30 Nisan 2024 Salı

Vali Baruş: 4 yeni okulu eğitime açıyoruz

Vali Baruş: 4 yeni okulu eğitime açıyoruz

Isparta

Vali Aydın Baruş yeni eğitim öğretim yılı ile ilgili hazırlıkların devam ettiğini açıkladı. Baruş, Isparta’da depreme karşı güçlendirme çalışması yapılacak 15 okulun boşaltıldığını ve bu okullarla ilgili son  kararı Milli Eğitim Bakanlığının vereceğini açıkladı. 

11 Eylül Pazartesi günü başlayacak olan yeni eğitim-öğretim yılı için hazırlıklar devam ediyor.
İl Milli Eğitim Müdürlüğü yeni öğretim yılı hazırlıklarını yoğun bir şekilde sürdürürken, bazı okulların eğitim öğretime açılacağı 11 Eylül’de 15 okulda ise eğitim öğretim başka okullarda gerçekleştirilecek.

Vali Baruş, Isparta il genelinde 11 Eylül’de 4 yeni okulun daha eğitim öğretime açılacağını belirtti, bunlardan birinin Isparta merkezinde olduğunu diğerlerinin ise ilçelerde olduğunu kaydeden Baruş, tamamlanma aşamasına gelen iki yeni okulun da önümüzdeki aylarda hizmete gireceğini söyledi.

15 OKUL YA GÜÇLENDİRİLECEK YADA YIKILIP YENİDEN YAPILACAK

Vali Aydın Baruş, tüm okulların depreme dayanıklılık yönünden değerlendirildiğini belirterek, “Bu çerçevede 15 okulumuzda daha güçlendirme çalışmalarına başlıyoruz. Tespit ettiğimiz bu okullarımızı boşalttık, buradaki öğrencilerimizi bir başka okullara naklediyoruz. 15 okulla ilgili kararı Milli Eğitim bakanlığı verecek, yıkılacak mı yoksa güçlendirilecek mi bunların kararını Bakanlığımız  belirleyecek” şeklinde konuştu. 

ANA OKULLARINA YENİLERİ EKLENİYOR 

Bu arada Isparta merkezde Fatih ve  Batıkent mahallelerinde yeni Anaokulları yapım sürecinin başladığını belirten Vali Aydın Baruş, okul öncesi eğitime büyük önem verdiklerini kaydederek bu çerçevede Anaokulu sayılarının her geçen gün arttığını dile getirdi. 

Zafer ve Mehmet Tönge mahallelerindeki okul inşaatlarının da hızla devam ettiğini ifade eden Vali Baruş, Isparta’da yeni eğitim öğretim döneminde kaç öğrencinin öğrenim göreceğine ilişkin kesin rakamların henüz belirlenmediğini belirterek geçtiğimiz yılki öğrenci sayısının 79 binler seviyesinde olduğunu sözlerine ekledi.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

muhtarlık binası olcakmış

26 Ağustos 2023 Cumartesi 23:35

okulların depreme dayanıklılık testi yıllar önce yapıldı neden bu saate kadar beklendi ya yıkılsalardı nolacaktı zekai isimli şahıs sonuç raporlarını bildiği halde sakladı onarıma devam etti güçlendirmeksizin örnek senirkent yassıoren köy okulu 80 yıldan yaşlı ve yığma bina yazık değilmiydi 200 bin liraya resmen muhtarlık binası yapıldı

ahmet

26 Ağustos 2023 Cumartesi 00:35

yeterli zamanda işinin ehli projeci ve müteahhitler tarafından yapılması lazım. aceleyle yapılıyor bir şeye benzemiyor.

Öğrenci babası

25 Ağustos 2023 Cuma 22:29

İstanbul da yurtlar, apartlarda bir yatak 15_ 20 nin tl den başlıyor. öğrenciler kalacak yer bulamıyor. Sayın devletim kulak tıkama, duy, çözüm bul

Isparta32

25 Ağustos 2023 Cuma 21:38

Sayın valim bu ara tatilde yapılsa daha iyi olurdu ama madem olmadi başka okullara gidecek öğrencilerin tasima ücretlerini milli eğitim ödesin bu durum onların yarattığı bir sorun veliler çok zor durumda

Ispartalı

25 Ağustos 2023 Cuma 21:32

Yıkılıp yeniden yapılması en mantıklısı.bazı okullarım planı çok eski sınıfları çok dar vs.Modern bir derslik herkesin hakkı

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR