30 Nisan 2024 Salı

Vali Baruş'un 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü mesajı

Vali Baruş'un 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü mesajı

Isparta

10 Ocak 1961 tarihinde 212 Sayılı Kanun ile yürürlüğe girerek, Basın mesleği icrasında emek veren basın mensuplarımızın haklarını düzenleyen ve “Çalışan Gazeteciler Günü” olarak kabul edilen bu özel günde değerli basın mensuplarımızın sevinç ve gururunu gönülden paylaşıyorum.

Tüm dünyada ve ülkemizde güçlü bir demokrasi için hayati bir fonksiyon icra eden basın, bireylerin gerçek, doğru ve güvenilir bilgiye ulaşmasına aracılık etmelerinden dolayı, sağlıklı bir kamuoyunun oluşmasına katkı sağlamaktadırlar.

Basın sektöründe emek harcayan, hakikatin savunuculuğunu ve temsilciliğini yaparak demokrasiyi güçlendiren gazeteciler bu yönüyle önemli bir görev üstlenmektedirler. Medya mensupları, ülkemizde de bireylerin ve toplumun Anayasa ile güvence altına alınan haber alma hürriyetinin ve hakkının stratejik bir ayağını teşkil etmektedirler.

Topluma sağlıklı, eksiksiz ve gerçekliği teyit edilmiş bilgiler sunmaya özen gösteren ve sadece hakikatin peşinde koşan gazeteciler, mesleğin saygınlığını da korumakta ve yükseltmektedir.

Diğer taraftan dijitalleşen gazete, televizyon ve radyonun yanı sıra internet ve sosyal medya tarafında da habercilik için yeni imkânları ve yenilikleri mesleki birikim ve yetkinlikle birleştiren basın mensuplarının ortaya koydukları başarılı çalışmalarda takdire şayandır.

Bu duygu ve düşüncelerle Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün “Basın bir milletin müşterek sesidir” ilkesinden hareketle, basın ahlak esasları çerçevesinde çalışmalarını büyük bir özveriyle devam ettiren tüm basın mensuplarımızın “10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü” nü kutluyor, görevi başında hayatını kaybeden basın emekçilerine Allah'tan rahmet diliyorum.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR