydoğu’da PKK terörünün artması üzerine hükümet terörle mücadelede yeniden Kara Kuvvetleri’ne bağlı askerin devreye girmesi için düğmeye bastı.

 

Başbakan Ahmet Davutoğlu imzası ile 81 ilin valiliğine gönderilen genelgede, PKK terörü ve toplumsal olaylara müdahale için tugaylardan asker çağrılabileceği bildirildi.

 

Valilerin hangi tugayları göreve davet edeceği bilgisi de verildi. Askeri kaynaklara göre, genelge, sadece Doğu ve Güneydoğu’daki iller için değil. Batı’daki illeri de kapsıyor. Genelgenin yasal altyapısı, 2013’te yürürlüğe giren ve valilere toplumsal olaylara müdahale konusunda askeri birlikleri göreve çağırma yetkisi veren 5442 Sayılı İl İdaresi Kanunu’na dayanıyor.

Kaynak Hürriyet

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

şehit hemşerisi

10 Eylül 2015 Perşembe 18:01

son 3 yıldır asker talep etmesine rağmen operasyon izni verilmiyodu, adamlar şehirleri ağır silahlarla doldurduktan sonra mı askeri sahaya sürüyorsunuz? Düne kadar çözüm süreci diyenler neden şimdi sonuna kadar savaş diyor? Geçen yıl 27 ekim'de hakkari yüksekova'da 3 assubayımızın kafasına 25 kurşun sıkarlarken, 30 ekim'de diyarbakırda hamile eşine meyve almaya çıkmış assubayımızı milletin gözünün önünde şehit edilirken aklınız neredeydi? kimi kandırıyorsunuz? Ellerinizden kan damlıyor...

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR