30 Nisan 2024 Salı

Üniversite sınavı artık ilçede yapılabilecek

Üniversite sınavı artık ilçede yapılabilecek

Isparta

Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi ve Yalvaç Kaymakamlığı tarafından ÖSYM’ye yapılan sınav merkezi başvurusu olumlu sonuçlandı.

Geçtiğimiz yıl Şubat ayında Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi ve Yalvaç Kaymakamlığı tarafından ÖSYM’ye yapılan sınav merkezi başvurusunun olumlu sonuçlandığı ve bu yılki sınavlarda Yalvaç’ın sınav merkezi olması için gerekli çalışmaların başlatıldığı öğrenildi.

Bu kapsamda, Isparta'nın Yalvaç ilçesine gelen ÖSYM yetkilileri, üniversite kampüsündeki okullarda ve Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı okullarda inceleme çalışmaları gerçekleştirdi.

Yalvaç'tan üniversite sınavına girmek için en yakın 105 kilometre yol gitmek ve bir gün konaklamak zorunda kalan Yalvaçlı öğrenciler ve ailelerin bu haberi sevinçle karşıladı.

Yalvaç’ta lise son sınıflarda yaklaşık 500 öğrencinin sınava gireceği, Yalvaç'a komşu ilçelerde de yaklaşık 500 civarında öğrencinin lise son sınıfta bulunduğu, geçtiğimiz yıllarda liseyi bitiren öğrencilerin de yeniden sınava girmesiyle birlikte Yalvaç’ta yaklaşık 2 bin civarında öğrencinin üniversite sınavlarına girmesinin beklendiği belirtildi.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

İsparta Yalvaç

28 Aralık 2023 Perşembe 11:29

ÖSYM İl Temsilciliğini bu kararından dolayı kutlamak gerek. Bu karar yıllar önce alınmalıydı ancak bugüne kalmış. Hayırlı uğurlu olsun.

Bipp

28 Aralık 2023 Perşembe 09:44

HER ILCE DE DEGIL MERKEZE UZAK BÜYUK ILCELERDE OLACAK...KRITERE UYGUN TEK YALVAC VAR...CEVRESINDE YAKIN OLANLARDA ORDA GIRER....IL Merkezi ve Yalvaç....çok geç kalınmış karar.....Tokat ve Adıyaman Isparta ile aynı büyüklükte sayılır orda 3er tane ilçesinde OSYM YApiliyor 20 yıldır.

DENİZHAN Göktürk

27 Aralık 2023 Çarşamba 22:12

Çok dikkatli olmak gerekli,,, şahıs geldiğin yerde ve kurumda kopya hırsızlığı ya yaptın ya yapılana şahit oldun, beynin burjuvasi olsa gereki ilçe halkını ve kamu görevlilerini karalamayı düstur edinmişsin

Sparta

27 Aralık 2023 Çarşamba 20:15

Isparta ya sabahın köründe sınav yolculuğu bitmiştir çok şükür

Çok dikkatli olmak gerekli

27 Aralık 2023 Çarşamba 17:33

Aman dikkat soru çalmasınlar,kopya olmasın..Her ilçede ösym sınavı olursa bu işin güvenliği sagla!namaz!!

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR