27 Nisan 2024 Cumartesi

Vali Baruş'un 6 Mart mesajı

Isparta Valisi Aydın Baruş'un “6 Mart 1930 Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Isparta’ya Gelişi” mesajı

Isparta

İstiklal mücadelemizin çok zor günlerinde, Türk Milletine önderlik ederek Anadolu’nun varlık yokluk savaşını kesin zafere kavuşturan ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni kurarak bu eşsiz zaferi taçlandıran Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ilimizde ağırlamanın onurunu Isparta olarak 94 yıldır yaşıyoruz.

Atatürk, Cumhuriyetin kuruluşundan sonra gerçekleştirdiği inkılâpların gerçek amacına ulaşması için bu reformların halkla bütünleşmesi gerektiğine inanıyordu. Bu nedenle her fırsatta yurt gezilerine çıktı. Bu gezilerin Yeni Türkiye’nin oluşmasında ve yapılan düzenlemelerin hayata geçmesinde büyük katkısı olmuştur. Atatürk bu sayede hem gerçekleştirmiş olduğu inkılâpların uygulanışını yerinde görme, hem de gerçekleştirmeyi düşündüğü yeniliklerle ilgili olarak da halkın nabzını tutma imkânına sahip olmuştur.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk, bu kapsamda 19 yurt gezisine çıkmış ve bunlardan biri olan 6 Mart 1930 Perşembe günü beraberindeki heyetle birlikte Eğirdir üzerinden Isparta’ya gelmiştir. Isparta’nın halkını ve doğasını çok beğenmiş ve ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirmiştir.

Isparta halkı tarafından 6 Mart tarihi, Cumhuriyetin değerleriyle bütünleşme bakımından çok önemli ve değerli bir gün olarak benimsenmiştir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ilimize teşrifi Isparta için onur günü olarak kabul edilmiştir.

Isparta halkı Atatürk’ün gösterdiği yoldan ve Cumhuriyetin değerlerinden vazgeçmeden, Onun ilkelerine bağlı kalarak göstermiş olduğu hedefler doğrultusunda Türkiye’yi muasır medeniyet seviyesinin üstüne çıkarmak için var gücüyle çalışma azmi ve kararlılığındadır.

Bu vesile ile Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını ve vatanı uğruna canlarını feda eden aziz şehitlerimizi saygıyla ve rahmetle anıyor, kahraman gazilerimize de minnetlerimi sunuyorum.

Bir 6 kişi ve şunu diyen bir yazı 'C* -6 Mart 1930- Gazi Mustafa Kema Atatürk'ür Isparta'y Teşrifinin 94. Yıl Dönümü Kutlu Olsun 1aa 2ំ' görseli olabilir

 

 

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR