01 Mayıs 2024 Çarşamba

Üreticilerden örnek davranış

Üreticilerden örnek davranış

Isparta

Isparta merkeze bağlı Yazısöğüt köyünde çıkan ağıl yangınında 200 küçükbaş hayvan telef olmuştu. Büyük bir dayanışma örneği sergileyen üreticiler, Durkadın ile Hasan Yavuz ailesine destek olmak için bir araya geldi ve imece usulü ile topladıkları 100 koyun ve keçiyi aileye teslim etti

Nisan ayında Durkadın Yavuz çalı temizliği yapmak amacıyla ateş yaktı. Ateşten çıkan kıvılcımla bir anda alevler etrafa sıçrayarak ağılı sardı. 150 küçükbaş hayvan telef oldu. Yaralanan hayvanlarsa olay yerine gelen ekipler tarafından kurtarıldı. Yangın sonrası Yavuz çifti gözyaşlarına hakim olamamıştı. Bu gözyaşları bir ay sonra mutluluğa dönüştü. Isparta koyun ve keçi yetiştiricileri birliğine bağlı üreticiler felaketin ardından Yavuz çiftine destek olmak amacıyla bir araya geldi. İmece usulü ile topladıkları 100 koyun ve keçiyi aileye verildi.

ELİMİZDEN GELENİ YAPMAYA ÇALIŞTIK

Isparta Koyun Keçi Yetiştiricileri Birlik Başkanı Süleyman Yaşar Köroğlu, “Birlik üyelerimize mesaj attık. Bize dönen yetiştiricilerimizin bize verdikleri koyun ve keçileri toplayarak Yavuz çiftine teslim ettik. Elimizden geldiği kadar yardımcı olmaya çalıştık” dedi.

 

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

Bağ sahibi

20 Temmuz 2022 Çarşamba 19:07

Bu besici arkadaş izinsiz milletin bağlarına koyunları sokup asma dallarını yediriyor kendine ait olmayan bağlarda hayvan otlatiyor yaptığı yanlış izinsiz gece koyunları vatandaşlarin bağlarını mahvediyorlar

V.S.T.

20 Temmuz 2022 Çarşamba 12:42

Yaşar abi emekli Veteriner Sağlık Teknisyenidir. Teşkilatın bizzat kalbinden geldiği için, neredeyse Isparta'daki bütün yetiştiricileri tanır ve hatırı büyüktür. Isparta Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliğinin başına en çok yakışan ve en iyi iş yapan kişidir. Kralsın Yaşar abi.

Muhsin.

20 Temmuz 2022 Çarşamba 12:24

Zekat malın sigortasıdır buyurmuş Peygamber sav. Koyunun 40/1 bir zekatı var toprak mahsüllerinin öşür zekatı var 20/1 Altının 81 gramda 2,5 gr.yakın zekatı var bunlar FAKİRİN HAKKIDIR buyurmuş Kuranı kerim bunlara dikkat edersek heryönden İKİ DÜNYADA mutlu oluruz.

HASAN GEZER

20 Temmuz 2022 Çarşamba 12:12

TEBİK EDERİM. MÜKEMMEL BİR DAYANIŞMA. TÜM BİRLİKLERE VE DERNEKLERE ÖRNEK BİR DAVRANIŞ SERGİLEDİNİZ

g/uluborlulu

20 Temmuz 2022 Çarşamba 12:03

bu toprakların insanı birlik ve bütünlük sağlayabilseydi hakikaten bileği bükülmezdi. yok senden benden, şucu bucu diye bizi ayrıştıra ayrıştıra bu toprakların insanlarını birbirlerine düşman ettiler. Emeği geçenlere teşekkürler. Dost kara günde belli olur.

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR